Ek sefer başladı

Göreve geldiği günden bu yana tren seferlerinin yeniden başlatılması adına yoğun çalışmalar yürüten Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, seferlerin başlatılmasının ardından yürüttüğ

Çerkezköy 31.10.2016 12:11:00 0
Ek sefer başladı

İLK YOLCU KAYMAKAM KUBİLAY OLDU

 

İl Koordinasyon Kurulu toplantılarında Tren seferlerinin başlaması mevzusunu sürekli dile getiren Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, konu ile alakalı olarak da bizzat TCDD Bölge Müdürlüğünü ziyaret etmiş ve akabinde de 25 Temmuz tarihinde de ilk tren seferi başlamıştı. Vatandaşların ek tren seferi istemeleri sonucunda da Kaymakam Kubilay’ın yeni girişimleriyle birlikte ek tren seferi de başladı. İstanbul Halkalıdan saat 6.30’da hareket eden tren saat 8.07’de Çerkezköy’e ulaşırken, ek seferin ilk yolcusu da Kaymakam Metin Kubilay oldu.

 

GİDİŞ-DÖNÜŞ 13 TL

 

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’a yolculuklarında İstanbul Yolcu Taşımacılığı Servis Müdürü Veysi Alçınsu ile Servis Müdür Yardımcısı Yılmaz Ocak da eşlik etti. Yolcu Taşımacılığı Servis Müdürü Veysi Alçınsu tren seferleri ile ilgili yaptığı açıklamada, “Tren seferlerine vatandaşlarımızın ilgisi her geçen gün artıyor. Hafta içi yüzde 50 den fazla kapasite ile hafta sonu ise tam doluluk oranlarıyla bazen ek vagonlar ilave etmek suretiyle tren seferlerimiz devam ediyor.  Ek tren seferimizin hareket saatleri, Halkalıdan saat 6.30 kalkış, Çerkezköy’e 8.07’de varış. Çerkezköy’ den saat 17.45’te kalkış ve 19.21’de Halkalı’ ya varış şeklindedir. Ücretler Tam Bilet 8 TL, indirimli Bilet 6.50 TL. 2 gün içinde kullanılması şartı ile isteyen vatandaşlarımız Gidiş-Dönüş bileti de alabilirler. Gidiş Dönüş bileti ücreti 13 TL’dir” dedi.

 

TREN TERCİH EDEN VATANDAŞLAR HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

 

Kaymakam Metin Kubilay ise yaptığı açıklamada, yeni tren seferinin başlamasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Ülkemizin ve Bölgemizin en önemli sanayi bölgelerinden biri olan Çerkezköy her geçen gün daha da gelişiyor. İlçemizin nüfus artış hızı da çok yüksek ve İlçemizin nüfusu her yıl yaklaşık 10 bin kişi artıyor. Özellikle İstanbul’dan buraya her gün vatandaşlarımız gelip gidiyor. İlçemizde yakın zaman önce tren seferleri başladı. Vatandaşlarımız başlayan tren seferlerine sahip çıkarak tren ile yolculuğu tercih eden vatandaşlarımız her geçen gün artıyor” ifadelerini kullandı.

 

HAYIRLI YOLCULUK TEMENNİSİNDE BULUNDU

 

Tren seferleri kadar o seferlere sahip çıkmanın da seferlerin devamı açısından çok önemli olduğunu sözlerine ekleyen Kaymakam Kubilay, “Vatandaşlarımızın tasarruflu, konforlu, güvenilir yolculuk yapabilecekleri trenler en önemli ulaşım araçlarından bir tanesidirler. Trenimiz Organize Sanayi Bölgelerimiz ve Personelleri için de çok büyük bir imkan. İstanbul- Çerkezköy arası 1 saat 37 dakika olan tren yolculuğu sinyalizasyon sisteminin iyileştirilmesi ile birlikte yolculuk yarım saat kadar daha kısalacaktır. Tüm Çerkezköy’ ü tren seferlerimize sahip çıkmaya davet ediyorum. Tüm vatandaşlarımıza yeni seferimizin hayırlı olmasını diliyor, kazasız ve hayırlı yolculular temenni ediyorum” diye konuştu.

 

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

 

Kaymakam Metin Kubilay, tren seferlerinin başlatılmasında başta Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan olmak üzere İstanbul Milletvekili Prof.Dr. Mustafa ŞENTOP, Ak Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel ile Ayşe Doğan, TCDD Eski Genel Müdürü Süleyman Kahraman, Yolcu Hizmetleri A.Ş. Genel Müdürü Veysi Kurt ve TCDD 1.Bölge Müdür Vekili Halil Korkmaz’a teşekkür etti.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN

 

 

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10