Piyasalarda Trump depremi! Altın uçtu

Altının gram fiyatı, ABD başkanlık seçiminde Donald Trump'ın zaferi ile 140 lira sınırına kadar çıktı. Çerkezköy'lü kuyumcular altın fiyatlarının iki gündür yükseldiğini, yÃ?

Çerkezköy 9.11.2016 22:34:00 0
Piyasalarda Trump depremi! Altın uçtu

YÜKSELİŞ NEDENİ DOLAR VE TRUMP’DUR

 

Altıntaş Kuyumculuk Mağaza Müdürü Muzaffer Seyhan “ Altın  iki gün içinde son yılların zirvesine çıktı. Altının yükselişinin son bir iki gündeki başlıca nedeni Trump’un ABD başkanlığı kazanması ve doların 3 bin 200 seviyelerine çıkması da oldu. Bu nedenle altın fiyatlarının yükseliş göstermesi biz kuyumcuların işlerini son günlerde durma noktasına getirdi. Temennimiz altın fiyatlarının daha fazla yükseliş göstermesin. Altın fiyatları yükselişlerinde vatandaşlarımız zorunluk  duymadıkları durumlarda altın almıyor” dedi.

 

“YÜKSELİŞ BİZLERİ ETKİLEDİĞİ GİBİ VATANDAŞLARIMIZIDA ETKİLEDİ”

 

Turkuaz Kuyumculuk Mağaza Satış Sorumlusu  Uğur Akça’da son günlerde altın fiyatlarındaki artışın doların devamlı yükselişi ile birlikte ABD başkanlık seçimini Trump’ın kazanmasına bağladı. Akça,“ Fiyatları yükseliş gösteriyordu, ancak birden yükseliş göstermesi iyi olmadı. Trump’ın ABD Başkanlığını kazanması ile birlikte altın bir hafta önceki rakamlarına göre çıldırdı. Bu yükselişler bizleri etkilediği gibi vatandaşlarımızı da etkilemiş oldu.Önümüzdeki günlerde durum ne olur bilmiyoruz ama temennimiz doların düşmesi  ve altın fiyatlarının da inmesidir.”dedi.

 

BU YÜKSELİŞ NORMALE DÖNECEKTİR

 

Sıla Kuyumculuk-1 Mazağa Satış Temsilcisi Selçuk Çetin ise, “Son haftalarda ufak ufak yükseliş gösteren altın fiyatlarının son iki gün içinde doların birden atağa kalkması ile birlikte ABD Başkanlık seçimleri sonrasında 10 TL’lik bir artış göstermesi bizleri hayal kırıklığına uğrattı. Çünkü hiç beklemediğimiz bir artış var.  Vatandaşlarımız bu konuda panik yapmasın. Daha fazla yükseleceğini tahmin etmiyorum. Ama yükselse de birkaç lira daha yükselir oda ne zaman olur bilemeyiz.

 

Altın fiyatlarının yükselmesi bizlerin satışlarını da düşürdü ve işler durma noktasında seyrediyor. Vatandaşımızın panik yapmasına da gerek yok.” dedi.

 

ALTIN FİYATLARI

 

Altınının gramının 132 TL olduğunu kaydeden kuyumcular, çeyrek altının 220 TL, cumhuriyet altınının 905 TL, tam altının ise 880 TL ve yarım altının ise 440 TL’de işlem gördüğünü kaydetti.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10