"Devlet ve halk arasında köprü vazifesi görüyoruz"

Çerkezköy'de 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şubesi tarafından ilk kez program gerçekleştirildi.

Çerkezköy 19.10.2016 22:36:00 0
 

PROGRAM GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

Dün saat 11.00’de Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen programa Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Esengül Güven, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Sertan Topkaya, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, İlçe Nüfus Müdürü Gülhan Yavuz, Çerkezköy Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Muhteber Kuralay, Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürü Kenan Erez, Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı ve Bağlık Mahalle Muhtarı Tahsin Akgün ile muhtarlar katıldı.

 

ÇELENK SUNDULAR

 

Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı ve Bağlık Mahalle Muhtarı Tahsin Akgün’ün Atatürk anıtına çelenk sunmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal marşı okundu. Programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı gerçekleştiren Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı ve Bağlık Mahalle Muhtarı Tahsin Akgün “ 19.yüzyılda devlet halk ilişkilerinin iyileştirilmesi amacıyla merkezi idarenin bir parçası olarak bazı yardımcı mahalli örgütler kurulmuştur. Mahalle muhtar ve ihtiyar heyetleri de bu kuruluşlardandır. 1933 senesinde çıkartılan 2295 sayılı kanunla varlığı sona erdirilen kuruluşun görevlerini, zabıta varlığı sona erdiren kuruluşun görevlerini, zabıta ve belediye gibi bazı kuruluşların yapması öngörülmüştür. Ancak, on yıllık bir uygulama mahalle muhtarlığının boşluğunun doldurulmasının mümkün olmadığı görüldüğünden, 1944 tarihinde çıkarılan kanun ile muhtarlık bugün ki şeklini almıştır” diye konuştu.

 

“İLÇEMİZDE 10 MUHTARLIK BULUNMAKTADIR”

 

Muhtarlıkların devlet ile halk arasında köprü ve elçi vazifesi gördüğünü kaydeden Akgün “ Muhtarlıklar devletin halka en yakın temsilcisidir. Bir nevi devletin yüzüdür. Yerel yönetimler içinde önemli bir vazife yapmaktadır. İlçemizde toplam 10 muhtarlık bulunmaktadır. İlçemizin nüfusunun 130 binden fazla olduğu ve her geçen gün hızlı bir şekilde arttığı düşünüldüğünde her muhtarlık ortalama 13 bin vatandaşa hizmet etmektedir. Bu muhtarlık çok hızlı bir şekilde büyüyen ilçemizde halkın sorunlarını çözebilmek için büyük bir gayretle çalışmaktadırlar” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10