Her şeyi işledik Ebru'ya başladık

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay tarafından başlatılan çalışma kapsamında Ebru Sanatı Çerkezköy'ün sembolü olacak. Çerkezköy'ün geçmişi ile herhangi bir bağlantısı bulu

Çerkezköy 16.11.2016 18:34:00 0
Her şeyi işledik Ebru

TOPLANTI SAAT 09.00’DA BAŞLADI

 

Çerkezköy Kaymakamlığı toplantı salonunda düzenlenen toplantıda Ebru Sanatı’nın Çerkezköy’ün sembolü olması için çalışma başlatılacak. Dün saat 09.00’da düzenlenen toplantıya Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Ebru Sanatçısı ve aynı zamanda Çerkezköy Belediyesi Bilgi İşlem Müdürü Atilla Can, Çerkezköy Halk Eğitim Müdürü Necmi Akman, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İrfan Danışmaz ve Ebru Sanatçıları katıldı.

 

TOPLANTI KARARI ALINDI

 

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Kaymakam Metin Kubilay, bir araya geldikleri anlarda gündeme getirilen konulardan birinin de Ebru Sanatı olduğunu ifade ederek, “Ebru Sanatını Çerkezköy’le özdeşleştirmek ve bu sanatı Çerkezköy’ün sembolü haline getirmeyi çokça konuştuk. Görevde olduğum 3 yıllık süreçte bunun zihinsel çalışmalarını yaptık. Geçtiğimiz gün de Belediye Başkanımızla görüşüp bu konuyla ilgili toplantı yapma kararı aldık” açıklamasında bulundu.

 

ÇERKEZKÖY İÇİN MARKA DEĞERİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM

 

Ebru Sanatı’nın Osmanlı İmparatorluğu zamanından bir süsleme sanatı olduğunu sözlerine ekleyen Kaymakam Kubilay, “Bu değerli sanat Usta-çırak ilişkisiyle bugüne kadar geldi. Tam bir görsel zerafet. Bakıldığı zaman ciddi bir terapik özelliği var. Bence bu sanatını tanımı, renklerin suyla dansının yarattığı olağanüstü bir ahenktir. Çok dikkat isteyen bir sanattır ve ciddi anlamda el marifeti istiyor. Çalıştığım her ilçede, o yeri belli bir alanda marka yapmak adına çalışmalar yaptık. Çerkezköy’ün de bir tür sembolü olması gerekiyor. Ben de Ebru Sanatının Çerkezköy için bir marka değeri olduğunu düşünüyorum” dedi.

 

ULUSLAR ARASI ALANDA İSİM YAPMIŞ BİR SANATÇIYA SAHİBİZ

 

Ebru Sanatı’nın geleneksel bir sanat olduğunu sözlerine ekleyen Kaymakam Metin Kubilay, “Atilla Bey gibi bu alanda uluslar arası alanda isim yapmış bir sanatçıya sahibiz. Onun dışında Çerkezköy’de yine bu sanatla ilgilenen başarılı sanatçılar var. Ebru Sanatının Çerkezköy ile özdeşleşmesi için ÇOSB’nin konferans salonunda çok güzel bir panel düzenleyebiliriz. Hem tanıtımını yapmış hem de dikkat çekmiş oluruz. Belki Dünya Ebru Günü’ne Çerkezköy’ün ev sahipliği yapması için başvuruda bulunabiliriz. Hatırlanacağı üzere Çerkezköy’ün tanıtım kitabını yapmıştık. Daha sonraki baskılarda Ebru Sanatımıza yer verebiliriz. Hatta kitabımızın kapağında Ebru desenleri yer alabilir” ifadelerini kullandı.

 

EYLEM PLANI HAZIRLANSIN

 

Çerkezköy Kaymakamlığı Proje Koordinasyon Birimi başkanı İrfan Danışmaz’a yapılacak olan çalışmalar hakkında talimat veren Kaymakam Kubilay, “Proje Koordinasyon Birimi tarafından Ebru Sanatıyla ilgili proje hazırlansın ya da proje hazırlamak isteyen girişimcilerimize destekte bulunulsun. Çerkezköy İlçesi Ebru Sanatı Tanıtma ve Yaşatma eylem planı hazırlansın” dedi.

 

SUNUM YAPILDI

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ise konu hakkında yaptığı açıklamada, “bu çalışmayı hayata geçirmememiz için hiçbir neden yok. Atilla Bey Ebru Sanatı konusunda uluslar arası üne sahip bir sanatçımız. İlçemizde bu sanatın öğretmenliğini yapan kişiler mevcut. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun” açıklamasında bulundu. Çerkezköy Kaymakamlığı’nda gerçekleşen toplantı, Ebru Sanatçısı ve aynı zamanda Çerkezköy Belediyesi Bilgi İşlem Müdürü Atilla Can’ın Ebru Sanatı hakkında hazırlamış olduğu bilgilendirme sunumunun ardından sona erdi.

 

 Haber / Emrah ÇOĞALAN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10