Akay: "Yeni sirkülasyon trafiği rahatlatacak"

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası  Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa As  oda yönetim kurulu üyeleriyle birlikte  dün saat 10.00'da Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'ı

Çerkezköy 5.10.2016 20:02:00 0
Akay:

BAŞKAN AKAY’I ZİYARET ETTİLER

 

Belediye Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarete Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, Oda Başkan Vekili Hakan Fıçıcı ve Oda Yönetim Kurulu Üyeleri Ziyaeddin Dubaz, Erdinç Erke ve Cemal Buzkuş katıldı.

 

YENİ SİRKÜLASYON TRAFİĞİ RAHATLATACAK

 

Ziyarette Çerkezköy’ün üç ana caddesi ve 6 yol kavşağındaki trafik sorununa çözüm olarak üretilen 3 ayrı trafik sirkülasyonu projesinden söz eden Başkan Akay, projelerin üzerindeki çalışmaların devam ettiğini belirtti ve netleşen durumlar oldukça da kamuoyuyla paylaşılacağını söyledi. Tek yön sisteminin 6 yol kavşağındaki trafiği bir nebze olsun rahatlatacağını ancak bunun da çözüm için yeterli olmayacağı görüşünde olduğunu da kaydeden Başkan Akay, “Önümüzdeki hafta İlçe Emniyet Müdürlüğümüz yetkililerimizin de katılımıyla bir toplantı düzenleyelim. Orada fikirlerimizi birbirimize ileterek ortak çözüm bulmaya çalışalım” diye konuştu.

 

AS,SERVİS ARAÇLARI İÇİN AYRI YOL İSTEDİ

 

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa As,personel ve öğrenci taşımacılığı konusunda çekilen sıkıntıları aktararak, “Devlet Hastanesi tarafı araç parkı engellenerek rahatlatıldı. Ancak servis saatlerinde yine de yoğunluklar oluyor. Servis araçları için ayrı yol yapılması çok uygun olur. Bu konuda da sizlerden bir çözüm bekliyoruz” dedi.

 

SİVİL ARAÇLAR OKUL ÖNLERİNE PARK EDİLİYOR

 

Ana caddeler üzerinde durak harici indi-bindinin ortadan kaldırılması gerektiğini de belirten Oda Başkanı As, “Kaldırım genişletme çalışmaları yapılırken cepler yapılıp buralarda mutlaka duraklar belirlenmeli” açıklamasında bulundu. Özellikle öğrenci servislerinin park konusunda da büyük sıkıntı çektiğini de kaydeden Başkan Mustafa As, “ Bizim öncelikli sorunumuz öğrenci servislerimizin park sorunudur. Sivil araçlar okulların etrafında yoğun bir şekilde park ediyor ve öğrenci servisleri okul önlerinde araç park edecek yer bulamıyor. Öğrencilerimiz bu trafik yoğunluğunun ortasında servislerine yol ortasında binmeye çalışıyor. Bununda bir an önce çözüme kavuşturulması gerekiyor. Trafik yetkililerimizle durumu paylaştık. Sağ olsunlar ilgilendiler. Özellikle ÇTSO Anadolu Lisesi  yanındaki rampaya pek çok sivil araç park ediyor. Çoğu da öğretmenlerin şahsi araçlarır. En azından buralara levhalar konulursa, o alanların öğrenci servisleri için ayrıldığı belli olur ve kimse park etmez.” diye konuştu.

 

 AMFİ TİYATRO ÖNÜDE BÜYÜK SIKINTI YARATIYOR

 

Belediye Başkanı Vahap Akay, personel servisleri konusunda  en çok sıkıntı çekilen yerlerden birinin de  Amfi Tiyatro’nun çevresi olduğunu belirterek, “Kaldırım paylarını alıp yolu genişlettik ve köşeleri kırdık. Ancak vatandaşlar bu sefer de oralara araç park etmeye başladı. Bu konuda biraz emniyetin desteğine ihtiyacımız var.Bu konuyu da kısa süre içinde çözüme kavuşturacağız” dedi.

 

Haber / Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10