Esnafın mağduriyetini meclis gündemine taşıdı

Cumhuriyet Halk Partisi PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Ergene ve Kapaklı esnafının mağduriyetini Meclis gündemine taşıdı. Ergene ve Kapaklı'da henüz vergi dairesi ve esnaf ve sanatkarlar odalar?

Tekirdağ 21.10.2016 21:56:00 0
Esnafın mağduriyetini meclis gündemine taşıdı

“HİZMET ALAMIYOR”

 

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Ergene ve Kapaklı esnafının mağduriyetini Meclis gündemine taşıdı. TBMM Başkanlığına Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi veren Yüceer, Tekirdağ’ın en çok vergi veren 8. il olmasına rağmen gerekli kamu yatırım ve hizmetlerini alamadığını bildirdi.  Yüceer, önerge gerekçesinde 2012 yılında TBMM’de kabul edilen Büyükşehir Belediye Yasası ile Tekirdağ’ın Büyükşehir olduğunu, Çorlu’dan ayrılan mahallelerle yaklaşık 60 bin nüfuslu Ergene, Çerkezköy’den ayrılan mahallelerle de yaklaşık 100 bin nüfuslu Kapaklı adında yeni iki ilçe kurulduğunu ifade etti. Yüceer, “Ergene ve Kapaklı’da aradan geçen uzun yıllara rağmen henüz vergi dairesi ve esnaf ve sanatkarlar odası kurulmamıştır. Oda kayıtlarının en yakın ilçeye değil de ile yapılıyor olması mağduriyet yaratmaktadır. İki ilçemizde ikamet eden ticari meslek esnaflarımız oda kayıtlarını 80 kilometre uzakta bulunan Tekirdağ’daki merkez odalara yapmak zorunda kalmaktadır” diye konuştu.

 

MADDİ KAYIP YAŞANIYOR

 

Esnafın en küçük evrak işlerinde ve basit usule tabii olmalarından dolayı fatura-fiş vb. belgeleri almak için Tekirdağ’a gitmek durumunda kaldığını belirten Yüceer, bu yüzden hem maddi kayıp, hem de vakit kaybı yaşandığını ifade etti. Yüceer, Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle “ Kapaklı ve Ergene ilçelerimize vergi dairesi kurulması yönünde herhangi bir çalışma var mıdır? Ne zaman kurulacaktır? Maddi kayıp ve vakit kaybı yaşamaması için esnafın oda kayıtlarını ilçede bulunan odalara yapması yönünde ilgili Bakanlık herhangi bir çalışma yapacak mıdır? Ergene ve Kapaklı ilçelerimize kurulduğu günden, önergenin yanıtlandığı tarihe kadar  yapılan kamu yatırımları nelerdir?

 

Türkiye genelinde son 5 yıl ayrı ayrı belirtilmek üzere geri ödemeli kredi kullanıp, borcunu ödeyemediği için yasal takip başlatılan esnaf ve sanatkarların sayısı nedir?” sorularını yöneltti.

 

Haber / Pınar SANCAR

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10