Muhtarlardan teşekkür kahvaltısı

Çerkezköylü Mahalle muhtarları Kıbrıs semineri ve gezisi için kendilerine imkan tanıyan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'a dün Kafega'da sabah kahva

Çerkezköy 17.10.2016 20:16:00 0
Muhtarlardan teşekkür kahvaltısı

“KÖPRÜ VAZİFESİ GÖRÜYORLAR”

 

Dün sabah gerçekleştirilen kahvaltıya Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Dt.Ayşe Doğan, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay,Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör ve Kemal Gümüş, Nüfus Müdür Vekili Murat Baki ile muhtarlar katıldı. Programda konuşma gerçekleştiren Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay “ Her zaman biz muhtarlarımıza ev sahipliği yapıyoruz. Bu gün bizleri güzel bir ortamda bir araya getirdikleri için ve bizlere ev sahipliği yaptıkları için kendilerine çok teşekkür ediyoruz.24 yıllık Kaymakamım ve her zaman muhtarlarımızla çalışmaktan mutluluk duydum. Muhtarlar vatandaşlar devlet arasında bir köprü vazifesi gören önemli kurulumlardır. Onlar bizim akrabalarımızdır. Demokrasimizin , milli idaremizin ilk basamağıdır. Onlar kamusal görev yapıyorlar. Bizim bir çok çalışmalarımızda emekleri var. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Biz muhtarlarımıza her zaman destek olmaya çalışıyoruz. Bu tür programların bu gün burada bir başlangıç olmasını diliyor ve yaygınlaşmasında da faydalı olacağına inanıyorum. ”dedi. Kubilay, Milletvekili Dt. Ayşe Doğan ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a yapılan çalışmalarda kendisine destek vermeleri nedeniyle teşekkür etti.

 

“YÜZDE 50 ORANINI GEÇTİK”

 

Kubilay, Çerkezköy-Uzunköprü, Uzunköprü-Çerkezköy Halkalı arası çalışan yolcu trenlerinde yolcu kapasitesinin yüzde ellilik oranı geçtiğini ve hafta sonu üç olan yolcu vagon sayısının ise beşe çıkartıldığını kaydetti. Kubilay “Tren seferlerinde yüzde ellilik oranı geçtik. Hafta içi üç hafta sonu ilave yolcu kapasitesinin beşe çıkartılması ile bu doluluk oranı ise yüzde ellilerin üstüne çıktı. Bu nedenle de tren  yolcu vagon sayısının çoğaltılmasına çalışıyoruz. Bu konuda yetkililerimiz ile görüşmelerimiz devam ediyor. Bu konuda bizlere her zaman destek veren Tekirdağ Milletvekilimiz Ayşe Doğan’a da teşekkür ediyoruz” dedi.

 

“MUHTARLAR HİZMETİMİZİN BİR PARÇASI”

 

Muhtarları kendi yönetimlerinin bir parçası olarak gördüklerini kaydeden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay”2014’te hep beraber görev başına geldik. Biz onlarla birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Geçtiğimiz hafta kendilerini Kıbrıs’a gönderdik. Oradan birliklerini güçlendirmiş ve motivasyonlarını arttırmış bir şekilde döndüklerini ifade ettiler. Hepimiz burada Çerkezköy’e hizmet için varız. Bazen kendileriyle bazen tatlı sürtüşmeler yaşıyoruz ama bunların hepsi vatandaşlarımıza daha iyi hizmet verebilmek için. Muhtarlarımız her zaman mahallelerin sorunlarını bizlere ileterek bizlerin her alanda hizmet yapmamıza yardımcı oluyorlar. Bu nedenle de tüm muhtarlarımıza teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“DEMOKRASİ MAHALLELERDE BAŞLAR KÖYLERDE GÜÇLENİR”

 

Programın sürpriz konuğu olan AK Parti Tekirdağ Milletvekili Dt. Ayşe Doğan da kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Doğan “  Bu gün sizlere bir sürpriz yaparak programınıza katıldım. Millete hizmet önce muhtarlardan başlar. Köyde güçlenir. Hükümet olarak biz her zaman önceliğimiz muhtarlarımızdır. Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımızın da muhtarlarımıza ne kadar değer verdiğini görüyorsunuz. Tekirdağ Milletvekilleri olarak öncelikli hizmetimiz Tekirdağ ve Çerkezköy’dür” dedi. Doğan, tren seferlerin çoğaltılması ve yolcu vagonlarının artırılması için gerekli çalışmalar yapılacağını kaydetti.

 

PLAKET VERİLDİ

 

Kahvaltıda kısa bir konuşma yapan Çerkezköy Muhtarlar Derneği Başkanı Tahsin Akgün, kahvaltıya teşrif eden protokol ve basın mensuplarına teşekkür ederek, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a teşekkür plaketlerini takdim etti. Çerkezköy İlçe Nüfus Müdür Vekili Murat Baki’ye plaketini ise Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan verdi.
Plaketlerin verilmesinin ardından ilçenin genel sorunları ve mahalle muhtarlarının yerel idare ve genel idareden talep ve istekleri dinlenerek, gerekli notlar alındı.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10