Sabırlar tükendi!

Sentetik uyuşturucu maddesi Fatih Mahallesi sakinlerini artık canından bezdirdi. Hemen her gün emniyet güçlerine ihbarda bulunmaktan yorulduklarını ifade eden mahalle sakinleri çocuklarını istedikleri gibi dışarı

Çerkezköy 29.09.2016 19:40:00 0
Sabırlar tükendi!

ARTIK BİRİ DUR DEMELİ

 

Fatih Mahallesinde özellikle Türbedere Mezarlığı ile Fatih Cami çevresinde sentetik uyuşturucu kullanımı artık mahalle sakinlerini canından bezdirdi. Her gün emniyet güçlerine ihbarda bulunmaktan ve gerekli çözümlerin üretilmemesinden dolayı isyan eden mahalle sakinleri, “hepimizin evlatları ve bu illeti kullananlar yüzünden sokağa çıkaramıyoruz. Emniyet güçlerine haber versek dahi onların da elinden bir şey gelmiyor. İfadeleri alındıktan sonra ya emniyetten yada mahkeme tarafından serbest bırakılıyorlar. Bu yaşanılan olumsuzluklara artık biri dur demeli” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

 

GEREKLİ ÇALIŞMALAR ARTIK YAPILSIN

 

Sentetik uyuşturucu kullanan kişilerin sağa sola gelişi güzel hakaretlerde bulunarak saldırgan tavırlar sergilediklerini ifade eden mahalle sakinleri, “en son yaşadığımız olayda uyuşturucu kullanan biri baygın halde yolda yatıyordu. Gidip kendisini uyarıp buradan gitmesini istediğim anda bana ağza alınmayacak hakaretlerde bulunarak saldırmaya kalktı. İstem dışı kendimi korumak için şahsa vurunca eşim araya girdi ve şahıs bir anda kaçarak uzaklaştı. Artık bu şahıslarla alakalı olarak yetkili mercilerin gerekli çalışmaları yapmalarını istiyoruz” dedi.

 

DARP EDERSEK CEZA ALACAKMIYIZ?

 

Gece gündüz sürekli olarak emniyet güçlerine ihbarda bulunmaktan yorulduklarını ifade eden mahalleli, “Eşlerimiz gece işten eve gelirken hep korku içindeler. Çocuklarımızı bu insanlar yüzünden dışarı tek başlarına çıkaramıyoruz. Sürekli tedirgin ve korku içinde yaşamaktan bıktık usandık. Eğer ki gerekli önlemler alınmayacaksa, vatandaşlar olarak artık kendi önlemlerimizi almaya başlayacağız. Bu insanlar istedikleri gibi uyuşturucu satıp içebiliyorlar ve sonunda serbest kalıyorlar, peki bizler bu insanlardan bıktığımız ve gerekli önlemler alınmadığı için darp ettiğimiz zaman serbest bırakılacak mıyız” serzenişinde bulundular.

 

HUZUR İÇİNDE YAŞAMAK İSTİYORUZ

 

Uyuşturucu müptelası kişilerin kendi canlarını düşünmedikleri gibi çevrelerine de büyük zararlar verdiklerini belirten mahalle sakinleri, “ Bizler ne kadar da ihbarda bulunursak bulunalım bu kişiler bir gün bizlerden birine büyük zararlar verecek ve tek korkumuzda bu. Bu şahıslar hem 112 sağlık ekiplerini hem de emniyet güçlerini sürekli oyalıyor. Uyuşturucuyu kullandıktan sonra baygın halde yatmalarına rağmen gelen ekiplere de büyük zorluk yaşatıyorlar. Artık gerekli önlemler alınmadığı taktirde bizler kendi önlemlerimizi alacağız ve sonunda neler olacak göreceğiz. Gerekli önlemler artık adam akıllı alınsın ki bizlerde mahalle ve sokaklarımızda huzur içinde yaşayabilelim” ifadelerini kullandılar.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10