"Hurda Teşvik Yasası'nın çıkmasını bekliyoruz"

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As,bir süre hükümet gündeminde olan ancak yasalaşması için bir çalışma yapılmadığını ileri sürdüğü " Hurda

Çerkezköy 21.10.2016 21:59:00 0

AÇIKLAMADA BULUNDU

 

Hurda Teşvik Yasasının  çıkmasını beklediklerini belirten Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, “ Şoför esnafımız ÖTV İndirim yasasından sonra hurda teşvik yasasının çıkması beklentisi içindedir. Hurdaya çıkan araçlar halen trafikte görülüyor. Ama bunların hiç biri çalışmıyor. Üstelik vergisi de ödeniyor. Bu nedenle Hurda Araç Teşvik Yasasının öncelikle çıkmasını bekliyoruz . Bu kanun çıktığında hem takasta bulunma olasılığı ve hem de araç yenilemeleri olacağından trafikte rahatlayacaktır.”dedi.

 

“RAHATLAMA OLACAK”

 

As “ Otobüs ve minibüslerde ÖTV indirimi yüzde 4 çok düşük, eğer  hurda araç teşvik yasası bir an önce çıkarsa şoför esnafımız rahatlayacaktır.Ayni zamanda açıkta kapatılacak ve personel taşımacılığı yapanlarda rahatlayarak bir nefes alacaktır diye düşünüyoruz. Hurda araç teşvik yasası çıktığında trafikte de hurda araç olmayacağı için trafikte de büyük oranda bir rahatlama söz konusu olacak. Bu nedenle Hurda Araç Teşvik Yasası’nın öncelikle çıkması beklentisi içindeyiz” dedi.

 

HURDA ARAÇ TEŞVİK YASASI ACİLEN ÇIKARILMALI

 

Mustafa As’ın basın açıklamasında bulunan Truva ve Kamil Koç otobüs Firmalarının Çerkezköy Bölge Müdürü Necdet Çalışkan’da, “Mustafa As Başkanımızın dediği gibi Hurda Araç Teşvik Yasası çıkmalı. Çıktığında da trafikten men edilecek olan hurda araçların trafikte olmayacağı içinde trafik  akışı da iyi olacaktır. Günümüzde yaşanan trafik sıkışıklığında da hemen hemen yüzde elli oranında büyük bir rahatlama olacak görüşündeyim.Bu nedenle bu yasanın acilen çıkması lazım.”dedi.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10