ÇOSB gönüllerin pasını sildi

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulunun düzenlediği 62 kişilik Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu muhteşem bir konsere imza attı.

Çerkezköy 21.10.2016 22:11:00 0
ÇOSB gönüllerin pasını sildi

YOĞUN KATILIM

 

Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü'nde önceki gün saat 19.30'da gerçekleştirilen konsere gelenleri Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler ve Çerkezköy OSB Müdürü Mehmet Özdoğan kapıda karşıladı. Konsere Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Muratlı Kaymakamı Erkan Çapar, Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, , Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Oğan, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Adem Tuncel, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan ve Şube Müdürleri, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, ÇOSB Müdürü Mehmet Özdoğan, ÇOSB Yönetim Kurulu Üyeleri, sanayiciler, STK temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

 

ESERLER SESLENDİRİLDİ

 

Cumhuriyet dönemi bestekarlarının eserleri ünlü Şef Fatih Salgar yönetiminde seslendirilirken koroda solistler Münip Utandı, Hakan Hataylı, Demet Gürsoy, Bekir Ünlüataer, Adnan Mungan ve Dilek Türkan da performansı ile büyük beğeni ile izlendi. Konserin birinci bölümünde Refik Fersan'ın bestelediği ve Esrar Dede'nin güftelediği Nihavend eser koro eşliğinde seslendirildi. Daha sonra Musa Süreyya Bey'in eseri Nihavend makamını da koro seslendirdi. Koro eşliğinde okunan eserlerin ardında sahneye gelen solist Hakan Hataylı, Rakım Elkutlu'nun bestelediği ve Güftesi Rifat Ahmet Moralı'ya ait olan eseri seslendirerek büyük beğeni topladı.

 

BÜYÜK BEĞENİ TOPLADILAR

 

Kemani Sarkis Efendi'nin bestelediği ve Muazzez Hanım'ın güftesini oluşturduğu “Kimseye etmem şikayet” adlı eseri Demet Gürsoy güçlü sesi ile seslendirdi. Sesi ile izleyenleri mest eden Gürsoy Artaki Candan Bey'in eserini okudu. Konserde Süleyman Erguner'in bestelediği “Erenler” eseri solist Demet Gürsoy, Münir Nureddin Selçuk’un bestelediği ve güftesini Yahya Kemal Beyatlı'nın oluşturduğu şarkıyı ise Solist Bekir Ünlüater seslendirdi.  Lemi Atlı'nın bestelediği ve Kul Mehmet'in güftesini icra ettiği eser uşşak makamını Belir Ünlüater’in seslendirmesinin ardından konserin birinci bölümü tamamlandı.

 

DİLEK TÜRKAN UNUTULMAZ BİR GECE YAŞATTI

 

İhsan Aslan’ın keman taksimi ile başlayan konserin ikinci bölümünde solist Munip Utandı, Münir Nureddin Selçuk Efendi’nin bestelediği ve güftesi Faruk Nafiz Çamlıbel'e ait olan eseri ve Lemi Atlı ve Kaptanzade Ali Rıza Bey'in eserlerini güçlü sesi ile seslendirdi. Konserde solist Leman Atlı’nın bestelediği ve Yaşar Şadi Bey’in güftesini icra ettiği Kürdilihicazkar koro tarafından seslendirilirken, solist Adnan Mungan Yesari Asım Ersoy’un eserini okudu. Konserin finalinde sahneye çıkan ve 2015 yılında Sony Müzik tarafından 'Suya Söyledim' isimli albümü ile yılın en iyi Türk müziği albümü seçilen Dilek Türkan sahneye gelerek Emin Ongan, Refik Fersan ve Rahmi Bey'in bestelediği eserlerini icra ederek davetlilerin gönüllerinin pasını sildi.

 

AYAKTA ALKIŞLANDILAR

 

28’i bayan 34’ü erkek olmak üzere 62 korist ve solistten oluşan Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu konserini tamamlamasının ardından davetliler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı. Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü Halkla İlişkiler Müdürü Gökhan İnce muhteşem bir konser yaşatan Koro Şefi Fatih Salgar'a ve ekibine teşekkür ederken, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Muratlı Kaymakamı Erkan Çapar ve ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler solistlere çiçek takdim etti.

 

Haber / Sevay KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10