Bilinci açık halde ameliyat oldu

Geçirdiği trafik kazasından bir ay sonra beyin kanaması geçiren Hızır Güney, Özel İrmet Hospital Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Feyzullah Akyüz'ün gerçekleştirdiği operasyonla saÄ?

Çerkezköy 14.11.2016 18:01:00 0
Bilinci açık halde ameliyat oldu

KAZADAN BİR AY SONRA BEYİN KANAMASI GEÇİRDİ

 

50 yaşındaki Hızır Güney, yaklaşık 1 ay önce geçirdiği motosiklet kazasının ardından beyin kanaması geçirdi. Gördüğü tedavi sonrası kısa bir sürede kazanın vermiş olduğu rahatsızlıkları atlattığını ifade eden Güney, “Kazadan yaklaşık 1 ay sonra vücudumda uyuşma ve güç kaybı olduğunu hissetmeye başladım. Kaza sonucu beynimde ödem oluşmuş ve bu ödem büyüyerek beyin kanamasına sebebiyet vermiş” diye konuştu.

 

HASTANE ÇALIŞANLARINA TEŞEKKÜR ETTİ

 

Birçok hastane gezdiğini ancak doktorların ameliyat gününü ileri tarihlere vermelerinden dolayı Özel İrmet Hospital’a geldiğini ifade ederek, “Buraya gelip Feyzullah Hocamızla tanıştık ve o bize güven verdi. Bunun acil bir durum olduğunu ve hemen ameliyata alınmam gerektiğini belirtti. Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Feyzullah Akyüz’ün sayesinde eski sağlığıma kavuştum. Başta Feyzullah Hocamız olmak üzere hastanenin tüm çalışanlarına çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

İKİ GÜNLÜK YATIŞIN ARDINDAN TABURCU OLDU

 

Yrd. Doç. Dr. Feyzullah Akyüz ise yaptığı açıklamada, “Hastamız hastaneye baş dönmesi, baş ağrısı, dengesizlik ve uyuşma şikayetleriyle geldi. Hastamızın beyin MR’ı çekildi ve beyin kanaması geçirdiği görüldü. Hastaya genel anestezi vermeden, lokal anestezi ve hastanın ağrı duymasını engelleyen bir anestezik madde ile hastamızı ameliyata aldık. Operasyon esnasında hastamızın bilinci açıktı ve onunla operasyon boyu konuşarak beyin kanamasını boşalttık. Hastamızı iki günlük yatışın ardından da taburcu ettik” ifadelerine yer verdi.

 

ÇOK KRİTİK BİR DURUM

 

Akyüz konuşmasının devamında ise, “Hastanın, geçirdiği trafik kazasının ardından, yaklaşık 1 ay sonra beyin kanaması geçirmesinin çok kritik bir durum. Yaşlı insanlarda, geçirilen ufak kazaların ardından uzun zaman geçmesine rağmen beyin kanaması görülebilir. Bu kazalardan sonra ‘kronik kanama’ denen kanama tipi görülebiliyor. Yaşlılarda da beyin küçüldüğü için kanamalar yavaş yavaş boşluğu dolduruyor ve beyin kanamasına neden oluyor. Hastalar, semptomların yaşlılıktan olduğunu zannedip hastaneye gitmeyebiliyor” açıklamasında bulundu.

 

YAŞLILARA GENEL ANESTEZİ VERİNCE UYANDIRMAK BİRAZ ZOR OLUYOR

 

Hastanın bilinci açık bir halde gerçekleştirilen operasyon hakkında da bilgi veren Feyzullah Akyüz, “Yaşlılara genel anestezi verince uyandırmak biraz zor oluyor. Ayrıca genel anestezi verildiğinde hastanın yatış süresi uzuyor ve komplikasyonlar artıyor. Hem hastanın yatış süresini kısaltmak hem de artabilecek olan komplikasyonları engellemek için ameliyatı genel anestezi altında gerçekleştirmedik” dedi.

 

Haber / Sibel BAL


0282 726 91 91
0282 747 65 10