Haktan bebek sağlığına kavuştu

Down sendromlu olarak dünyaya gelen üç aylık 3 aylık Haktan Armağan Cengiz bebek , Özel İrmet Hospital Hastanesi'nde geçirdiği omurilik ameliyatı ile hastalığından kurtuldu. 

Çerkezköy 21.11.2016 20:15:00 0
Haktan bebek sağlığına kavuştu

BAŞARILI BİR OPERASYON GEÇİRDİK

 

Özel İrmet Hastanesi doktorlarından Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Kamran Aghayev, Haktan bebeğin sağlık durumu hakkında bilgi verdi. 1 buçuk saat süren ameliyatın ardından sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Aghayev, "Haktan bebek doğuştan Down sendromlu ve gergin omurilik sendromu rahatsızlığı da bulunuyordu. Omuriliğinin bulunduğu bölümde kemik bir çıkıntı ile dünyaya gelmiş. Bu kemik çıkıntının omurilik ile bağlantısı olduğu için omuriliğe baskı yapıyor. Bu da ilerleyen dönemlerde mesane ve bağırsaklarına baskı yapacak ve bacaklarında zayıflamaya sebep olacaktı. 1 buçuk saat süren ameliyat sonrası kemik çıkıntıyı omurilik sinirlerinin bulunduğu riskli alandan çıkartarak başarılı bir operasyon geçirdik. Ameliyat esnasında en ufacık bir yanlış müdahale sonrası felç riskinin yüksek seviyede olacaktı. Çok şükür başarılı geçen bir ameliyat oldu " ifadelerini kullandı.

 

AGHAYEV'E TEŞEKKÜR ETTİLER

 

18 yıllık evli olan Sabriye ve Mahmut Cengiz çiftinin ikinci çocukları olan Haktan Armağan'ın ameliyat sonrası sağlık durumunun iyiye gitmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek, zorlu süreç sonrası çocuklarının sağlığına kavuşmasında emekleri geçen Op. Dr. Kamran Aghayev'e teşekkür ettiler.

 

Haber / Sibel BAL


0282 726 91 91
0282 747 65 10