Kutlama komitesi toplandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Çerkezköy'ün düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünü için hazırlıklara başlanıldı.

Çerkezköy 29.09.2016 19:32:00 0
Kutlama komitesi toplandı

KUBİLAY BAŞKANLIĞINDA TOPLANDI

 

29 Ekim Çerkezköy’ün düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü ve Cumhuriyetin kuruluşunun 93’üncü  yıldönümü için kutlama komitesi dün saat 11.00’de Kaymakamlık toplantı salonunda toplandı. Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, 3. Zırhlı Tugay Komutanlığı temsilcisi Tank Yarbay Tunay Kanbur, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Merkez Komutan Vekili Piyade Üsteğmen Kenan Sezgin, Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ümit Zengin, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Muhteber Kurulay, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Metin Aysal ile basın mensupları katıldı.  

 

“ÇERKEZKÖY İÇİN AYRI BİR ÖNEM TAŞIYOR”

 

Toplantıda konuşma gerçekleştiren Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay 29 Ekim tarihinin Çerkezköy için ayrı bir öneme sahip olduğunu kaydetti. Kubilay “ 29 Ekim, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 93’üncü yıl dönümü olduğu gibi, aynı zamanda Çerkezköy’ün kurtuluşunun da 94’üncü yıl dönümü olması nedeniyle çok önemli bir tarihtir. Bu nedenle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Çerkezköy’ün düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü kutlamalarının, bu yıl çok daha coşkulu ve görkemli bir şekilde gerçekleşmesini istiyoruz” diye konuştu.

 

“BASIN TEMSİLCİLERİ DE YER ALSIN”

 

Kutlama komitesinin çalışmalara bir ay önce başladığını ifade eden Kubilay “ Bu yılki programda Belediye Başkanımız Vahap Akay  ve ben konuşma gerçekleştireceğim. Bunun dışında kutlama programlarında olması gerek her şey olacak. Fakat kutlamaların daha coşkulu olması adına yeni fikirlere ihtiyacımız var. Bunlardan biri Gazeteci Şaban Kardeş’ten geldi. Kardeş bize Atatürk Caddesi’nde bir resim sergisi oluşturulması önerisinde bulundu. Bu öneriyi de hemen kutlama programına eklettirdim” diye konuştu. Kubilay Kutlama Komitesinin bünyesinde bir alt komisyon oluşturulmasını ve bu komisyonda basın kuruluşları temsilcilerinin de yer almasını istedi.  

 

COŞKULU BİR ŞEKİLDE KUTLANACAK

 

Kutlamalarda katılım yoğun olması gerektiğini kaydeden gazeteci Şaban Kardeş “ Sanayi kuruluşlarının çalışanları, Sivil Toplum Kuruluşları, çiftçiler, öğrenciler  29 Ekim’de o alanda bir arada olması gerekiyor. Çerkezköy’de bulunan hemşeri dernekleri de kendi yöresel kıyafetlerini giyerek kutlamalara renk de katabilir” diye konuştu. Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ümit Zengin ise geçen yıl düzenledikleri Cumhuriyet koşusunun büyük ilgi gördüğünü ve bu yarışları bu yılda yapmayı planladıklarını kaydetti.

 

Haber / Pınar SANCAR


0282 726 91 91
0282 747 65 10