Şura esnaflarımız için çok faydalı ve yararlı oldu

Ankara'da gerçekleşen 5.Esnaf ve Sanatkarlar şurasına katılan Çerkezköy şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa As, yaptığı açıklamada şuranın esnaf ve sanatk

Çerkezköy 10.11.2016 22:19:00 0
Şura esnaflarımız için çok faydalı ve yararlı oldu

ŞURA ÖNCESİ TEKİRDAĞ ODALAR BİRLİĞİ OLARAK ÖNCE ANITKABİRİ ZİYARET ETTİK

 

Mustafa As, Şura öncesi Tekirdağ Odalar Birliği başkanlarıyla birlikte Anıtkabiri ziyaret ederek Ulu Önder Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Gazi Mustafa kemal Atatürk’ün kabrini ziyaret ettiklerini kaydederek “  Anıtkabir’den sonra Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın’ı da ziyaret ettik. Federasyon başkanımız Fevzi  Apaydın’a yaptığımız ziyaretimizde Çerkezköy Şoför esnafımızın sorunlarını dile getirdik.Özellikle T plaka sahibi esnaf arkadaşlara yapılan yüzde 45 ÖTV indiriminden sonra minibüsçü, otobüsçü ve kamyoncu esnaflarımızın da yapılan ÖTV indiriminin çok düşük olduğu ve bunun daha nasıl yukarılara çekilebilir noktasında bir çalışma yapılması gerektiği ve ayni zamanda hurda araç teşvik yasasının bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini dile getirdik.” diye konuştu.

 

TEMEL SIKINTILAR DİLE GETİRİLDİ

 

ATO Konferans salonunda gerçekleştirilen 5. Esnaf ve Sanatkarkar Şurası toplantısına katıldıklarını kaydeden As “ Şura toplantısına Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Binali Yıldırım, Gümrük ve Ticaret Bakanımız Bülent Tüfenkçi, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürü Necmettin Erkan Sakarya ,TESK başkanı Bedevi Palandöken,Şoförler ve Otomobilciler konfederasyon Başkanı Fevzi Apaydın olmak üzere birlik ve oda başkanları katıldı. TESK Başkanı Bedevi Palandöken esnafın temel sıkıntılarını dile getirerek, özellikle kredi sıkıntılarının giderilmesi için kredi limitlerinin düşürülmesi konusunda yetkililerden talepte bulundu. Kredi limitlerinin düşürülmesi halinde esnafın rahatlayacağını ve ekonominin de hareketleneceğini belirtti. Ardından konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı ve diğer yetkililer de yaptıkları konuşmalarda, Esnaf ve Sanatkarların önemli kuruluşlar olduğunu ve sıkıntılarının çözümü konusunda çalışmalar yapacaklarını dile getirdiler” dedi.

 

FAİZ ORANLARININ DÜŞÜRÜLMESİ GEREKENİN YAPILACAĞI BELİRTİLDİ

 

As “Programda Başbakanımız Binali Yıldırım ve ardından da Cumhur başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’da yaptıkları konuşmalarında, ekonomideki gidişi görüşmek ve faiz politikasını gözden geçirmek ve faiz oranlarının düşürülmesi konusunda devlet bankalarının yöneticileriyle ilgili toplantılar yapıldığını, Esnaf ve Sanatkarların ihtiyaçları olan finans kaynağının bir an önce hayata geçirilmesi talimatı verdiklerini belirttiler. Bu çalışmaların kısa süre içinde hayata geçirilmesi içinde hızlı bir çalışma yürütüldüğü ifade edildi. Oda başkanları olarak bu şura bizler için esnaf ve sanatkarlarımız için çok faydalı ve yararlı bir toplantı oldu” diye konuştu.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10