Caddeler tek yön olacak

Son yıllarda hızla artan nüfus ile birlikte Çerkezköy'de en büyük sıkıntılar arasında başı çeken trafik sorunu nihayet çözülüyor.

Çerkezköy 29.09.2016 19:36:00 0
Caddeler tek yön olacak

TOPLANTI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
 

Çerkezköy’de trafik akışını rahatlatmak adına hayata geçirilmesi planlanan araç sirkülasyonu kapsamında hazırlanan 2 proje, dün saat 16.30’da Fen İşleri Müdürlüğü’nde düzenlenen toplantıda görüşüldü. Gerçekleşen toplantıya Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Gümüş, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Toplu Taşıma ve Planlama Hizmetleri Şube Müdürü Fevzi Uğurlu, Belediye Meclis Üyesi Nedim Yılancı, Zabıta Müdürü Yusuf Kenan Erez katıldı.

 

“CADDELER GENİŞLEYECEK”

 

İlk alternatif projede Öztrak, Uğur Mumcu ve Atatürk Caddelerinin tek yön olmasını kararlaştırdıklarını kaydeden Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Toplu Taşıma ve Planlama Hizmetleri Şube Müdürü Fevzi Uğurlu” Mevcut yapıya dokunmadan Öztrak ve Uğur Mumcu Caddeleri ilçe merkezine, Atatürk Caddesi de altıyol kavşağına doğru tek yön olacak. İkinci alternatifimiz ise üç cadde yine aynı şekilde tek yön olacak. Proje kapsamında kaldırımlar genişletilecek ve caddelere bisiklet yolu da yapılacak. Toplu taşıma araçları için cep duraklar yapılacak. Tek sıra park verilirken, trafik harici iki şeritten sağlanmış olacak. Atatürk ve Öztrak caddelerinde orta refüjler kalkarken, refüjde bulunan ağaçları ile kent park alanının içine dikmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

 

“HALKIMIZA SORACAĞIZ”

 

Bu projeleri millete soracaklarını kaydeden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “Orta refüjdeki ağaçları söküp başka bir yerde değerlendirerek orta refüjü kaldıralım mı? Milletin talebine göre projeye karar verip hayata geçireceğiz. Sonuçta bu yolu millet kullanacak. O zaman nasıl olması gerektiğine de milletin karar vermesi gerekiyor. Bu iki alternatif proje için görsel projeler hazırlayıp Kasım ayı meclisinde meclis üyelerimizi konuyla ilgili bilgilendirmek istiyoruz. Amacımız hem mevcut trafik sorununu çözmek, hem de şehrin gelecek yıllarını da düşünerek kalıcı bir projeye imza atmaktır” diye konuştu. Başkan Akay Bağlık Mahallesinde yapılması planlanan  2. Viyadük projesinin Kasım ayı sonuna kadar teslim edileceğini belirterek “ Proje onaylandıktan sonra ihale süreci başlayacak. Bu projede Bağlık Mahallesinin iki yakası da birbirine sağlıklı bağlanmış olacak” dedi.

 

Haber / Pınar SANCAR


0282 726 91 91
0282 747 65 10