Öğrencilere Kızılay'ın önemi anlatıldı

Türk Kızılay Çerkezköy Şubesi Çerkezköy Şubesi ülke genelinde olduğu gibi Çerkezköy'de haftayı dolu dolu kutlarken, Şube Başkanı Ertan Aşut yaptığı açıklamada bu yıl kutlama

Çerkezköy 4.11.2016 18:34:00 0
Öğrencilere Kızılay

TÜRK KIZILAYI 1860 YILINDA KURULDU

 

Türk Kızılayı Çerkezköy Şubesi hafta etkinliklerini Zübeyde Hanım Anaokulu, Veliköy Çok Programlı Lisesi ve Enesler Anadolu İmam Hatip Lisesinde gerçekleştirdi. Etkinliklerde öğrencilere bilgilendirmede bulunan Türk Kızılayı Çerkezköy Şubesi Başkanı Ertan Aşut “ Sevgili öğrenciler bu gün sizlerle Türk Kızılayı etkinlikleri nedeniyle bir aradayız. Türk Kızılayı 1860 yılında savaş sırasında cephe gerisinde yaralı askerlere yardım etme amacıyla kurulmuştur. Daha sonra bu kurum kendini geliştirerek günümüzdeki konumuna gelmiş dünyanın en büyük insan odaklı yardım kuruluşudur.Türk Kızılayı’nda görev yapanlar hiçbir ücret almaksızın yani  maaş almadan görev yapmaktadırlar. Buna genel merkez yönetimi ve Genel Müdürümüzde dahil olmak üzere dediğim gibi bizler ücretsiz olarak hizmet etmekteyiz. “

 

“KAN VERMEK HAYAT KURTARMAKTIR”

 

Aşut “ Türk Kızılayı sizlerinde zaman zaman gördüğünüz gibi kan toplamaktadır. Bu toplanan kanları kazalarda yada ameliyatlarda ihtiyaç duyan hastalara ücretsiz olarak verilmektedir. Türk Kızılayına bir kan bağışı yapmak demek üç hayat kurtarmak demektir. Ayrıca Türk Kızılayı meydana gelen çeşitli afetlerde de vatandaşlarımıza insani yardım yapmaktadır. Dünyanın en büyük yardım kuruluşu olan Türk Kızılayı yalnız ülkemiz insanına değil dünya ülke insanlarına da yardım elini uzatarak yardım eden dünyanın en büyük yardım kuruluşu olduğunu da bilmenizi isterim.”diye konuştu. Başkan Aşut’un konuşmasının ardından slayt gösterimi ve Türk Kızılayı hakkında öğrencilere bilgiler verildi.

 

AFET ARACI ÖĞRENCİLERE TANITILDI

 

Okullarda öğrencilere Tük Kızılayı haftası etkinlikleri kapsamında verilen bilgilerden sonra Kuzey  Marmara Bölge Yönetimi Müdürlüğü görevlileri Sacit Onan ve Erdoğan Gürsoy tarafından Öncü Afet  aracı hakkında bilgiler verilirken, ne gibi görevlerde kullanıldığı da öğrencilere aktarıldı.

 

ÇERKEZKÖY’DE ÜÇ OKULDA ETKİNLİK YAPILDI

 

Türk Kızılayı Çerkezköy Şube Başkanı Ertan Aşut Bu yıl Türk Kızılayı haftası etkinliklerini Çerkezköy’de Zübeyde Hanım Anaokulu,Veliköy  Çok Programlı Lisesi ve Enesler Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde  gerçekleştirdiklerini belirtti. Başkan Aşut, “Hafta etkinliklerimizi okullarda yapmamızın nedeni Ayni zamanda Türk Kızılayı’nı tanıtmak ve insan odaklı yaptığı hizmetleri onlara aktarmak oldu. Günümüzde halen Türk Kızılayı’nın kan toplayan bir kurum olduğu yönünde bir algı var. Oysa Türk Kızılayı topladığı kanı kazalarda ya da ameliyatlar sırasında ihtiyaç sahibi hastalara talep edilen kanı ücretsiz olarak ayağına kadar getirmektedir. Ayni zamanda çeşitli deprem, sel gibi afetlerde Türk Kızılayı ihtiyaç sahibi yada mağdur olan vatandaşlarımıza  sağlık,çadır, battaniye,yiyecek gibi bir çok konuda da yardımda bulunan bir kurumdur.İşte bunları hafta etkinliklerimiz kapsamında okullarda yarınlarımızın geleceği olan çocuklarımıza anlattık. Türk Kızılayı’nın ne denli önemli bir kuruluş olduğunu dile getirdik. Etkinlikler kapsamında öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin yoğun ilgi göstermeleri bizleri oldukça mutlu etti. Bu nedenle okul müdürlerimize öğretmenlerimize ve öğrencilerimize kurumum adına çok teşekkür ediyorum.”dedi.

 

ENESLER ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ’NİN TÜK KIZILAYI KÖŞEYİ İLGİ GÖRDÜ

 

Türk Kızılayı haftası dolayısıyla Çerkezköy Enesler Anadolu İmam hatip Lisesi Okulu girişinde gerçekleştirdiği Türk Kızılayı köşesini gezen Türk Kızılayı Çerkezköy Şube Başkanı Ertan Aşut ve yönetim kurulu üyeleri Türk Kızılayı haftasına gereken önemi veren Okul Müdürü İsa Çetin’e, Müdür yardımcıları Fatih Terli ve Tazire Yılmaz ile emeği geçen öğretmen ve öğrencilere teşekkür ett.

 

Aşut, Türk Kızılayı haftası etkinlikleri kapsamında okulda hazırlanan köşenin Türk Kızılayı’nın hizmetlerini ve faaliyetlerini çok güzel yansıtılmış olmasından da mutluluk duyduklarını ifade etti.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10