"Çocuklarımızın sorumlulukları hepimizin omuzlarındadır"

Eğitim Öğretim Değerlendirme Toplantısı Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay Başkanlığında gerçekleştirildi.

Çerkezköy 15.11.2016 18:19:00 0

HALK EĞİTİMDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

Çerkezköy Halk Eğitimi merkezinde yapılan toplantıya Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Ogan, İlçe Jandarma Komutanı Göksel Söylemez, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsa Altay, İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Muhteber Kuralay, Milli Eğitim Şube Müdürleri Abdullah Nair ve İrfan Danışmaz, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman, Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü İdris Gündüzalp ve okul müdürleri katıldı.

 

“ÖNEMLİ BAŞKA MESELEMİZ YOKTUR”

 

Çerkezköy’ün eğitimde marka kent olması için ilçede eğitim seferberliği başlattıklarını kaydeden Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay “ Eğitim ile ilgili her konuya yakından ilgiliyiz. Çocuklarımızın eğitiminden daha önemli bir meselemiz yoktur. Dönem başında yaptığımız Eğitim Öğretim hazırlık toplantısında üzerinde durduğumu önemli konularından başında ise Çocuk Koruma Kanunu ile Uyuşturucu Bağımlılıkla Mücadele konusu vardı. Çocuk Koruma Kanunu ile Uyuşturucu Bağımlılıkla Mücadele kapsamında Kaymakamlıkta da toplantı gerçekleştirdik. Kolluk kuvvetlerimiz üzerine düşen görevleri yerine getiriyorlar. Sizlerin de idareci olarak sorumluluk alanınızda hiçbir olumsuzluğa izin vermemenizi istiyorum.” dedi.

 

“AĞIR CEZAİ İŞLEMLER UYGULANACAKTIR”

 

Eğitim seferberliğini gölgelemeye hiç kimsenin hakkının olmadığını ifade eden Kaymakam Kubilay “ Okul çevrelerinde tek dal sigaranın kesinlikle yasaklanması ve gereken uyarıların yapılmasını istiyorum. Uyarılara rağmen halen çocuklarımıza o kötülüğü yapan var ise sorumluları hakkında en ağır cezai işlemler uygulanacaktır. Önemli konulardan biri de güvenli gıda tüketimi konusunda okul yemekhanelerinin ve okul kantinlerinin düzenli olarak denetlenmesidir. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz ile İlçe Sağlık Müdürlüğümüzün kontrolünde sürekli olarak gerekli denetimler yapılacaktır.” dedi.

 

“DERS SAATLERİNDE YAPILMAYACAK”

 

Eğitim ile ilgili her konuya tüm eğitimcilerin müdahil olması gerektiğini kaydeden Kubilay “ Yine kolluk kuvvetlerimiz ile işbirliği içerisinde servis araçlarının denetimlerinin düzenli olarak yapılmasını, denetim raporlarının doldurulmasında gerekli hassasiyeti göstermenizi istiyorum. Çocuklarımızın eğitimi ile ilgili yapılan hataların telafisi yoktur. Onun için hiçbir olumsuzluğa mahal vermeden çalışmalarımızı yürüteceğiz. Okulların fiziki şartlarının iyileştirilmesi için yapılacak çalışmalar öğrencilerin olmadığı saatlerde yapılacak. Boya ve badana dahi olsa ders saatlerinde yapılmayacak.” dedi.

 

“KAMERALAR ÇALIŞIR DURUMDA OLSUN”

 

İlçe merkezinde bulunan okullarda güvenlik kameralarının öneminden bahseden Kubilay “Bütün kameraların çalışır durumda olmasına özen gösterilsin. Nöbetçi öğrenci bulundurulması ve ziyaretçi defterinin imzalanması uygulaması devam edecek. Çocuklarımızın sorumluluk bilincini öğrenmesi için nöbetçi öğrenci uygulamasının önemli olduğunu düşünüyorum. Okul giriş çıkışlarının kontrolü içinde ziyaretçi defteri önemli bir belge olacaktır” diye konuştu.

 

“HALK EĞİTİM KURSLARINI TAKİP EDİYORUM”

 

31 Ocak 2014’te başlattıkları Halk Eğitim Kampanyası hakkında da bilgiler veren Kubilay “Halk Eğitim Kampanyasında çok önemli rakamlara ulaştık. Biz Halk Eğitim kurslarımızın devlet ile vatandaş arasında önemli bir köprü vazifesi gördüğüne inanıyoruz. Kampanyamız tüm hızıyla devam ediyor. Bütün okul müdürlerimiz okullarında Halk Eğitim kurslarını açacak. Kampanya çerçevesinde 50 bin kursiyer hedefini hep beraber yakalayacağız. Aynı şekilde Halk Eğitim Merkezi bünyesinde düzenlenen destekleme kurslarımıza da çok önem vereceğiz. Kurslarımıza her geçen gün talep artıyor. Tüm halk eğitim kurslarını yakından takip ediyorum” diye konuştu.

 

“BAŞARILI OLMAK İÇİN DAHA FAZLA ÇALIŞMALIYIZ”

 

Okullarda Okul aile birliklerinin önemli faaliyetler yürüttüğünü kaydeden Kubilay “ Bütün Okul Aile Birlikleri ve Okul Müdürlerinin de katılacağı bir toplantı gerçekleştirileceğiz ve okullarımızın sorunlarını yerinde görmek içinde her okulumuza özel toplantılar gerçekleştirileceğiz. Geleceğin teminatı olan çocuklarımızın sorumlulukları hepimizin omuzlarındadır. Eğer eğitimde marka kent olmak istiyorsak başarılı olmak için daha fazla çalışacağız” dedi.

 

“ÖNEMLİ ÖDENEKLER AKTARILDI”

 

Avrupa Birliği hibe projelerinden ve kalkınma ajansı projelerinden yararlanması için tüm okullardan proje üretmesini isteyen Kubilay “ AB Hibe Projeleri ve Kalkınma Ajansı Projelerinden yararlanmak için Kaymakamlığımız bünyesinde Proje Koordinasyon Birim kuruldu. Şimdiye kadar yüz binlerce Euro kaynak ilçemiz eğitimine aktarıldı. Çocuklarımızın yurt dışına çıkma deneyimi oldu. Çocuklarımız proje çalışmalarını yürüterek önemli deneyim kazanmış oluyorlar” açıklamasında bulundu. Kubilay konuşmasının sonunda ise kurum amirlerine başarılı çalışmalar dilerken, örnek projelerin artırılması temennisinde bulundu.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10