Şehitlerin anısı camide yaşatılacak

Çerkezköy Tepe Emlak Konutları Camisinin ismi dün saat 12.00'de düzenlenen programla 15 Temmuz Şehitleri Camii olarak değiştirildi.

Çerkezköy 14.10.2016 20:21:00 0
Şehitlerin anısı camide yaşatılacak

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Düzenlenen programa AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Metin Akgün ve Dt. Ayşe Doğan,Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Öğe, İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, İlçe Müftüsü Yusuf Tuna, Çerkezköy Şoförler ve Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, Gaziler, Muhtarlar ve STK temsilcileri katıldı.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Program İmam hatip Mustafa Osmanoğlu’nun okuduğu kuran tilaveti ile başlarken, Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna’nın gerçekleştirdiği konuşma ile devam etti. 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit olanların isimlerini yaşatmak istediklerini kaydeden Tuna “ Camiin isminin değiştirilmesi için Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’dan çok destek gördük. Cami içersinde bir takım düzenlemeler yapılacak. Camiye katkı yapan hayırseverlere de çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

“15 TEMMUZ İKİNCİ KURTULUŞ SAVAŞIDIR”

 

Caminin isminin değiştirilmesi aşamalarını yakından takip ettiğini kaydeden Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay “ Türk milleti, milli karakterinden kaynaklanan istiklal ve bağımsızlığına düşkünlüğünün yanı sıra gazilik ve şehitlik için biçtiği payeye de muhatap olabilmek konusunda her zaman kararlı olmuştur. Yüce milletimiz tek yürek olduğunda yenilmeyeceğimizi bir kez daha kanıtlamıştır.15 Temmuz şehitleri asla unutulmayacaktır. Çünkü 15 Temmuz Türkiye'nin ikinci kurtuluş savaşıdır. Şehitlerimizin aziz hatırasını yaşatmak için 15 Temmuz Hatıra Ormanı oluşturduk. Bunun yanı sıra Kaymakamlığımızca Pakize Narin Anadolu Lisesi'nde '15 Temmuz Demokrasi Zaferi Şehitlerini Anma Günü' düzenlenmiştir. Ayrıca 15 Temmuz Şehitlerinin hatıralarının ilçemizde her zaman canlı kalması amacıyla Veliköy ÇPL'de Şehit Ömer Halis Demir Konferans Salonu açılışı yapılmıştır. Caminin ilçeye kazandırılmasında desteği olan herkese teşekkür ediyorum “ diye konuştu.

 

“KİMSENİN GÜCÜ YETMEZ”

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile 15 Temmuz gecesinde sokaklara çıkıp şehit olan 141 vatandaşın ailesine baş sağlığı dileyen AK Parti Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün “Mardin'den gelen acı haberi az önce aldım çok üzgünüm. İçimizde hangi hain hangi teröristi biliyorsanız gelin savcılıklarımıza bildirin. Türkiye Cumhuriyetini bölmeye kimsenin gücü yetmez. Bugün Suriye'ye giremezsiniz, Musul’a giremezsiniz diyorlar ama biz her yere gireriz. Kimsenin şüphesi olmasın. Türkiye garibanın yanında olmaya devam edecekler. 15 Temmuz’dan önce İngiltere Avrupa Birliğinden çıkacağını söyleyince dünyanın ekonomisi sallandı. Fakat bu olayda Türkiye’de yaprak bile kımıldamadı” dedi.

 

“GENÇ NESİLLERE AKTARACAĞIZ”

 

Programda son olarak konuşan AK Parti Tekirdağ Milletvekili Dt.Ayşe Doğan “ 15 Temmuz şehitler günü bizim için çok önemlidir. Kıyamete kadar bunu genç nesillerimize aktaracağız. Çanakkale'yi nasıl evlatlarımıza anlattıysak 15 Temmuz'u da evlatlarımıza anlatacağız" dedi. Konuşmaların ardından camiye katkısı olan hayırseverlere protokol üyeleri tarafından plaketleri takdim edilirken, protokol üyeleri ve vatandaşlar Cuma namazını ise hep birlikte camide kıldılar.

 

Haber / Pınar SANCAR


0282 726 91 91
0282 747 65 10