Tarihi yerleri gezdiler

Bilişim, Eğitim, Kültür ve Araştırma Derneği'nin düzenlediği seminere katılmak için Perşembe günü Çerkezköy Belediyesi sponsorluğunda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine giden 10 Mahalle muht

Çerkezköy 9.10.2016 18:43:00 0
Tarihi yerleri gezdiler

KUMRU BAŞKANLIK EDİYOR

 

Çerkezköy Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürü Nevzat Kumru’nun başkanlık ettiği kafilede, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Gümüş, Belediye Meclis Üyeleri Serdar Ürkmez, Ahmet Çetin ve Ayhan Çitil, İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, muhtarlar ve basın mensupları yer alıyor. 24 kişilik kafile önceki gün seminerin ardından Kıbrıs’ın tarihi yerlerini gezme fırsatı buldu.

 

MAVİ KÖŞKÜ GEZDİLER

 

Heyet önceki gün ilk olarak Çamlıbel köyü’nde, 1956 tarihli Mavi Köşk, Makarios’un avukatı ve Orta Doğu’nun en büyük silah tüccarı İtalyan asıllı Rum olan Pablo Pavilides’in evi Mavi Köşkü’nü gezdi. Mavi Köşk’ten etkilenen heyet daha sonra ise Mehmetçik anıtını ve Kıbrıs Harekatı sonucunda ölen Türk Silahlı Kuvvetleri askerlerinin anısına Türkiye tarafından Girne’de yapılan Karaoğlanoğlu şehitliğini ziyaret etti.

 

GİRNE’Yİ DE ZİYARET ETTİLER

 

Şehitlikte bol bol dua eden heyet ardından ise 1974 yılında barış harekatında şehit olan askerler anısına yaptırılan “Barış ve Özgürlük” anıtını ziyaret ettiler. Kafile daha sonra ise Rumların savaştan kaçarken geride bıraktığı askeri araçların sergilendiği Açık Hava Müzesi’ne ziyarete bulundu. Serbest zaman bölümünde  Girne merkezini gezen ve bol bol alışveriş yapan heyet Girne Kalesini de ziyaret ettiler.

 

Haber / Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10