Kurumların gözü bu binada

Çerkezköy'de uzun yıllar dershane olarak hizmet veren, kurucuları Çerkezköy'deki bazı iş adamlarından oluşan Çerkezköy Özel Eğitim Öğretim Hizmetleri Basın Yayın Sanayi ve Ticaret An

Çerkezköy 2.10.2016 17:33:00 0
Kurumların gözü bu binada

FİRARİ İŞ ADAMI YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINA GETİRİLDİ
 

1 Mayıs 2006 tarihinden sonra Çerkezköy Özel Eğitim Öğretim Hizmetleri Basın Yayın Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi hisselerinde sistematik bir şekilde artış gözlendi. Bazı hisseler el değiştirirken; bazı hisseler ise kurulduğu günden bu yana sermaye artışı ile birlikte güncelliğini korudu. Dershanenin 8 Mayıs 2013 tarihli genel kurulunda Çerkezköy’den firari bir iş adamı Yönetim Kurulu başkanlığına getirilirken; yine Çerkezköy’deki birçok iş adamı da hisse artışlarıyla birlikte yeni yönetim kurulunda yer aldı. 9 Nisan 2015 tarihli genel kurulda ise Çerkezköy 1. Noterliğinin 02.04.2015 Tarih ve 4705 Yevmiye Numarası 17 Sayılı Yönetim Kurulu kararı ile dershane müdürü A.A., 3 yıllığına müdür olarak tayin edildi.

 

ŞİRKETE KAYYUM ATANDI

 

15 Temmuz kanlı darbe girişiminin ardından Çerkezköy Cumhuriyet Savcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında Çerkezköy Sulh Ceza Hakimliğinin kararı ile Çerkezköy Özel Eğitim Öğretim Hizmetleri Basın Yayın Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’ne, Mali Müşavir Bağımsız Denetçi M.A. Kayyum olarak atandı. Şirketin tüm evrak ve kayıtlarına el koyan yetkililer; bir taraftan şirketin mali kayıtlarını mercek altına alırken, diğer taraftan da şirketin hissedarları ve hisse oranlarını araştırmaya başladı.

 

FESİH VE TASVİYE İŞLEMLERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

26 Eylül 2016 tarih ve 9162 sayılı Ticaret Sicil Gazetesi’nde, 670 sayılı Kanun Hükmündeki Kararname kapsamında Çerkezköy Kaymakamlığı İlçe Mal Müdürlüğünün 5 Eylül 2016 itibari ile şirketin Fesih ve Tasviye işlemlerini gerçekleştirdiği belirtildi. Çerkezköy’ün merkezinde bulunan dershane binası ise Hazine kayıtlarına geçti. Çerkezköy’de küçük yerlerde kiracı olarak faaliyet gösteren birçok kurum, el konulan bu binaya taşınmak için ilgili yerlere müracaat etti. Vergi Dairesi ve Tapu Müdürlüğü gibi kirada olan kurumların bu binaya taşınıp taşınamayacağı ise merak konusu oldu.

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10