Huzur ve güvenlik için çalışmalar sürüyor

Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler ilçe merkezinde huzuru ve güvenliği sağlamak adına çalışmalara aralıksız bir şeklide sürdürüyor

Çerkezköy 7.10.2016 19:08:00 0
Huzur ve güvenlik için çalışmalar sürüyor

ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ SÜRÜYOR
 

Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri Ağustos, Eylül ve Ekim ayında ilçe genelinde meydana gelen hırsızlık olaylarının aydınlatılmasında önemli yol kat etti. Polisin yaptığı çalışmalarda, hırsızlık zanlılarını bazıları yakalanırken, kimlikleri tespit edilen hırsızlık şüphelilerin yakalanması için çalışmalar sürüyor. Gerçekleştirilen çalışmalar hakkında yazılı bir bilgilendirmede bulunan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri “ 13 Ağustos günü saat 22.10 sıralarında Gazi Osman Paşa Mahallesi Güveniş caddesinde faaliyet gösteren Türk Metal Sendikasında  meydana gelen faili meçhul olayı (S.K) ve (E.K.) nin gerçekleştirdiği tespit edilmiş şüpheliler hakkında adli işlem yapılmıştır.22 Ağustos günü meydana gelen faili meçhul olayla ilgili olarak yapılan çalışmalarda olayı firari şüpheli (A.T) isimli şahsın gerçekleştirdiği tespit edilmiştir. Firari şüphelinin aranmasına devam edilmektedir.27 Ağustos günü alınan bir ihbar üzerine uyuşturucu olduğu değerlendirilen 20 fişek satışa hazır madde ile şüpheli yakalanarak hakkında tanzim edilen evrak ile birlikte sevk edildiği adli mercilerce tutuklanmıştır” denildi.

 

POLİSTEN HIRSIZLARA GEÇİT YOK

 

Yetkililer “1 Eylül günü saat:06.00 sıralarında İlçemiz GMKP Mahallesi Atatürk caddesinde faili meçhul şahıs veya şahıslar tarafından işyerine girilerek elektronik eşya çalınması olayı ile ilgili olarak ; yapılan çalışmalarda olaya karıştığı tespit edilen (V.D) ve SSÇ (V.C) yakalanarak adli mercilere sevk edilmişler, ilk sorgulamalarına müteakip serbest bırakılmışlardır.12 Eylül günü meydana gelen faili meçhul oto hırsızlığı olayı ilgili olarak yapılan çalışmalardan olayı  şüpheli (Y.E.O.) isimli şahsın gerçekleştirdiği tespit edilmiş şüpheli  İstanbul ilinde yakalanarak İlçe Emniyet Müdürlüğümüze getirilmiş ve sevk edildiği adli mercilerce ilk sorgulamasına müteakip serbest bırakılmıştır.19 Eylül günü H.T’ye ait 500 bin TL değerindeki 53 büyükbaş hayvanı adına satmak üzere açık kimliklerini bilmediği Anıl ve Ramazan isimli şahısları verdiği ancak daha sonra şahıslar ile irtibatının koptuğunu şikayetçi olduğunu beyan etmiştir. Yapılan çalışmalar neticesinde olayı  (M.K.), (A.C.), (Ö.C.) ve  (E.C.) isimli şahısların gerçekleştirdiği tespit edilmiştir. (M.K.) 22.09.2016 günü yakalanmış ve ifadesine müteakip  salıverilmiş, şüpheli  (A.C.) 24.09.2016 günü Kırklareli Pınarhisar ilçesinde yakalanarak İlçe Emniyet Müdürlüğümüze getirilmiş ve gözaltına alınmıştır şahıs sevk edildiği adli mercilerce ilk sorgulanmasına müteakip tutuklanmıştır. Diğer firari şüpheliler (Ö.C.) ve (E.C.)’ın aranmasına devam edilmektedir.25 Eylül günü meydana gelen faili meçhul  hırsızlık olayı ile ilgili olarak yapılan çalışlarda olayı SSÇ (S.Y.)’nın gerçekleştirdiği tespit edilmiş. S.S.Ç yakalanarak sevk edildiği adli mercilerce serbest bırakılmıştır. 2 Ekim günü Parada Sahtecilik olayından yakalanan (Y.Ç.) isimli şahıs çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Tekirdağ 1 nolu T tipi cezaevine teslim edilmiştir.30 Eylül Migros mağazasından hırsızlık yapan (M.Ç.) ve (S.M.) isimli şahıslar yapılan çalışmalar neticesinde 2 Ekim günü yakalandı. Şahıslar çıkarıldıkları mahkemece ilgili dosyadan serbest kalmış. (M.Ç.) isimli şahıs cezaevi firarisi olmasından dolayı tutuklanarak Tekirdağ 2 nolu T tipi cezaevine teslim edilmiştir.2 Ekim günü Migros mağazasından hırsızlık yaparken suçüstü yakalanan (E.E.) ve (Ş.Ç.) isimli şahıslar çıkarıldıkları mahkemece serbest kalmıştır. Öte yandan DMR süpermarketten hırsızlık yaparken suçüstü yakalanan (A.R.Ö), (E.K.), (A.Y.) ve (O.Ş.) isimli şahıslar çıkarıldıkları mahkemece serbest kalmıştır” dedi.

 

ATM HIRSIZLARINA İKİ TUTUKLAMA

 

Geçtiğimiz hafta ATM’lere düzenek kurarak bir çok vatandaşın parasını gasp eden şahıs ve şahıslar üzerinde de çalışma yaptıklarını kaydeden emniyet yetkilileri “ 1 Ekim günü ilçemizde faaliyet gösteren  Halk Bankası Şubesi ile Ziraat Bankası Girişimci Dinamik Şubesi ATM’leri para çıktı yerlerine metal aparat yapıştırılarak, ATM den para çekmek için  işlem yapan şahısların işlemlerini tamamladıkları sonra paralarını alamadıkları bilahare metal aparatların şüpheliler tarafından sökülerek müştekilere ait paraların alındığı tespit edilmiştir. Güvenlik kamera kayıtlarından yola çıkılarak şahsın eşkali tespit edilmiş, ekiplerimiz tarafından eşkal üzerinde araştırmalarımız devam edilmekte iken İlçemiz Atatürk caddesi Halk Bankası bankamatikleri önünde  1 Ekim günü saat: 21.30 sıralarında personelimiz tarafından  eşkal ile uyuştuğu şüphesi üzerine (S.Ç.) isimli şüpheli şahıs yakalanmıştır. Güvenlik kamera kayıt görüntüleri karşılaştırıldığında her iki Banka Şubesi ATM sinde söz konusu olayı gerçekleştiren şahsın (S.Ç.) olduğu tespit edilmiştir. Şüphelinin  üzerinden 1 adet ATM lerin para bölmesini kapatmak için tasarlanmış üzerinde yapıştırıcı olan metal aparat, bir adet aparatı sökmek için kullandığı bıçak ve 3325 TL para elde edilerek muhafaza altına alınmıştır.

 

Bu kapsamda tahkikat genişletildiğinde şüphelinin yine bir bayan şahıs ile ilçemize 34 DK 9689 plaka sayılı araç ile geldiği ve bu  bayan  ile birlikte  hareket ettikleri tespit edilmiştir. Bayan şahsın şüphelinin eşi (D.G.) olduğu tespit edilmiştir. Aynı gece saat: 03.40 sıralarında (D.Ç.) ve yanında (V.T.) isimli şahıslarda görevlilerimize yakalanarak gözaltına alınmıştır. Araç içerisinde yapılan aramada; 12 Adet metal  aparatlar ve yapıştırıcılar  elde edilmiştir. (S.G.) eşi (D.G.) ve (V.T.) gözaltına alınarak sevk edildiği adli mercilerce ilk sorgulamasına müteakip  (S.G.) ve (D.G.) tutuklanmıştır. Diğer şüpheliler serbest bırakılmıştır” dedi.

 

BAĞLIK MAHALLESİNE OPERASYON DÜZENLENDİ

 

Uyuşturucu madde satışı ile mücadelenin devam ettiğini kaydeden yetkililer “ Uyuşturucu madde ticaretine yönelik Sulh Ceza Hakimliğinden 5 Ekim günü alınan arama kararına istinaden  yapılan operasyon neticesinde; 1985 doğumlu (M.K.) isimli şahsın; Hükümlü veya tutuklunun kaçması, iki Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti yapma ve sağlama, bir basit yaralama, bir yaralama, iki hırsızlık ve konut dokunulmazlığını ihlal etmek olmak üzere sekiz suçtan arandığı, 2003 doğumlu S.K isimli şahsın üç hırsızlık suçundan arandığı, 1999 doğumlu S.E isimli şahsın bir suçtan arandığı, 1989 doğumlu K.A isimli şahsın bir yaralama suçundan arandığı, 1996 doğumlu İ.Ö, 1994 doğumlu K.D ve 1968 doğumlu K.K isimli şüpheli şahıslar yakalanmıştır.  Yakalanan şüphelilerden (İ.Ö.) isimli şahsın ikametinden uyuşturucu madde , uyuşturucu madde satımından elde edildiği değerlendirilen 5 ve10 TL banknotlardan oluşan 200 TL para, çalıntı olduğu değerlendirilen 2 adet laptop bilgisayar,1 adet tablet ele geçirilerek muhafaza altına alınmıştır. Operasyon esnasında yakalanan şahısların yakalanmasına engel olmak isteyen  (F.C.) isimli şahıs hakkında tahkikat evrakı tanzim edilmiştir.

 

Yakalanan Şüphelilerin olayla ilgili olarak savunmaları alınmış, haklarında yakalama emri bulunan şüpheliler adli mercilere sevk edilmiş şüphelilerden  (M.K.) tutuklanarak cezaevine konulmuştur.

 

Yine şüpheliler (İ.Ö.) ve (K.D.) ise Çorlu KOM Grup Amirliğince haklarında işlem yapılmak üzere  gözaltına alınmışlardır” dedi.

 

KARARLIKLA DEVAM EDECEKTİR

 

Eylül ayı içersinde haklarında yakalama emri bulunan 22 şüphelinin yakalandığı ve bu şüphelilerden 14’ünün ise cezaevine gönderildiğini belirten yetkililer “ 3 Ekim günü ekiplerce yapılan çalışmalar sonucunda taksirle birden fazla kişinin yaralanmasına sebep olma suçundan 2 yıl 16 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan K.Y isimli şahısta gözaltına alınmış, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Tekirdağ cezaevine gönderilmiştir.  Ülkemiz ekonomisine ve insan sağlığına büyük zarar veren kaçakçılık ile etkin mücadele kapsamında uyuşturucu kullanan ve ticaretini yapan şahıslara karşı mücadelemiz , İlçemiz genelinde meydana gelen asayiş olaylarının aydınlatılması, ile ilgili çalışmalarımız azim ve kararlılıkla devam edecektir” ifadelerine yer verildi.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10