Kutlamalar  konserle taçlandı

Çerkezköy Belediyesi'nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 93'üncü ve Çerkezköy'ün düşman işgalinden kurtuluşunun 94'üncü yılı nedeniyle düzenlediği Cumhuriyet Bayr

Çerkezköy 30.10.2016 18:39:00 0
Kutlamalar  konserle taçlandı

BİNLERCE VATANDAŞ KATILDI

 

Cumhuriyet ve Kurtuluş Yürüyüş kortejinde  Belediye Başkanı Vahap Akay’ın yanı sıra, Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer ve Emre Köprülü, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan,CHP Çerkezköy İlçe Başkanı  Engin Camcı ve ilçe yönetimi ,MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz ve ilçe yönetimi, Resmi Kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum kuruluşları yöneticileri,öğretmen,öğrenci ve her yaştan binlerce vatandaş katıldı. Yürüyüş öncesi Çerkezköy Belediyesi tarafından vatandaşlara 6 bin adet Türk bayrağı ve meşale dağıtıldı. Yürüyüş ellerde Türk bayrakları ve yanan meşalelerle Cumhuriyet ve Kurtuluş Konseri’nin yapılacağı kapalı Pazaryeri otoparkına kadar kortej marşlar eşliğinde yürüdü.

 

DAHA YAŞANABİLİR BİR ÇERKEZKÖY İÇİN ÇALIŞIYORUZ

 

Pazar yerindeki program saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kürsüye gelen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay günün anlam ve önemini belirten konuşma gerçekleştirdi. Tüm vatandaşların Cumhuriyet Bayramı’nı ve Çerkezköy’ün düşman işgalinden kurtuluş gününü kutlayan Akay”  Sevgili hemşerilerim 2.5 yıldır Çerkezköy’ümüz için çalışıyoruz. Görev süremizin yarısını tamamladık.Bugüne kadar Çerkezköy’ümüz temel meselelerine çözüm getirerek ihtiyacımız olan sosyal alanlarımıza sizleri kavuşturmak,daha yeşil ve daha yaşanabilir bir Çerkezköy için var gücümüzle çalışıyoruz.Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz ile beraber ortak bir anlayışla Çerkezköy’ümüze hizmet ediyoruz. TESKİ ile 25 milyonluk bir yatırımın temelini attık. Artık kanalizasyonlar Çerkezköy’ün derelerine akmayacak. Yeni inşaatı devam eden kolektör hattı ile birlikte Veliköy’de yapılan arıtma tesisine ulaşacak” dedi.

 

“KÜLTÜR MERKEZİNİN TEMELİNİ ATACAĞIZ”

 

TESKİ’nin Kızılpınar’da alt yapı çalışmalarına başladığını kaydeden Akay “Ardından asfalt ve kaldırım çalışmalarına başlıyoruz,2017 yılında Ambardere’de  TESKİ ile alt yapı –kanalizasyon çalışmalarına başlıyoruz. Kapalı Pazar yerimiz ihaleye çıkma aşamasına geldi.Bu alanda yeni bir Pazar alanına kavuşuyoruz. Bu pazarı kaldırıyoruz, park alanımıza dahil ediyoruz. İnşallah Astsubay  lojmanlarını da park alanımıza dahil edeceğiz. Kasım ayı ile beraber hasretini duyduğumuz Kültür parkın çalışmalarına başlıyoruz. Büyükşehir Belediyemiz ile yeni kültür merkezimizin temelini Tır parkı alanında atıyoruz. Yıldırım Beyazıt Mahallemizde Kavakdere ıslahı için ihalesi tamamlandı. Yakın zamanda  işbaşı yapıyoruz ve mahallemizi kötü kokulardan kurtaracağız.Trafik çözümlerimizi sizlerle bu hafta içerisinde paylaşmaya başlayacağız.Veliköy yeni düğün salonumuzun temelini atıyoruz. Çerkezköy’e yepyeni park alanları ve yaşam alanları kazandırıyoruz. Çerkezköy sokaklarımızı örnek sokaklarla güzelleştiriyoruz. Özcan Sokak’tan başlangıcını yaptık, hemen ardından 5 sokakta çalışmalara devam edeceğiz. Yeni futbol sahamızı 29 Ekim Spor kompleksinde yapımına başladık.2.5 senedir neredeyse durmadan Çorlu deresinin yeni bir baskına mahal vermemesi için sürekli olarak DSİ ile koordirneli olarak çalıştık. Büyükşehir Belediyemizin 11 ilçede 11 okul projesi olan ilköğretim okulu Kızılpınar Mahallemizde tamamlanmak üzereyiz. Bireysel sporlarımıza sporcularımıza sahip çıkarak destekliyoruz. Yaz okullarında binlerce çocuğumuzun eğitimine katkı sağlamaya çalışıyoruz” diye konuştu.

 

“SEVDAMIZ ÇERKEZKÖY”

 

Cengiz Topel Caddesi’nde Büyükşehir Belediyesi tarafından yarı olimpik yüzme havuzunun temelinin atılacağını kaydeden Akay “Çocuklarımızın sportif gelişimine katkı sağlayacağız.Bağlık mahallemizde Çerkezköy’ün otoyol ile ikiye bölünen mahallesinde söz verdiğimiz gibi yeni bir viyadük ile birbirine bağlayacağız. Çerkezköy’ün en önemli sorunu belki yeni içme suyu hattı projesi, altyapı yatırımı zahmetli iş, korkudan bu yatırım yıllarca yapılmadı ve şu anda Çerkezköy’de eski sağlıksız boru  hatları yüzünden  hergün su kesintileri yaşıyor. Proje ihalesi yapıldı ve proje çalışmaları devam ediyor.İnşallah yeni içme suyu hattını Çerkezköy’e kazandıracağız. Sevdamız Çerkezköy diye çıktığımız bu yolda sizlerden aldığımız güçle 2016 sonu itibariyle çalışmalarımıza hız veriyoruz ve sizlere verdiğimiz sözlerin hepsini tekler teker yerine getirmek için sonuna kadar mücadele etmeye devam ediyoruz. Çerkezköy’ü birlikte yönetme anlayışımız ile ayni heyecanla Çerkezköy’ümüzü gelecek yarınlara taşımak için durmadan yürüyoruz sizlerle birlikte yürümeye devam edeceğiz.”dedi.

 

TEKİRDAĞ MİLLETVEKİLLERİNİ ÇERKEZKÖY İÇİN GÖREVE ÇAĞIRDI

 

Hızla büyüyen Çerkezköy’ün devlet yatırımlarına da ihtiyacını olduğunu kaydeden Akay “ Bunu her fırsatta dile getiriyoruz. Türkiye’nin en hızlı gelişen ilçelerinden biri olan Çerkezköy’ün Ankara’dan desteğe ihtiyacı  var. Yeni elektrik altyapı yatırımına, yeni bir stadyumuna ihtiyacımız var. Çocuklarımız kalabalık sınıflarda okuyor ve yeni okullara ihtiyacımız var. Çerkezköy’ün yer altı kaynakları su kaynakları metrelerce aşağılardan çekilir hale geldi. Bu havzadan maalesef İstanbul’a su gönderiyoruz. Biz Çerkezköy’ü besleyecek barajların yapılmasını DSİ’den istiyoruz. Sanayisi ile Türkiye’ye önemli katma değer sağlayan Çerkezköy’ün buradaki sanayicilerin,esnafın,burada yaşayan vatandaşlarımızın alın teri ile çalışarak ödedikleri vergilerin karşılığı yine bu topraklara geri istiyoruz.Kepçe ile veren Çerkezköy’e çay kaşığı ile geri alması doğru değildir. Biz hakkımızı istiyoruz.Bu konuda bölgemizin tüm milletvekillerini göreve çağırıyoruz.Ben bugün Çerkezköy’ümüzün Kurtuluş  günü olması sebebiyle geçmişten bugüne Çerkezköy’ümüze hizmet eden herkese ,bundan sonrada katkı sağlayacak herkese teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum.”diye konuştu.

 

CUMHURİYET ONUR SAVAŞI VEREN BİR MİLLETİN YENİDEN DOĞUŞUNUN ADIDIR

 

Akay “ Bugünün diğer adı Cumhuriyet,vatan topraklarını savunmak,bağımsızlığı canı pahasına korumak için işgalcilere karşı onur savaşı veren,bir milletin küllerinden yeniden doğuşunun adı. Bir tarihi değiştirme amacıyla gerçekleştirilmiş dünyanın en önemli projesi. 19 mayıs 1919’da işgal altındaki vatan topraklarında inançlı bir direniş ile başlayan bir mucizenin adı Cumhuriyet.Bu mucizenin Başkomutanı,Çanakkale geçilmez diyerek, Anafartalar da Conk Bayırı’nda düşmanı yerle bir eden,sonra ulusal kurtuluş mücadelesini Samsun’dan başlatarak Anadolu topraklarında milletini ayağa kaldıran,Sakarya’da Dumlupınar’da düşmanı  yerle bir eden komutan,Cumhuriyeti bizlere armağan eden,ulusal kurtuluş savaşımızın lideri,sarı saçlı mavi gözlü eşsiz devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüze şükran ve minnet duygularımı bir kere daha sunuyorum.Bu topraklar için şehit olan askerimize polisimize vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Bizler tarihimizde bin bir güçlükle bu topraklarda milli bağımsızlığımızı gerçekleştirenlere,bu devleti kuranlara olan saygımı ve bağlılığımızla yepyeni geleceklere umutla yürüyoruz.Bu yürüyüşte Cumhuriyetimiz ve demokrasimiz ile el ele birlikte yürüyoruz.Bu yürüyüşte cumhuriyetimize de demokrasimize de dokunmak isteyenlere asla fırsat vermeyeceğiz. Gün cumhuriyetin 93. Yılında hepimiz Türk milletinin bir parçasıyız diyerek içerideki ve dışarıdaki düşmanlara karşı tek yürek olma günüdür.Gün,laik cumhuriyeti kararlılıkla sahiplenme ve savunma günüdür. Gün,bağımsızlığın,özgürlüğümüzün ,hukukumuzun bu  coğrafyada başı dik dolaşıyor olmamızın güvencesi devletimize sahip çıkma günüdür.Gün, bu coğrafya da bağımsız ve bir Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuş kardeşçe yaşamı Türk milletinin birer parçaları olarak bizleri ayırmak,bölmek isteyen hainlere kansızlara karşı bir olma beraber olma günüdür.Gün,”Bağımsızlık benim karakterimdir” diyerek ulusal kurtuluş mücadelesini başlatan,bu ülkenin en büyük liderine,onun ilke ve devrimlerine sahip çıkma günüdür.Gün,onun açtığı yolda,gösterdiği hedefe durmadan yürüyeceğimize ant içe günüdür.Gün,cephede kazıyarak kazanılan zaferin ardından bunu milletinin çocuklarına armağan eden eşsiz liderimize gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüze her zamankinden daha fazla sıkı sıkı sarılma günüdür. Bizler ülkemizin bu sıkıntılı zamanlarında el ele vererek omuz omuza vererek ülkemizi sahipleneceğiz. Devletimize de milletimize de sahip çıkacağız.Türkiye’mizi kimseye teslim  etmeyeceğiz.Türkiye’mizi kurda kuşa yem etmeyeceğiz” diyerek sözlerini sonlandırdı.

 

“MİNNET BORCUMUZ VAR”

 

Cumhuriyetin 93.yılını ilk günkü heyecanla kutlamanın sevincini ve heyecanını yaşadıklarını kaydeden CHP Tekirdağ Milletvekili Dr.Candan Yüceer “ Yine coşkuyla kutladığımız cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatacağız ve ayni heyecanla kutlamaya devam edeceğiz.Ne mutlu cumhuriyeti kuranlar asil bir milletin dünyaya kendini gösterdiği gündür bu gün.Bağımsızlığını ilan eden esareti kabul etmeyen bir milletin destanıdır cumhuriyet. Cumhuriyet adeta bir kadın devrimidir.Bugün ben milletvekili olmuş isem kendimi ifade ediyor isem cumhuriyet sayesindedir.Temel hak ve hürriyetleri sağlayan bizleri kadın erkek diye ayırmadan eşit tutan cumhuriyettir.Cumhuriyetle hesaplaşmak isteyenlerle mücadele etmek bizlerin borcudur.Bugün Cumhuriyeti kuranlara minnet borcumuz var.Cumhuriyetimizin baş mimarı olan başta büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarına bizler Cumhuriyeti armağan ettikleri için onları minnet ve şükranla anıyoruz.Bu aydınlık yolda dün olduğu gibi  her zaman ayni şekilde yürümeye  devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

 

“BİZLER İÇİN ÇOK ÖNEMLİDİR”

 

Milli bayramları ve geçmişini bilmeyenlerin yok olmaya mahkum olduğunu kaydeden Yüceer “ Bizler millet olarak milli bayramlarımıza ve geçmişimize de bugüne kadar olduğu gibi her zaman sahip çıkacağız. Cumhuriyetimize sahip çıkmak için mücadelemizi sürdüreceğiz..Ayrıca 94 yıl önce Çerkezköy’ümüz şanlı tarihine çıktığı gün olan bu gün bizler için önemlidir. Aynı gün hem cumhuriyetimizin kuruluş yıldönümünü ve de Çerkezköy’ümüzün düşman işgalinden kurtuluş yıl dönümünü birlikte kutlamanın ayrı bir sevincini ve heyecanını birlikte yaşadığımız gündür.”dedi.

 

FATMA TURGUT’TAN MUHTEŞEM KONSER

 

Konuşmaların ardından Çerkezköy Belediyesi’nin 2016 yılında gerçekleştirdiği çalışmaların yer aldığı slayt gösterisi halka sunuldu. Fener alayının ardından Pazar yerine doğru hareket eden halk heyecanla eski Model grubu solisti Fatma Turgut’u bekledi. Sahneye çıkmasıyla birlikte binlerce vatandaş sevinç çığlıkları ve alkışlarla sanatçı Fatma Turgut’a ‘hoş geldin’ dedi. İki şarkı seslendirdikten sonra kısa konsere kısa bir ara verildi ve Belediye Başkanı Vahap Akay, sanatçı Fatma Turgut’a Cumhuriyet Bayramı’nda ilçeye gelerek vatandaşlara bayram coşkusunu doyasıya yaşattığı için teşekkür ederek,bir buket çiçek takdim etti. Programın devamında Fatma Turgut kendi albümünde yer alan şarkılarını seslendirerek herkesin eşlik etmesini istedi. Her konserde olduğu gibi bu konserinde de küs olan çiftlerin barışması için sahneden telefonla arayarak barışmaları için ikna etmeye çalışan şarkıcı Fatma Turgut konseri izleyen herkesi bu davranışıyla adeta mest etti. Sahne performansı ve eşsiz şarkılarıyla coşku dolu anlar yaşatan Fatma Turgut’un konseri esnasında muhteşem havai fişek gösterileri gökyüzünü aydınlattı.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10