Patron ve işçiler isyanda

Veliköy Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren birçok firma sahibi ve işçiler yolların bozuk olmasından dolayı dert yanmaya devam ediyor. Bozuk yolların yaz aylarında toz toprak ve adeta patates tarlasınÄ

Çerkezköy 3.10.2016 19:19:00 0
Patron ve işçiler isyanda

CANLARINDAN BEZDİLER

 

Veliköy Mahallesinde bulunan Organize Sanayi Bölgesi’nin yolları işçiler kadar sanayici erbabını da çileden çıkarmaya devam ediyor. Hem sanayiciyi hem de işçileri canından bezdiren bozuk yollarla alakalı olarak gerekli çalışmaların biran önce yapılması yönünde talepler günden güne artıyor. Organize Sanayi Bölgesi üzerinde bulunan ana caddenin Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanı içinde olduğu öğrenilirken, ara sokaklarında Veliköy OSB sorumluluğunda olduğu ifade edildi.

 

BİRAN ÖNCE GEREKLİ ÇALIŞMALAR YAPILSIN

 

Ana cadde üzerinde herhangi bir sorunun bulunmadığını ifade eden sanayici ve emekçi işçiler, ara sokaklarla alakalı olarak biran önce gerekli çalışmaların yapılması gerektiğini ifade ettiler. Bozuk yolların kanayan bir yara haline geldiğini ifade eden birçok sanayici bir türlü yapılamayan yollarla alakalı olarak, kendilerine yetki yada izin verildiği anda yolları kendi imkanlarıyla dahi olsa yapabileceklerini kaydettiler.

 

ARTIK BIKTIK

 

Veliköy Organize Sanayi Bölgesinin sahipsiz olmasından yakınan sanayici erbabı ile işçiler, “yaklaşık 12 yıldır bir fabrikada çalışıyorum ve bu yollar hep aynı durumda. Bir iki kez geçici çözümler üretildi ama yağışlarla birlikte yollar yeniden köstebek yuvasını andıran çukurlarla kaplandı. Birkaç kere BİMER’e şikayette bulunmamıza rağmen hala gerekli çalışmalar başlatılmadı. Şahsi araçlarımızla çalıştığımız fabrikalara gelmeye korkar hale geldik. Artık gerekli çözümlerin alınarak biran önce gerekli çalışmaların yapılmasını istiyoruz” ifadelerine yer verildi.

 

İZİN VERSİNLER KENDİ İMKANLARIMIZLA YAPALIM

 

Yolların bozuk olmasından servisçi esnafı da dert yanarken, seyir halindeyken sürekli yön değiştirerek oluşan çukurlardan kaçmaya çalışmaları ve araçların sürekli arıza yapmasından bıktıklarını ifade ettiler. Diğer yandan sanayicilerin bozuk ve kaderine terk edilmiş yolları kendi imkanlarıyla yapmak istemelerine rağmen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin bu konuya sıcak bakmadığı ve binbir türlü bahane ürettiği belirtildi.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10