Sonsuza kadar gönlümüzde yaşayacak

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, "yaşadığı çağı aşarak geleceğe ı?

Çerkezköy 9.11.2016 22:35:00 0
Sonsuza kadar gönlümüzde yaşayacak

TÜRKİYE CUMHURİYETİNDE YAŞAMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ

 

10 Kasım Atatürk’ü Anma günü dolayısıyla açıklama yapan CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, “Kurtuluş Savaşı’nın başkomutanı, Türkiye Cumhuriyeti'nin, mensubu olduğum Cumhuriyet Halk Partisi'nin kurucusu, büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 78. yılında özlem ve minnetle bir kez daha anıyoruz. Bir 10 Kasım’da daha Atatürk’ü kaybetmenin hüznünü yaşarken; bize bıraktığı çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşamanın gururunu taşıyoruz" diye konuştu.

 

PLANLAR YAPARAK KARARLAR ALMIŞTIR

 

Camcı açıklamasının devamında ise, “Bilgili, barış yanlısı, hoşgörülü oluşuyla tüm milletin saygı duyduğu örnek bir kişilik olan Atatürk, yüzyıllar boyunca cesaret edilemeyen dönüşümler gerçekleştirerek ekonomik, siyasal, sosyal alanda köklü devrimler yapmıştır. Bu değişimler asla kolay olmamış, milleti için canını ortaya koymaktan çekinmemiştir. Atatürk, ülkesi ve milleti için yapmış olduğu değişim hareketleriyle dünyayı derinden etkilemiş, ulusumuza olduğu kadar insanlığa da mal olmuştur. O, ölümüne kadar yaşamının her evresinde hep geleceği düşünerek ileriye bakmış, geçmişe takılıp kalmanın geleceği kurtarmayacağını bilerek, gelecekle ilgili planlar yaparak kararlar almıştır” dedi.

 

SONSUZA KADAR GÖNLÜMÜZDE YAŞAYACAK

 

Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşadığı çağı aşarak geleceğe ışık tutan, yüzyıla değil, bin yıla damgasını bir lider olduğunu sözlerine ekleyen Engin Camcı, “Sonsuza kadar gönlümüzde yaşayacak. Fikirleri, ilke ve devrimleri ile hala yol göstermeye devam ediyor. Cumhuriyet'in yılmaz bekçileri olarak, bize emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza kadar yaşatacağız.  Kalbimizdeki Türkiye Cumhuriyeti ve Atatürk sevgisi sonsuza kadar sürecektir. En büyük eserim dediği Türkiye Cumhuriyeti sonsuza kadar bağımsız ve özgür yaşayacaktır” diye konuştu.

 

ÖZLEM VE MİNNETLE ANIYORUZ

 

CHP İlçe Başkanı Camcı konuşmasının sonunda ise, “Bu duygu ve düşüncelerle; Milletimizin en karanlık günlerinde bile asla umutsuzluğa kapılmayarak Milli Mücadele ruhunu ulusumuza aşılayan, emperyalist güçlere ve işgal kuvvetlerine diz çöktürerek tarihin yazgısını değiştiren, Bağımsızlık Savaşımızın Önderi, Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu, Aydınlık Türkiye'nin sembolü, düşünce ve Devlet Adamı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 78. yılında saygı, sevgi, özlem ve minnet duyguları ile anıyor, arıyoruz" ifadelerine yer verdi.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10