10 bin TL'lik vurgun

Fevzipaşa Mahallesi Güveniş caddesi numara 142 adresinde meydana gelen hırsızlık olayında yaklaşık değeri 10 bin TL olan kamyon ve otobüs lastiği çalındı. İstanbul'dan geldikleri öğrenilen 3 kaf

Çerkezköy 1.11.2016 17:17:00 0
10 bin TL

Dün sabah saat 06.00 sularında meydana gelen hırsızlık olayında bir kişi yakalanırken, iki kişi ise geldikleri araçla hızla uzaklaşarak kayıplara karıştı. Hırsızlık olayı iddiaya göre şu şekilde gelişti; İstanbul’dan geldikleri öğrenilen 3 şahsın kamera kayıtlarına yansıyan görüntülerde, Fevzipaşa Mahallesi Güveniş caddesi numara 142 adresinde bulunan Adanır Otomotiv çevresinde keşif yaparak olayı gerçekleştirdikleri görülüyor.

 

KOŞARAK ARKADAŞLARINA YETİŞMEYE ÇALIŞTI

 

Plakasız bir araçla çevrede keşif yapan 3 kafadar daha sonra Otomotiv dükkanının kepengine araçla hızla çarparak kepengi açmaya çalıştı. İşyerinin çalan alarmına aldırış etmeyen zanlılardan ikisi araçta beklerken, Metin S., (26) ise kamyon ve otobüslere ait sıfır kış lastiklerini araca yüklemeye başladı. Gerçekleşen olayın ardından Asayiş Büro Amirliği ekipleri vakit kaybetmeden olay yerine gelirken, araçta bekleyen iki şahıs polisi görür görmez hızla olay yerinden uzaklaşırken, dışarıda kalan arkadaşları Metin S., ise yaya olarak kaçmaya çalıştı.

 

BİRÇOK HIRSIZLIK OLAYININ FAİLLERİ OLDUĞU İFADE EDİLDİ

 

Asayiş ekipleri yaya olarak kaçan Metin S.’nin peşine düşerken, kısa süreli kovalamacanın ardından yakalayarak gözaltına almayı başardı. Gözaltına alındıktan sonra ifadesi alınmak üzere İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen Metin S. ve kaçan iki arkadaşının son bir yıl içinde Çerkezköy’de birçok hırsızlık olayının failleri oldukları ve arandıkları öğrenildi.

 

BUGÜN ADLİYEYE ÇIKARILMASI BEKLENİYOR

 

Kamera kayıtlarında şahıslardan bir tanesinin yapılan keşiften sonra kameraya yaklaşarak yönünü değiştirmesinin ardından hırsızlık olayını gerçekleştirmeye başlıyorlar. İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri kaçan iki firarinin yakalanması noktasında çalışmalarına hız verirken, arkadaşları tarafından olay yerinde bırakılan Metin S., ise alınan ifadesinin ardından bugün adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

 

KAÇIP GİDEN İKİ ARKADAŞINA ÖFKELİ

 

Üç kafadarında İstanbul’da oturdukları ve uyuşturucu alarak hırsızlık olaylarını gerçekleştirdikleri öğrenilirken, Adanır Otomotiv dükkanından çalınan lastiklerin ise piyasa değerinin yaklaşık 10 bin TL civarında olduğu ifade edildi. Diğer yandan Metin S.’nin kendisini olay yerinde bırakıp kaçan iki arkadaşına öfkeli olduğu iddia edildi. Meydana gelen hırsızlık olayıyla alakalı olarak Asayiş Büro Amirliği ekiplerinin başlattığı geniş çaplı soruşturma devam ediyor.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10