Dernek çalışmaları değerlendirildi

Sanayi Ticaret ve Esnaf Derneği (SATİVES) tarafından Kapaklı Corner Park'ta hizmet veren Hawthorn Suites By Wyndham'da kahvaltı programı düzenlendi. Dernek Başkanı Erol Buz kahvaltı programında derneğin de

Kapaklı 26.10.2016 20:16:00 0
Dernek çalışmaları değerlendirildi

BASIN MENSUPLARIYLA BİR ARAYA GELDİLER

 

Sanayi Ticaret ve Esnaf Derneği (SATİVES) tarafından düzenlenen kahvaltı programına Yönetim Kurulu Başkanı Erol Buz, yönetim kurulu üyeleri ile Çerkezköy ve Kapaklı da faaliyet gösteren basın mensupları katıldı. Derneğin çalışmaları ve kaynaşmaya yönelik düzenlenen kahvaltı programında konuşan SATİVES Yönetim Kurulu Başkanı Erol Buz, “21 Ekim Gazeteciler gününü kutluyor bu vesileyle de 29 Ekim Cumhuriyet bayramını da tebrik ediyorum. İnşallah nice cumhuriyet bayramları kutlarız” açıklamasında bulundu.

 

ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR

 

Ülkenin zor günlerden geçtiğini ifade eden Buz, “Sıkıntılar çok ama Allahın izniyle inanıyoruz ki Türkiye, Cumhuriyet kurulduğundan beri çok sıkıntılar atlattı. Allahın izniyle bunları da atlatacağına inanıyorum. 25 Mayıs 2015 tarihinde 29 bin 366 sayılı resmi gazete yayınlanarak yürürlüğe giren mesleki yeterlilik belgeleri vardı. Bununla ilgili yaklaşık bir ay önce ki program da açıklama yapmıştık. Halk Eğitimi Merkezi ile beraber ortak çalışmalar yapacağımızı söylemiştik ve şu ana kadar 54 arkadaşımızı mezun ettik. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

 

SON GÜN 31 ARALIK

 

Kurslarda hedef sayılarının 54 değil daha çok olacağının altını çizen Erol Buz, “Yeniden kurslara devam edeceğiz. Yürürlüğe giren mesleki yeterlilik belgeleri ile yaklaşık 40 meslekte olması gereken mesleki yeterlilik belgesi isteniyor. Birçok sektör bunun hala farkında değil. Uzatıla uzatıla en son 31 Aralık 2016 tarihinde bitecek ve o tarihten itibaren bölgemizde en çok inşaat olduğu için hiçbir arkadaşlarımız, çalışanlar inşaatlara giremeyecek. Mutlaka mesleki yeterlilik belgesi olması gerekecek. Bu çok önemli bir konu ve bir çok arkadaşımız bunu es geçiyor. Ceza yedikten sonra çalışanlar ve çalıştıran işveren onun sıkıntılarını o gün yaşayacaklar” diye konuştu.

 

600 CİVARINDA İMZA TOPLAMAMIZ GEREKİYOR

 

Dernek çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini ifade eden Buz, “Bölgede hedef çok ama başarmak zor. Kapaklı ilçesinde Esnaf Sanatkarlar odası yok ve bununla ilgili çalışmalar devam ediyor. Bazı arkadaşlarımız destek verirken, bazıları da engel oluyor. Arkamızda bir eser bırakmamız gerekiyor. Karınca misali bir damla su taşıyabilirsek ne mutlu bize. Ekip olarak bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Belki çok yeterli olmayabiliriz ama bölgede ihtiyacı doldurmaya gayret ediyoruz. Oda kurulması için 600 civarında imza toplamamız gerekiyor ama hala toplayamadık. Bazı insanlar imza vermek istemiyor ve zorluklarla karşılaşıyoruz” dedi.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10