Arge paneline ÇOSB ev sahipliği yaptı

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesinin ev sahipliğinde 'Ar-Ge ve Tasarım Merkezi Tanıtım ve Bilgilendirme Paneli' gerçekleştirildi.

Çerkezköy 20.10.2016 20:20:00 0
Arge paneline ÇOSB ev sahipliği yaptı

PANEL DÜZENLENDİ

 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü tarafından Çerkezköy Organize Sanayi Bölge (ÇOSB) Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde, “Ar-Ge ve Tasarım Merkezi Tanıtım ve Bilgilendirme Paneli” düzenlendi. ÇOSB Bölge Müdürlüğü İdari Bina Toplantı Salonunda gerçekleşen panele, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Bilim ve Teknoloji Genel Müdürü Doç. Dr. İlker Murat Ar, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Tekirdağ İl Müdürü Fahrettin Akçal, ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan’ın yanı sıra çok sayıda firma sahibi, yöneticisi ve Ar-Ge personeli katıldı.

 

“YENİLİK OLDUĞUNU BİLİYORUZ”

 

Yaklaşık 100 firma temsilcisinin katıldığı panelde açılış konuşması gerçekleştiren ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan “ Ülkemizin gelişmesi açısından her geçen gün daha önemli olan Ar-Ge ve Tasarım Merkezlerinin işleyişi hakkında bilgilendirme amaçlı bugünkü toplantıya katılımınızdan dolayı çok mutlu olduğumuzu vurgulamak isterim. Muhtelif zamanlarda da ifade ettiğimiz üzere, ÇOSB olarak ekonomik büyüme ve kalkınma performansımızı etkileyen en önemli faktörün Ar-Ge ve yenilik olduğunu biliyoruz. Bu gerçeğin bilincinde olarak, bugünkü toplantımızın düzenlenmesine öncü olan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımıza ve bütün konuşmacılarımıza teşekkür ediyoruz. Benzer bir toplantıyı, yine Bakanlığımızın destekleriyle, 30 Mayıs 2016 tarihinde yoğun bir ilgiyle gerçekleştirmiş ve o toplantıdan da çok memnun kalmıştık. Bugün benzer şekilde bölgemizdeki farklı sektörlerden temsilcilerin katıldığı bu toplantımızın, örnek ve öncü bir OSB olan Çerkezköy OSB açısından yeni Ar-Ge ve Tasarım Merkezlerinin kurulması yönünde çok hayırlı bir çalışma olarak görmekteyiz. Trakya Bölgesinde bulunan 9 Ar-Ge merkezinden 8’inin ÇOSB’de bulunmasını çok anlamlı bir veri olarak değerlendirmekteyiz” diye konuştu.

 

“ÇOK ÖNEMLİ BİR PAYLAŞIMDA BULUNACAK”

 

Özdoğan “ ÇOSB olarak, gerek yeni Ar-Ge Merkezlerimiz ve Tasarım Merkezlerimizin kurulması ve gerekse Endüstri 4.0 olarak tanımlanan dönüşümü desteklediğimizi buradan bir kez daha belirtmek isterim. Çok önemli bilgi paylaşımında bulunacak Bilim ve Teknoloji Genel Müdürümüzle ve misafirlerimizle bir arada olmaktan duyduğumuz mutluluğu tekrar ifade etmek isterim. Bugünkü anlamlı bu çalışmaya kıymetli zamanlarını ayıran siz değerli misafirlerimize toplantımızın hayırlara vesile olması temennisiyle saygılar sunuyorum” dedi.

 

BİLGİ ALIŞVERİŞİNDE BULUNDULAR

 

Özdoğan’ın konuşmasının ardından panele geçilirken, panelde ilk önce Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Bilim ve Teknoloji Genel Müdürü Doç. Dr. İlker Murat Ar, Ar-Ge ve Tasarım Merkezlerine Sağlanan Destekler ve Başvuru Süreçlerini anlattı. Panelde ayrıca Yeminli Mali Müşavir Hüseyin Karslıoğlu, Ar-Ge ve Tasarım Merkezi Olmanın Mali Avantajları Üzerine Örnek Uygulamalarını;Setaş Kimya, Ar-Ge Merkezi Sorumlusu İsmail Yakın da, Ar-Ge Merkezi Olmak: Deneyimler Üzerinden Değerlendirmeler başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.  Panelin ikinci bölümünde ise Ar-Ge ve Tasarım Merkezi olabilecek firmalar Bakanlık yetkilileriyle özel görüşerek, Ar-Ge ve Tasarım Merkezi Başvuru Yol Haritası hakkında bilgi alış verişinde bulundu.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10