Tehlike her geçen gün büyüyor

Uyuşturucu kullanımı günden güne artmaya devam ederken, tehlike de günden güne büyümeye başladı. T.P., isimli şahıs Perşembe günü iki kez sağlık ekiplerinin tedavi isteğine cevap vermezken, dünde

Çerkezköy 21.10.2016 22:16:00 0
Tehlike her geçen gün büyüyor

UYUŞTURUCU MADDE ELE GEÇİRİLDİ

 

Fatih Mahallesi Sedef Sokak üzerinde dün saat 11.30 sularında yerde yatan bir şahıs ihbarını alan emniyet güçleri sokak üzerine geldiklerinde T.P., isimli şahsı baygın halde buldular. Emniyet güçleri kısa süreli bir uğraş sonucunda yerde baygın halde yatan T.P.’yi kendine getirmeyi başardı. Şahıs ayakta durmakta güçlük çekerken, yapılan üst aramasında bir miktar sentetik uyuşturucu madde ele geçirildi.

 

AYNI SOKAK ÜZERİNDE BAYGIN HALDE BULUNMUŞTU

 

Ekip aracına bindirilen T.P., ifadesi alınmak üzere Gazi Polis Merkezi’ne götürüldü. T.P., isimli şahıs Perşembe günü de önce Kartal sokak üzerinde baygın halde bulunmuş ve sağlık ekipleri tarafından sedyeye yatırıldığı esnada gözle kaş arasında sedyeden atlayarak kaçmıştı. Yaşanan bu olaydan yaklaşık bir saat sonra şahıs Sedef sokak üzerinde yeniden baygın halde bulunmuştu.

 

ARTIK KÖKTEN ÇÖZÜM ÜRETİLSİN

 

T.P., kendisine tedavi uygulamak isteyen sağlık ekiplerine zorluk çıkarırken, olay yerine gelen emniyet güçlerinin iknası sonucunda ambulansla alınarak tedavi için Çerkezköy Devlet Hastanesine kaldırılmıştı. Günden güne artan uyuşturucu kullanımının ardından mahalle sakinleri her gün tedirgin olarak ev ve işlerine gidip gelmekten bıktıklarını ifade ederek, “hem kendimiz hem de çocuklarımız büyük korku yaşıyor. Günün her saatinde uyuşturucu kullanan şahıslar hem kendilerine hem de çevreye büyük zarar veriyor. Uyuşturucuyu aldıktan sonra baygın halde yerlerde yatmanın yanı sıra kendilerine gelmeye başladıklarında da saldırgan tavırlar sergiliyorlar. Artık bu soruna kökten bir çözüm bulunmasını istiyoruz” serzenişinde bulundular.

 

KENDİLERİNE GELMEK İÇİN TATLI YİYORLAR

 

Diğer yandan T.P.’nin cebinden çıkan mahkeme kararıyla ilgili bir kağıtta ikametgahının Kapaklı olduğu belirlenirken, uyuşturucu alabilmek adına Çerkezköy’e geldiği öğrenildi. T.P.’nin cebinden bir adet glikoz içeren gofret de çıkarken, uyuşturucu kullanımının ardından kendilerine gelebilmek adına tatlı yedikleri ifade edildi.

 

USANMADAN İÇMEYE DEVAM EDİYOR

 

Haberimiz baskıya girmeden önce T.P., saat 16.30 sularında bu seferde Dekor Düğün Salonu önünde baygın halde bulundu. Sağlık ekiplerinin zorlukla kendine getirmeye çalıştığı şahıs burada da tedaviyi kabul etmedi. Sağlık ekiplerinin olay yerinden ayrılmasının ardından uyuşturucu bağımlısı genç olaydan yaklaşık 20 dakika sonrada Butçular sokak üzerinde saldırgan vari hareketler sergileyerek hem çevre esnafına hem de yoldan geçen vatandaşlara rahatsızlık verdi. Şahıs iki gün boyunca adeta sağlık ekipleri ve emniyet güçlerine zor anlar yaşatarak adeta illallah dedirtti.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10