YIKIM yarın başlıyor!

Çerkezköy'de Yıldırım Beyazıt Mahallesi Ceylan Sokak üzerinde bulunan dere yatağındaki gecekonduların yıkımına yarın saat 10.00 itibariyle başlanacağı öğrenildi. Ceylan sokak üzerinde bul

Çerkezköy 7.11.2016 23:41:00 0
YIKIM yarın başlıyor!

BAĞLIK MAHALLESİ’NDE DE YIKIM BAŞLIYOR

 

Yıldırım Beyazıt Mahallesi Ceylan sokak Küme Evler de bulunan 25 gecekondu ile Bağlık Mahallesinde bulunan 10 gecekondu için yarın itibariyle yıkım çalışmaları başlıyor. Çerkezköy Belediyesi yetkililerinden alınan bilgilere göre, yarın itibariyle İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin alacağı geniş güvenlik önlemleri altında yıkım çalışmaları başlayacak.

 

BİR DEFAYA MAHSUS 2 BİN 700 TL NAKDİ YARDIM

 

Ceylan Sokak üzerinde bulunan Küme Evler ile Bağlık Mahallesi dere yatağı kenarında bulunan 10 gecekondu da yıkım çalışmaları kapsamında olacak. Yıkımı gerçekleştirilecek olan gecekondular için de hane başına Çerkezköy Belediyesi tarafından bir defaya mahsus olarak 2 bin 700 TL nakdi yardım yapılacağı öğrenildi. Nakdi yardımların gecekonduların yıkımının ardından teslim edileceğini ifade eden yetkililer, “Ceylan Sokak Küme Evlerde bulunan 5 gecekonduda oturan vatandaşların gayrimenkulleri olduğu için kendilerine nakdi yardım yapılmayacak. Diğer yandan bir vatandaşın da ikameti Çerkezköy dışında olduğu için bu kişiye de yardım yapılmayacak” denildi.

 

KİMSE MAĞDUR EDİLMEYECEK

 

32 adet gecekondu sahibi vatandaş toplanarak Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a tepki göstermiş ve gazetemizde ‘Elinizi evlerimizden çekin’ başlığıyla konuyu manşetten vermiştik. Küme Evleri sakinlerinin yaptığı açıklamaya da Belediye Başkanı Vahap Akay duyarsız kalmayarak Ekim ayı Meclis toplantısında konu hakkında gerekli açıklamaları yaparak, kimseyi mağdur etmeyeceklerini ifade etmişti.

 

DERE ISLAH PROJESİNİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

 

Yıkılacak olan 32 gecekonduya 2009 yılından bu yana tebligat gönderildiğini belirten Başkan Akay, “Mahalle sakinlerine destek olacağımızı söylemiştik ve sözümüzü de tutacağız. Kimseyi mağdur etmeden biz projenin gerçekleşmesi için her şeyi yapacağız ve bunda da kararlıyız. Biz ısrarlı ve iyi niyetle buradaki 32 haneyi kaldırarak bu Kavak Dere Islah projesini gerçekleştireceğiz” açıklamasında bulunmuştu.

 

ÇERKEZKÖY’E GELECEK Mİ?

 

Diğer yandan CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu’nun konu hakkında Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı aradığı ve yıkım kararının ertelenerek vatandaşlarının mağdur edilmemesi ricasında bulunduğu iddia edilmişti. Milletvekili Purçu’nun ayrıca yıkım kararında ısrarcı olunması halinde de Çerkezköy’e gelerek Roman hemşerilerinin yanında olacağı, iddiaya göre gerekirse kepçelerin önünde durarak yıkımı engellemeye çalışacağı ifade edilmişti. Yarın gerçekleştirilecek olan yıkım esnasında Milletvekili Özcan Purçu’nun Çerkezköy’e gelip gelmeyeceği merak konusu oldu.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10