Şehitleri fidanları yaşatacak

Çerkezköy Kaymakamlığı tarafından Ambardere mevkiinde yaklaşık 10 dönüm alan üzerinde oluşturulan '15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanı' için fidanlar toprakla buluşturuldu.

Çerkezköy 30.09.2016 19:46:00 0
Şehitleri fidanları yaşatacak

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’ın girişimleri sonucunda ’15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanı’ oluşturuldu. Ambardere Mevkiinde yaklaşık 10 dönüm alan üzerinde oluşturulan hatıra ormanı için dün tören düzenlendi. Saat 11.00’da başlayan törene Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Sertan Topkaya, İlçe Jandarma Komutan Vekili Kıdemli Başçavuş Fevzi Bayram, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan ile İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkan Vekili Ercan Erdoğan, İlçe Müftüsü Yusuf Tuna, SGK Müdürü Hasan Türkan, Çerkezköy Orman İşletme Şefi Cemil Kemikçi, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan ile temsilcilik üyeleri, TSD Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya ile dernek üyeleri, Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Dr.Olcay Palak, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe, kurum amirleri, okul müdürleri, muhtarlar, şehit ve gazi yakınları ile çok sayıda öğrenci katıldı.

 

ÜLKEMİZ İHANET GİRİŞİMİNE MARUZ KALDI

 

Saygı duruşu ve akabinde okunan İstiklal Marşı’nın ardından konuşan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, “Ülkemiz 15 Temmuz gecesi, tarihimizin en kanlı ihanet girişimlerinden birine maruz kalmıştır. Türk Silahlı Kuvvetleri içine sızan FETÖ/PDY üyesi, asker elbisesi giymiş bir grup terörist, milletimizin ve devletimizin kendilerine emaneti olan silahları, asıl sahiplerine doğrultarak milli iradeyi gasp etmeye ve ülkemizi teslim almaya teşebbüs etmiştir” dedi.

 

KAHRAMANLIK DESTANI YAZILDI

 

Kubilay “TBMM ve Cumhurbaşkanlığımız külliyesi başta olmak üzere birçok sivil ve resmi önemli kurum, kuruluş ve tesisi hain FETÖ’cü darbeciler tarafından bombalanmış ve ağır ateş altına alınmıştır. Ancak milletimiz açılan ateşlere, atılan bombalara rağmen meydanı alçak FETÖ’cü darbecilere bırakmamış, ülkesine ve iradesine kararlı bir şekilde sahip çıkmıştır. Her yaştan 79 milyonun tamamı vatanını, milletini, demokrasiyi ve hukuk devletini savunmak için büyük bir kahramanlık destanı yazmıştır” diye konuştu.

 

NESİLLER BOYU İBRET VESİKASI OLACAKTIR

 

15 Temmuz darbe girişiminin, 241 Aziz Şehitlerin mübarek kanları, 2 bin 194 kahraman gazinin de fedakarlıkları sayesinde engellendiğini ifade eden Metin Kubilay, “Şüphesiz ki milletimizin, asker üniforması giymiş bu teröristler karşısında gösterdiği şanlı direniş asla unutulmayacak, nesiller boyu bir ibret vesikası olarak anlatılacaktır. 15 Temmuz şehitlerimizin aziz hatırasını yaşatmak bizim en asli görevimizdir. Bu amaçla kaymakamlığımızca 15 Temmuz şehitlerimizin aziz hatırasını yaşatmak için yaklaşık 10 dönümlük alanda hatıra ormanı oluşturulmuştur” açıklamasında bulundu.

 

KATKI SAĞLAYANLARA TEŞEKKÜR ETTİ

 

Kaymakam Kubilay konuşmasının sonunda ise, “ Bu faaliyetimizde bizlere destek ve katkılarını esirgemeyen Çerkezköy Belediyesine ve Orman İşletme Şefliğimize teşekkür ederim. Son olarak alçak darbe teşebbüsünde bulunan vatan haini Millet düşmanı FETÖ’cü teröristleri lanetliyor, kahramanlıklarını hayatıyla ödeyen, şehadet şerbeti içerek vatanımız ve millerimiz için şehit olan aziz şehitlerimiz rahmetle anıyor, kahraman gazilerimize de acil şifalar diliyorum” dedi.

 

HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKTİRDİLER

 

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’ın konuşmasını tamamlamasının ardından fidanlar birer birer toprakla buluşturuldu. Fidan ekiminin ardından ’15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanı’ tabelası önünde günün anlamına binayen hatıra fotoğrafı çektirildi.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10