Bağlık'ta dev operasyon

Çerkezköy'de uyuşturucu tacirlerinin mesken tuttuğu Bağlık Mahallesi Küme Evler Mevkii'ne dün sabah saatlerinde beklenen operasyon gerçekleştirildi. Yaklaşık 120 polisin görev aldığı operasyonda bir

Çerkezköy 5.10.2016 14:07:00 0
Bağlık

 120 POLİS OPERASYONA KATILDI

 

Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından Bağlık Mahallesi Küme Evler Mevkii’nde yapılan operasyona Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü, Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü KOM, Narkotik, Çevik Kuvvet ve Özel Harekat ekipleri olmak üzere yaklaşık 120 polis katıldı. Operasyonda ayrıca 112 ekipleri hazır bekletilirken, Çerkezköy Belediyesi Geçici Hayvan Bakım evinde görevli personelde hazır bulunarak olası köpek saldırılarına karşı müdahale de bulundular.

 

DETAYLI ARAMALAR YAPILDI

 

Operasyonda İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan ile Emniyet Müdür Yardımcısı Sertan Topkaya da hazır bulundu. Ekiplerin görev yerlerini alması ile birlikte saat 09.30’da mahallede operasyon için düğmeye basıldı. Uyuşturucu tacirlerinin mesken tuttuğu alan üzerinde titiz bir çalışma gerçekleştiren ekipler Küme Evler mevkiine girerek hem şahıslar üzerinde hem de evlerde detaylı arama gerçekleştirdi.

 

CEZALARINI ÇEKMELERİNİ İSTİYORUZ

 

Belirlenen 8 evde titiz bir çalışma gerçekleştiren ekipler haklarında arama kararı bulunan 6 şahsı kelepçeleyerek gözaltına aldı. Ekipler çalışmalarını gerçekleştirdiği esnada mahalle sakinlerinden Yeşim Bayraktar, emniyet güçlerine seslenerek, “ Artık uyuşturucu satışının son bulmasını istiyoruz. 5 TL’ye aldıkları uyuşturucu yüzünden herkes tedirgin durumda. Benim ağabeyimde evde bu illet yüzünden yatıyor. Karnı şiş gözleri patlayacak gibi. Artık bu uyuşturucuyu satanların yakalanarak cezalarını çekmelerini istiyoruz” serzenişinde bulundu.

 

ÇAPKIN 3 YERDE ARAMA YAPTI

 

Yeşim Bayraktar’ın serzenişlerini duyan bazı mahalle sakinleri de kendisine tepki göstererek ağız münakaşasına girdiler. Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Köpek Eğitim Merkezinin 4 yaşındaki Narkotik Köpeği ‘Çapkın’ ise belirlenen 2 ev ve kömürlükte detaylı arama yaptı. Çapkın’ın yaptığı detaylı aramayı mahalle sakinleri de meraklı bakışlarla izlerken, aramada herhangi bir suç unsuruna rastlanmadı. 2 saat süren operasyonun ardından ekiplerin operasyonu sonlandıracağı esnada İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekiplerine aranan bir şahsın gündüz saatlerinde bir eve girerek saklandığı ihbarı geldi.

 

EŞİYLE UYKUDA BASILDI

Ekipler gelen ihbar üzerine belirlenen evin etrafında geniş güvenlik önlemleri aldı. Evin giriş kapısının önünde yatan köpeğin  Çerkezköy Belediyesi Geçici Hayvan Bakım evinde görevli ekipler tarafından alınmasının ardından ekipler kapıdan içeri girmek istedi. Demir kapının asma kilit ile kilitli olduğunu fark eden polis ekipleri, bir oda penceresinin açık olduğunu görerek buradan içeri girdiler. Uzun süredir cezaevi firarisi olduğu belirlenen Müslüm K., boş evin bir odasında eşiyle uyurken yakalanıp, camdan dışarıya çıkartıldı.

 

SANKİ İBRAHİM TATLISES’İ YATAĞINDA YAKALADILAR

 

Cezaevi firarisi kendisini görüntülemek isteyen gazetecilere saldırmak isterken, eşi de ‘ne çekiyorsunuz, sanki İbrahim Tatlıses’i yatağında yakaladılar’ diyerek tepkisini dile getirdi. Gözaltına alınan şahıs kendisini engellemeye çalışan polis ekiplerine zorluk çıkarırken, bunun üzerine takviye ekip istendi. Müslüm K., ekip arabasına bindirilmek istendiği esnada yakınları arbede çıkararak polis ekiplerine saldırırken, yaşanan arbedeyi polis memurları havaya ateş açarak dağıttı. Arbede esnasında polis ekiplerine mukavemette bulunan Müslüm K.’nın kardeşi de gözaltına alınarak İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

 

7 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Arbede esnasında iki aile arasında yaşanan sözlü münakaşanın ardından olası bir taşkınlığa mahal vermemek adına Çevik Kuvvet ekipleri Türberdere mezarlığı önünde bekletildi. Yaklaşık 2 saat süren operasyonun ardından bir cezaevi firarisi ile haklarında arama kararı bulunan 6 kişi gözaltına alınırken, evlerde uyuşturucu madde de ele geçirildi.

 

ADLİYEYE SEVK EDİLECEKLER

 

Operasyonda gözaltına alınan 7 şahıstan altısı çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakılırken, cezaevi firarisi olduğu iddia edilen Baron lakaplı Müslüm K. ise tutuklanarak Tekirdağ Cezaevine gönderildi. Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri uyuşturucu ile mücadele kapsamında çalışmaların aralıksız bir şekilde devam edileceğini belirterek, uyuşturucu satışı yapan yada uyuşturucu kullanan şahısların görüldüğü takdirde hemen 155 Polis İmdat hattına ihbar etmelerini istedi.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN

Foto / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10