Siyer-i Nebi Yarışması tanıtıldı

Çerkezköy Anadolu Gençlik Derneği tarafından düzenlenen programda 17 Aralık tarihinde Ortaokul ve Lise öğrencilerine yönelik yapılacak olan Siyer-i Nebi yarışması tanıtıldı. Programda konuşan Anadolu

Çerkezköy 20.11.2016 18:06:00 0
Siyer-i Nebi Yarışması tanıtıldı

KAHVALTILI TANITIM PROGRAMI DÜZENLENDİ

 

Anadolu Gençlik Derneği Çerkezköy Şubesi tarafından Çınar Et Lokantasında düzenlenen kahvaltı programında Siyer-i Nebi yarışması hakkında bilgilendirmede bulunuldu. Cumartesi günü saat 10.00’da başlayan kahvaltılı programa Anadolu Gençlik Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Olcay Sercan ile şube yönetimi, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

 

GENÇLERİMİZİN İSTEKLİ OLMALARI BİZLERİ SEVİNDİRİYOR

 

Anadolu Gençlik Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Yusuf Aydın selamlama konuşmasını yaptıktan sonra sözü Anadolu Gençlik Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Olcay Sercan’a bıraktı. Düzenlenen programa katıldıkları için katılımcılara teşekkür ederek konuşmasına başlayan Sercan, “Yarışmamızın bu sene dördüncüsünü gerçekleştiriyoruz. Bu sene ortaokulları da dahil ettik. Ortaokullarda beklemediğimiz talebi görüyoruz. Biz bu yarışmayı ortaokullarda ilk defa yapıyoruz. Liselere oranla Ortaokul kısmında şu anda çok daha fazla talep görüyoruz. Bu bizi çok sevindiriyor ki ağacın yaşken eğileceğini biliyoruz ve bu gençlerimizin çok daha fazla istekli olmaları bizleri sevindiriyor” dedi.

 

AMAÇ PEYGAMBER EFENDİMİZİN HAYATINI HAYATLARINA YANSITMALARIDIR

 

Öğretmenlerin gayretlerini görmemezlikten gelemeyiz diyerek konuşmasını sürdüren Olcay Sercan, “Allah razı olsun bizlere çok defa telefonlar geliyor. Yarışmaya büyük ilgi var. Şu süreçte bu yarışmayı yapmamızda ki amaç gençlerimizin Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmeleri, üslubunu öğrenerek hayatlarına yansıtmalarıdır. Hiç olmuyorsa sadece bu kitabı alsınlar okumasınlar raflarında dursun. Belki bir gün ihtiyaç hissederek can sıkıntısından alıp okuyacaklar ve belki de hidayetlerine vesile olacaktır” ifadelerini kullandı.

 

GENÇLERİMİZİ ÖTELEYEMEYİZ

 

Bu yarışmayı sadece aktivite olsun diye yapmadıklarını sözlerine ekleyen Sercan, “Yapmamızda ki asıl gaye ümmetin şu anda bulunduğu durum, peygamber efendimizin hayatını düstur etmememizden kaynaklı bu sıkıntıları yaşıyoruz. Suriye, Filistin, Afganistan gibi birçok Ortadoğu sınırlarının değiştirilmesi konuşuluyor. Bunlarda ki asıl gaye peygamber efendimizin gayesini esasını davasını üslubunu anlayamamamızdan kaynaklıdır. Bugün okullarımızda derneğimizde olsun hiçbir gencimizi bu gençten bir şey olmaz diyerek öteleyemeyiz. Biz hiçbir gencimizi uyuşturucu kullanan, zina eden, kız arkadaşları edinen gençlerimiz dahi olsa ki bunları okullarda görüyoruz. Ciddi anlamda özellikle liselerdeki ahlaki ve manevi anlamda problemler olduğunu görüyoruz. Bunları hocalarımızla görüştüğümüz zamanlarda istişare ederek değerlendirme imkanımız oluyor” diye konuştu.

 

EN GÜZEL EĞİTİM GÜLER YÜZ

 

Anadolu Gençlik Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Olcay Sercan konuşmasının sonunda ise, “Bu gidişatta gençlerimizi hiçbir şekilde göz ardı edemeyiz. Senden bir şey olmaz kurtarılamaz diyerek kenara itemeyiz. Biz peygamber efendimizin usulü ve üslubu ile güler yüzle tatlı dille yaklaşmalıyız. En güzel eğitimin güler yüz olduğuna inanıyoruz” açıklamasında bulundu.

 

SINAV 17 ARALIK TARİHİNDE YAPILACAK

 

Sercan Olcay daha sonra da 17 Aralık tarihinde yapılacak olan Siyer-i Nebi yarışması hakkında bilgiler verdi. Yarışmanın kayıtları 24 Ekim-4 Aralık tarihleri arasında yapılırken, sınavında 17 Aralık tarihinde yapılacağı ifade edildi. Sınavın yapılacağı okulun ise önümüzdeki günlerde açıklanacağı öğrenildi. Şu ana kadar 381 Ortaokul öğrencisi ile 490 lise öğrencisinin kayıt yaptırdığı açıklandı.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN   


0282 726 91 91
0282 747 65 10