Halk buluşmasına davet ettiler

Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şubesi ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çerkezköy Şubesi ortak bir basın açıklaması gerçekleştirerek 4 Aralık Pazar günü saat 12.

Çerkezköy 16.11.2016 18:33:00 0
Halk buluşmasına davet ettiler

“İSLAM DÜNYASININ TEK ‘LAİK ÜLKESİ TÜRKİYE’

 

Önceki akşam saat 18.30’da gerçekleştirilen basın açıklamasını okuyan ADD Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan “ Cumhuriyet devrimi ülkemiz, yeni, çağdaş, demokratik bir geleceğe adım attı. Cumhuriyetle, insanı ‘kul’ birey oldu. Yurttaş oldu. Yine Cumhuriyetle, siyasi egemenlik anlayışı kökünden değişti. Egemenliğin kaynağı ilahi olmaktan çıktı. Kayıtsız şartsız millete devredildi. İslam dünyasının tek laik ülkesi olan Türkiye, demokratik yapıyı bu özellikleri sayesinde kazandı. Tek kişi veya grubun diktasını önlemek maksadıyla, Cumhuriyet rejimi, güçler ayrılığı ilkesi temelinde parlamenter sisteme dayandı. İktidar, yasama, yürütme ve yargı gücü arasında paylaştırıldı” diye konuştu.

 

CUMHURİYETİMİZ VE DEMOKRASİMİZ TEHDİT ALTINDADIR

 

Ülkenin bütünlüğü, Cumhuriyet ve demokrasinin tehdit altında olduğunu kaydeden Orhan “Ne acıdır ki tehdidin başlıca sorumlusu da siyasi iktidardır. Suriye’de rakka tuzağına düşmek ve savaşa katılmak ülkeyi böler. Çünkü bu tuzağa ülkemizi çekmek isteyen emperyalizmin bölgedeki büyük hedefi Türkiye’dir. Lozan antlaşmasını tartışmaya açmak,bu amaca hizmet eder. İçte ve dışta mevcut ortandan yararlanılarak başkanlık sistemine geçiş gündeme getirilmiştir. Başkanlık hevesi ve Anayasa tuzağı, toplumsal gerilimi arttırır ve diktatörlüğü getirir. Ohal bahanesiyle, kanun hükmünde kararnamelerle, toplum ve yönetim yapısında tek ses yaratma uygulamaları demokrasiyi boğmaktadır. Muhalif basına yönelik baskılarla, basında ’tek ses’ istenmektedir. Bizler aşağıda  imzası bulunan kuruluşlar, Cumhuriyetimize, demokrasimize, özgürlüklerimize sahip çıkmak, ülkemizin bütünlüğünü savunmak,tam bağımsız Türkiye hedefine ulaşmak, başkanlık teklifinin meclise gelmemesini sağlamak için, siyasi partilerin demokratik kitle örgütlerini, emek kuruluşlarını, oda ve meslek örgütlerini birleşmeye ve ortak mücadeleye çağırıyoruz. Gelin; Cumhuriyet sayesinde hala var olan demokratik haklarımızı kullanalım, demokratik,laik,sosyal hukuk devleti  için mücadele edelim” dedi.

 

DAVET ETTİLER

 

Orhan “ Bu amaçla halkımızı ve örgütleri 4 Aralık Pazar günü saat 12.00’De Ankara Tandoğan meydanında Atatürkçü Düşünce Derneği, Birleşik Kamu İş Konfederasyonu ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğinin ortaklaşa düzenleyeceği “Cumhuriyet ve Parlamenter sistem için halk buluşmasına” davet ediyoruz” dedi. Basın açıklamasının ardından ADD Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çerkezköy Şube başkanı Selda Karacalar ,4 Aralık 2016 Pazar günü Cumhuriyet ve Parlamenter sistem için halk buluşmasına gitmek isteyenler için Çerkezköy’den otobüs kaldırılacağını ve gitmek isteyenlerin ADD Çerkezköy Şubesine ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çerkezköy Şubesine müracaat etmelerini istediler.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10