Tüp mide ile zayıflayacak

Çerkezköy Özel İrmet Hospital Hastanesi'ne obezite şikayetiyle başvuran Bulgaristan vatandaşı Petar Nikoloaev Lazarov, geçirmiş olduğu tüp mide ameliyatından sonra şikayetlerinden kurtuldu.

Çerkezköy 7.11.2016 23:29:00 0
Tüp mide ile zayıflayacak

TABURCU OLDU

 

Çerkezköy Özel İrmet Hastanesi’ne Sağlık Turizmi ile müracaatta bulunan Bulgaristan vatandaşı Petar Nikoloaev Lazarov, Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Onur Kesler tarafından tüp mide ameliyatı yapıldı. Geçirdiği operasyonun ardından şikayetleri son bulan hasta, operasyonun üzerinden geçen üçüncü günde taburcu edildi.

 

SAĞLIK TURİZMİ İLE GELDİ

 

Çerkezköy Özel İrmet Hospital Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Onur Kesler, hastanın obezite şikayetiyle ve Sağlık Turizmi vasıtasıyla hastaneye başvurduğunu belirterek, “Hastamıza Bulgaristan’da obezite cerrahisi önerilmiş. Hastanemize, Sağlık Turizmi ile gelen önceki hastalarımızın referansları da hastamızın bizi tercih etmesinde büyük etken oldu. Daha önce Bulgaristan'dan obezite rahatsızlığı ile bize gelen ve tedavi olan bir hastamızın akrabası oluyor aynı zamanda” ifadelerini kullandı.

 

TÜP MİDE AMELİYATI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

Obezite şikayeti ile Bulgaristan'dan gelen 42 yaşındaki Petar Nikoloaev Lazarov'un 4 Kasım Cuma günü hastaneye giriş yaptığını belirten Op. Dr. Onur Kesler, “Hastamız hastanemize 169 kilogram olarak geldi. Hemen tetkik ve tahlillerini yaptık ve ardından hastayı ameliyata aldık. Hastamızın midesinin 4’te 3’ünü alarak başarılı bir tüp mide ameliyatı gerçekleştirdik. Yaklaşık 1 saat süren operasyonla hastamızın midesi küçük bir tüp haline getirildi. Hastanın midesinin büyük bir bölümü alındığı için daha önce yediği yemeğin 4'te 1'ini yiyebilecek. 6 ay içinde 100 kilogram'a düşmesini bekliyoruz. 3 hafta boyunca sulu yiyecekler ile beslenecek, ardından katı besinlere geçebilecek. Daha çok protein seviyesi yüksek gıdaları tavsiye ediyoruz, bu süre zarfında karbonhidrat seviyesi yüksek besinlerden kaçınılması gerekiyor” dedi. Ameliyatın 3. günü itibariyle yemek yemeye başladığını kaydeden Dr.Kesler, aynı gün hastanın taburcu edilerek ülkesine uğurlandığını belirtti.


0282 726 91 91
0282 747 65 10