Tesis 339 bin kişiye hizmet verecek

Çerkezköy Kanalizasyon Terfi Merkezinin temeli düzenlenen törenle atıldı. Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Albayrak, Çerkezköy Kanalizasyon Terfi Merkezi ile Çerkezköy ve Kızılpınar

Çerkezköy 16.10.2016 20:05:00 0
Tesis 339 bin kişiye hizmet verecek

Çerkezköy Kanalizasyon Terfi Merkezinin temeli düzenlenen törenle atıldı. Cumartesi günü saat 14.00’da düzenlenen törene Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve TESKİ Genel Müdürü Dr.Şafak Başa katıldı. Çerkezköy ve Kızılpınar Mahallelerinden gelen atıksuların terfi merkezine iletileceğini belirten TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, Tesisin toplama odası, manevra odası, kaba ince ızgara odasından oluştuğunu ifade etti.

 

PROJE HEDEF YILI 2049

 

Terfi merkezi ile Çerkezköy Atıksu Arıtma Tesisi arasındaki 1040 metrelik polietilen terfi hattı inşaatının devam ettiğini sözlerine ekleyen Başa, "Proje kapsamında; kanalizasyon şebeke hattı, terfi hattı ve kollektör hattının toplam uzunluğu 77 bin 610 metredir. Zemin ıslahı tespitleri devam etmektedir.  Çerkezköy Kızılpınar Kanalizasyon İnşaatı, mahalle merkezinin tüm yerleşim yerlerini kapsamaktadır. Atıksu şebekesinin ekonomik ömrü 35 yıl olduğundan proje hedef yılı 2049 olarak alınmıştır” diye konuştu.

 

TARİHİ BİR ADIM ATILDI

 

Çerkezköy kanalizasyon inşaatında önemli bir adım atıldığını ifade eden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise, “Sanayileşme ve buna bağlı olarak artan nüfus Çerkezköy İlçemizde birçok ihtiyacı da beraberinde getirmiştir. Alt yapı bu ihtiyaçların başında gelmektedir. Alt yapı eksikliği maalesef çevremiz, su kaynaklarımız için büyük tehdit oluşturmaktadır. Temelini attığımız Çerkezköy Kanalizasyon Terfi Merkezi ile Çerkezköy ve Kızılpınar Mahalleleri için yıllardır süre gelen bir sorunun çözümü için tarihi bir adım atılmıştır. Tesisin herkese hayırlı olmasını diliyorum” açıklamasında bulundu.

 

HAYIRLI OLMASINI TEMENNİ ETTİ

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ise yaptığı konuşmada projenin 23 milyon TL’lik bir bedelle ihale edildiğini belirterek, “bu projenin Çerkezköy’ümüze hayırlı olmasını temenni ediyorum. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçemize yapılan yatırımlar tüm hızıyla devam ediyor. Kavak dere dere ıslah projesi de tamamlandıktan sonra Yıldırım Beyazıt mahallesi yeni bir çehreye kavuşacak” ifadelerini kullandı.

 

TOPLAM UZUNLUK 77 BİN 610 METRE

 

TESKİ Genel Müdürü Dr.Şafak Başa, proje hakkında bilgi vererek, “Çerkezköy ilçesi, merkez ve Kızılpınar mahallelerinden gelen atıksular 3860 metre 1400 milimetrelik kollektör hattı ile terfi merkezine iletilecektir. Terfi merkezi ile Çerkezköy atıksu arıtma tesisi arasında 1040 metre 900 milimetrelik Polietilen terfi hattı inşaatı devam etmektedir. Kızılpınar mahallesinde 72 bin 710 metre kanalizasyon şebeke inşaatı ve 17500 evsel abone bağlantı hattı yapılması planlanmaktadır. Proje kapsamında kanalizasyon şebek inşaatı, terfi hattı ve kolektör hattı toplam uzunluğu 77 bin 610 metre olacaktır” dedi.

 

339 BİN KİŞİYE HİZMET VERECEK

 

Başa konuşmasının devamında ise, “Palplanş ve zemin ıslahı tespitleri devam etmektedir. 1400 milimetrelik kolektör hattı çalışmaları 17 Ekim 2016 tarihi itibariyle başlayacaktır. Çerkezköy Kızılpınar kanalizasyon inşaatı mahalle merkezinin tüm yerleşim yerlerini kapsamaktadır. Atıksu şebekenin ömrü 35 yıl olduğundan proje debisi gelecekte 35 yıl dikkate alınarak hesaplanmıştır. Buna göre proje hedef yılı 2049 alınmıştır. Çerkezköy’de ki sanayileşme ve buna bağlı olarak muhtemel nüfus artışlarından en fazla etkilenmesi beklenen yerlerden biri de Kızılpınar mahallesi olacaktır. Buna göre projeye esas nüfus 63 bin kişi alınmıştır. 2049 yılı itibariyle terfi merkezi ve şebeke hatları 339 bin kişiye hizmet verecektir” diye konuştu.

 

BUTONA BASARAK TEMELİ ATTILAR

 

Konuşmaların tamamlanmasının ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa butona basarak temel atma törenini gerçekleştirdi.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10