Devreye Roman vekil girdi

Çerkezköy'de Yıldırım Beyazıt Mahallesi Ceylan Sokak üzerinde bulunan dere yatağındaki gecekonduların yıkımıyla ilgili konuya Türkiye'nin ilk Roman Milletvekili Özcan Purçu da dahil oldu. CHP

Çerkezköy 18.10.2016 20:55:00 0
Devreye Roman vekil girdi

Roman vatandaşları temsilen seçilen ve Türkiye’nin ilk roman milletvekili olan CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Çerkezköy’deki hemşerilerine sahip çıktı. Ülke genelinde ki Roman vatandaşlarının sorunlarını tek başına TBMM’de çözme noktasına büyük bir gayret içinde olan Milletvekili Purçu, Yıldırım Beyazıt mahallesi Küme Evler de ki 32 adet gecekondunun yıkımına karşı olduğu ifade edildi.

 

YIKIMI ENGELLEYECEĞİ ÖĞRENİLDİ

 

Milletvekili Özcan Purçu’nun konu hakkında Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı aradığı ve yıkım kararının ertelenerek vatandaşlarının mağdur edilmemesi ricasında bulundu. Milletvekili Purçu’nun ayrıca yıkım kararında ısrarcı olunması halinde de Çerkezköy’e gelerek Roman hemşerilerinin yanında olacağı, iddiaya göre gerekirse kepçelerin önünde durarak yıkımı engellemeye çalışacağı öğrenildi.

 

BAŞKAN AKAY’A TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

 

Yıldırım Beyazıt mahallesi Ceylan sokak Küme Evler de yaşayan ve evlerinin yıkılmasına çıkan 32 adet gecekondu sahibi vatandaş toplanarak Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a tepki göstermiş ve gazetemizde ‘Elinizi evlerimizden çekin’ başlığıyla konuyu manşetten vermiştik. Küme Evleri sakinlerinin yaptığı açıklamaya da Belediye Başkanı Vahap Akay duyarsız kalmayarak Ekim ayı Meclis toplantısında konu hakkında gerekli açıklamaları yaparak, kimseyi mağdur etmeyeceklerini ifade etmişti.

 

PROJEMİZİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

 

Akay ayrıca, Yıkılacak olan 32 gecekonduya 2009 yılından bu yana tebligat gönderildiğini belirterek, “Mahalle sakinlerine destek olacağız. Tekrar söylüyorum kimseyi mağdur etmeden biz projenin gerçekleşmesi için her şeyi yapacağız ve bunda da kararlıyız. Dolayısıyla buradaki ailelerle de görüşmeye devam ediyoruz. Biz ısrarlı ve iyi niyetle buradaki 32 haneyi kaldırarak bu Kavak Dere Islah projesini gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullanmıştı.

 

NASIL BİR DURUM İZLEYECEK

 

Gelinen son noktada da Roman Milletvekili Özcan Purçu’nun nasıl bir durum izleyeceği ve yıkım kararıyla alakalı olarak neler yapacağı kamuoyunca merak konusu oldu. 

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10