Elinizi evlerimizden çekin

Çerkezköy Yıldırım Beyazıt  Mahallesi Ceylan Sokak Küme evlerde Çerkezköy Belediyesinin 32 gecekondu için yıkım kararı çıkartması, mahallede tansiyonu yükseltti. Önceki akşam bir kahvehanede t

Çerkezköy 13.10.2016 20:19:00 0
Elinizi evlerimizden çekin

Çerkezköy Belediyesinin Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde 32 gecekonduyu yıkacağını vatandaşlara tebligat göndermesinin ardından mahallede gergin bir bekleyiş başladı. Yıldırım Beyazıt Mahallesi Ceylan Sokak’ta yaşayan halk olarak bu kararı protesto etmek ve mahallede yapılması planlanan yıkımlara izin vermeyeceklerini kamuoyu ile paylaşmak adına toplandıklarını kaydeden mahalle sakinlerinden Mahmut Beşenk ” 25-30 yıldır bu mahallede oturuyoruz. Geçtiğimiz günlerde bizlere gelen yazıda bir ay içinde evlerimizden çıkmamız istendi. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay oy istemeye geldiğinde bizleri binalara yerleştireceğini söylüyordu. Şimdi ise gönderdiği yazı ile evlerinizden çıkın diyor. Kışın ortasında yer vermeden, hak tanımadan nereye gideceğiz. Bize yer versin, konut versin bizde kirasını verelim. Burada yaşayan yüzlerce kişiyi Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay mağdur etmesin” diye konuştu.

 

“TEK YUMRUK OLDUK”

 

Beşenk, mahallede herkesin tek yumruk olduğunu ve evlerini yıktırmayacaklarını kaydederek “ Kış kapıya dayandı. Çerkezköy Belediyesi bizi çıkartmak istiyor ama bizde geldiklerinde çıkmayacağız. Kendileri kısacası rant peşindeler. Bu yaşanan durumdan bütün Yıldırım Beyazıt Mahallesi sakinleri rahatsızdır. Belediye Başkanı bize şu tarihte çıkın diye süre vermedi ve gönderdiği kağıtta da bir ay içinde evlerimizi boşaltmamızı söylemiş” diyerek evlerinin yıkılmaması için tüm güçlerini ortaya koyacaklarını ifade etti.

 

“KENDİSİNE İLETTİK”

 

Konuyla ilgili Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ile görüştüklerini kaydeden mahalle sakinlerinden Olcay Gümüş “ Belediye Başkanı Vahap Akay ile görüşmek için makamına gittik. Kendisi de bize “ Oradan çıkacaksınız. Başka çaresi yok” diyerek elinden bir şey gelmeyeceğini söyledi. Biz de kışın ortasında nereye çıkacağız dediğimiz de ise bizlere kira desteği verileceğini, süresinin de belli olmadığını ifade etti. Biz de Akay’a kira istemediğimizi ve bizlere yer verilmesini istedik. Başkanımız kendisinin bize yer belirlediğini, yer için onay beklediğini söyledi. Kısacası onay gelmezse işinize bakın der gibi konuştu. Bizim isteğimiz vatandaşlar mağdur kalmasın, herkese bir imkan sağlansın. Mahalle sakinleri burada bedava oturmak istiyorum da demiyor. Herkesin hakkında ne düşerse onu karşılamak istiyoruz. Zannetmesinler ki herkes kolunu bacağını sallamayacaktır. Gelin buyurun yıkın demeyecektir. Biz kendisine de kimsenin bu evlerden çıkmayacağını makamında ilettik” diye konuştu.

 

“DOZERİN ALTINDA DURACAĞIM”

 

“Evimi yıkmaya gelirlerse çocuklarımla dozerin altında duracağım” diyen Gümüş “ Yıllardır elektrik, su, telefon aboneliklerimizi yaptık ve halen de ödüyoruz. Mahalleli olarak kaçak olarak bir şey yaptığımız yok. Mahalleli olarak Çerkezköy Belediyesinin yıkım için anlaştıkları müteahhitlerden aldıkları paraları yıkımın ertelenmesi ile veremeyeceklerini düşündüğümüz için işlemleri hızlandırdıklarını düşünüyoruz” dedi. Mahalle sakinlerinden Hasan Yolma ise “ Gelen gideni aratıyor. Çerkezköy Eski Belediye Başkanı Ali Ertem zamanında evlerimizin yıkımı ile ilgili yer belirledikten sonra yıkılacağını ifade etmişti. Ama gelinen son noktada bizlere herhangi bir yer gösterilmeden bir an önce evlerimizi boşaltmamızı istiyorlar. Biz bu kış kıyamette nereye gideceğiz” diyerek evlerinin yıkılmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

 

Haber / Faik Onur KAYA

Foto / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10