Kutlamalar çelenk sunumu ile başladı

Kapaklı'da Cumhuriyetin 93. yılı kutlamaları dün Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başladı. Çelenk sunumunda Kapaklı Garnizon Komutanlığı'nın çelenk sunmaması ise dikkatlerden kaçmadı.

Kapaklı 28.10.2016 19:08:00 0
Kutlamalar çelenk sunumu ile başladı

TÖREN SAAT 13.00’DA BAŞLADI

 

Cumhuriyetin 93.yılı tüm yurtta olduğu gibi Kapaklı’da da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Tören ilk olarak dün saat 13.00’da Atatürk anıtına çelenk sunumu ile gerçekleştirildi. Çelenk sunumu törenine Tekirdağ Vali Yardımcısı ve Kapaklı Kaymakam Vekili Ahmet Büyükçelik ve Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kapaklı İlçe Jandarma Komutanı Kd. Bşçvş. Tekin Oruç, CHP İlçe Başkanı Kenan Seçkin, İlçe Emniyet Müdürü Adem Tuncel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilciliği üyeleri, Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan, Belediye Meclis Üyeleri, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, muhtarlar, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

GARNİZONLUK ÇELENGİ SUNULMADI

 

Tekirdağ Vali Yardımcısı ve Kapaklı Kaymakam Vekili Ahmet Büyükçelik ve Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı'nın Atatürk anıta çelenk sunumu sonrasında  Türk Büyükleri anısında bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Çelenk sunumunda Kapaklı Garnizon Komutanlığı’nın çelenk sunmaması dikkatlerden kaçmazken, her sene Kaymakamlık çelengini iki polis memurunun taşıdığı törenlerde bu sene farklı olarak bir polis memuru ile Kapaklı Garnizon Komutanlığı’nda görevli bir askeri personel birlikte taşıdı.

 

PROTOKOLDE YER ALMADILAR

 

Resmi Gazete'nin dün ki mükerrer sayısında yayımlanarak, yürürlüğe giren Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliği’nde gerçekleştirilen değişikliğe göre garnizon komutanları artık protokolde yer alamayacak. Yeni yönetmelik, dün ve bugün gerçekleştirilecek olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının ardından uygulanmaya başlanacağı ifade edilirken, Kapaklı Garnizon Komutanlığı dün ki çelenk sunumunda protokolde yer almadı.

 

TEBRİKLER KABUL EDİLECEK

 

Cumhuriyet Bayramı Kutlama programı bugün saat 10.00’da Kaymakamlık Makamında Kaymakam vekili Ahmet Büyükelçi tarafından tebriklerin kabulünün ardından törenlere geçilecek. Haber: Emrah ÇOĞALAN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10