Yaztepe: Kredi limiti 150 bin TL'ye yükseltildi

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Yaztepe hafta sonu Antalya Side'de Merkez Birliği ve ESKOM'un ortaklaşa düzenlediği 3 günlük eğitim seminerinde Kre

Çerkezköy 2.11.2016 19:07:00 0
Yaztepe: Kredi limiti 150 bin TL

ESNAF VE SANATKARLARA VERİLECEK KREDİLERDE İYİLEŞTİRMESİNE ÇALIŞILACAK

 

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Yaztepe seminer dönüşü açıklamalarda bulundu. Yaztepe “ Merkez Birliğimiz ve ESKOM tarafından Antalya Side’de  Sueno Hotel’de  üç gün süren Başkanlar seminerine toplam 900 Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı ile birlikte Birlik Genel başkanımız Abdülkadir Akgül, Dış İşleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu,Gümrük ve Ticaret Bakanımız Bülent Tüfenkçi, Halk Bankası Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenoğlu ile birlikte yaklaşık bin ikiyüz kişi katıldı” dedi.

 

“YOĞUN ÇABA HARCAYACAKLAR”

 

Seminerde Merkez Birliği Genel Başkanı Abdülkadir Akgül’ün kooperatiflerin işleyişlerinin daha iyi olması yönünde çalışmalar yaptığını katılımcılara anlattığını kaydeden Yaztepe “ Başkanımız Esnaf ve Sanatkarlar Kredi kefalet kooperatiflerinin esnaf ve sanatkarlara verilen kredilerin iyileştirmesi içinde detaylı bir şekilde açıklamalarda bulundu. Akgül, kredilerin iyileştirilmesi için çalışmaların yapılacağını kaydetti. Başkanımız ayrıca Kredi Kefalet Kooperatiflerinin gruplandırılması ve tüm kooperatiflerde kredi limitinin standart olarak 150 bin TL’ye  çıkarılarak kefalet etmelerine çalışılacağını ve bu yönde de yılbaşına kadar çalışmaların tamamlanması için yoğun bir çaba harcayacaklarını dile getirdi” dedi.

 

DESTEK SÖZÜ VERDİLER

 

Yaztepe “ Seminere katılan Ticaret ve Gümrük Bakanı Bülent Tüfenkçi  ve Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’da yaptıkları konuşmalarda, her zaman esnaf ve sanatkarın yanında olduklarını gerekli desteği vereceklerini dile getirdiler.  Bakanlarımız esnafımızın daha iyi yerlere gelmesi için ellerinden geleni yapacaklarını kaydettiler.  2016 yılında esnaf ve sanatkarlarımıza 700 milyon TL destekleme verildiğini ve daha sonra 20 milyon daha arttırılarak 900 milyon TL çıkarılmıştı. Bunu da 2017 yılında bir milyar 300 Milyon TL’ye çıkarılacağını ve böylelikle esnaf ve sanatkarın rahatlayacağını belirttiler.”diye konuştu.

 

“MEMNUNLUK DUYUYORUZ”

 

Başkanlar toplantısının faydalı olduğunu belirten Yaztepe “ Yeni yılda tüm kooperatiflerde grupların kaldırılması ve hepsinin eşit olarak kredi limitinin 150 bin TL olması çok olumlu bir karar oldu” dedi. Yaztepe “ Yıl başına kadar yapılacak çalışma ile birlikte yeni yılda tüm kooperatiflerin eşit olarak kredi limitinin 150 bin TL’ye kefalet edeceklerinin en doğru karar olduğunu ve tüm Kooperatif Başkanlarının da bu yöndeki taleplerinin böylece kabul görmüş olmasından memnunluk duyduklarını ifade etti.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10