Tezgahlarda palamut bolluğu

1 Eylülde av yasağının kalkmasıyla balıkçı tezgahlarını dolduran palamut, uygun fiyatıyla balık tezgâhlarının ve yemek sofraların gözdesi olmaya devam ediyor. Çerkezköy'de  yaşanan bal

Çerkezköy 7.10.2016 19:07:00 0
Tezgahlarda palamut bolluğu

“BOL BOL TÜKETSİNLER”

 

Son on yılın en bol sezonunu yaşadıklarını kaydeden Karadeniz Balıkçılık işletmecisi Volkan Biber “ Balıkçılar olarak son yılların en bol sezonunu yaşıyoruz. Av sezonunun açılması ile birlikte fiyatların da normal olması herkesin sofrasında balık oldu. Palamutta yaşanan bolluğun bir dezavantajı ise seneye böyle bir bolluğun olmayacak olmasıdır. Vatandaşlarımız bu yıl ucuzken bol bol tüketsinler" diye konuştu.

 

PALAMUTTAKİ BOLLUK YÜZLERİ GÜLDÜRDÜ

 

Bu yıl palamut bereketi yaşandığını söyleyen Merkez Balıkçılık işletmecisi Mahmut Kapçak "Bu sene Allah'ın vergisi denizlerimizde çok. İnşallah bu şekilde devam eder. Palamutun faydası çoktur. Özellikle küçük çocuklarda palamutun içerisinde bulunan siyah damar, çocukların gelişmesine çok faydalıdır. Bol bol tüketilmesini tavsiye ederiz. Fiyatlarımız 5 liradan 10 liraya kadar yükseliyor” diye onuştu.

 

BU SEZON HAMSİ KITLIĞI YAŞANIYOR

 

Torik ve Çinekop balığının ilerleyen günlerde palamutu tahtından indireceğini belirten Yaşar Balıkçılık işletmecisi Dursun Akkurt "Palamutun bol olması bizi önümüzdeki yıl için endişelendiriyor. Son yılların en bol sezonunu yaşıyoruz. Torik ve Çinekop balığının denizlerde çoğalması ile palamut sularımızı terk edecektir. Ayrıca bu yıl hamsi ile beslenen palamutun bol olması nedeniyle küçük bir hamsi krizi yaşayabiliriz. Hamsinin şuan kilosu 10 TL’yi buldu. “ diye konuştu. Öte yandan balıkçılar tezgahlarda palamutun tanesinin 5 ile 10 TL arasında değiştiğini, hamsinin 10 TL, çinekop’un ise 25 TL olarak satıldığını ifade ettiler.

 

Haber / Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10