"Öğretmenlik bir sevdadır "

24 Kasım Öğretmenler Günü tüm yurtta olduğu gibi Çerkezköy'de de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Saat 13.30'da Cumhuriyet Meydanında ki Atatürk Anıtına çelenk sunması ile başlayan ku

Çerkezköy 24.11.2016 20:38:00 0

YOĞUN KATILIM YAŞANDI

 

Saat 14.30’da başlayan programa Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Göksel Söylemez, İlçe Emniyet Müdürü Murat Oğan, CHP İlçe Başkanı Engin Camcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, İlçe Spor Müdürü Metin Aysal, İŞKUR Müdürü Ercan Sözen, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Taha Ülker, Çerkezköy Yüksek Meslek Okulu Müdürü Doç. Dr. Can Burak Korkmaz, Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şubesi Başkanı Tahsin Akgün ve muhtarların yanı sıra, STK temsilcileri, çok sayıda idareci, öğretmen ve öğrenci katıldı.

 

“ÖĞRETMENLİK BİR SEVDADIR”

 

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş günün anlam ve önemine ilişkin konuşma gerçekleştirdi. Gümüş”  Sabrın, sevginin adaletin ve her gün binlerce tarifsiz duyguyu yaşamanın adıdır öğretmenlik. Düşünce kaldırmak, üzülünce sırtını sıvazlamak, yorulunca bir nefes bir soluk olmaktır öğretmenlik. Öğretmenlik bir sevdadır, aşktır, hayatı mermere kazımaktır. Her mesleğin aracı ve kaynağı vardır. Bizim aracımız ise sadece ilim, bilim ve sanattır. Üstelik şekillendirmemiz gereken malzeme ve duyguları, kalbi, ruhu ve aklı olan bir varlıktır. Bu yüzden yaptığımız hataların telafisi kolay olmaz. İyi yetiştiremediğimiz öğrenciyi tekrar baştan alıp onu yeni baştan eğitemeyiz. Bu yüzden her öğrenciyi bir elması işleyen nakkaş hassasiyeti ile ilmek ilmek işleriz. Mesleğimizi kutsal ve özel kılan işte tam da bu noktadır” dedi.

 

“GECEMİZİ GÜNDÜMÜZÜ KATIYORUZ”

 

Gümüş “ Hiçbir başarı kolay elde edilemez. Çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmenin, onları en güzel şekilde geleceğe hazırlamanın mücadelesi elbette ki bizleri de yoruyor ancak bizler onların bize yüce Türk Milletinin emanetleri olduğunu bilerek asla taviz vermeden ve vazgeçmeden fedakarlıkla gecemizi gündüzümüzü katıyoruz. Bizler 10 kat daha fazla düşüneceğiz ve 10 kat daha fazla çalışacağız. Böylece Kaymakamımız Metin Kubilay’ın “Eğitimde marka kent Çerkezköy” hedefine daha hızlı ulaşacağız. Eğitim genç yetenekleri keşfetme ve geliştirme, çocuklarımızı hayata hazırlama sanatıdır. Yarının büyüklerini yetiştiriyoruz” diye konuştu.

 

“YÜKÜMÜZ  AĞIR”

 

Konuşmasında öğretmenlere de seslenen Gümüş “ Güzel ülkemizin her karış toprağında izleri olan, her dinden her dilden her milletten insanı ile yoğrulan kültürümüzün gizli fedakar mimarları.Biliyorum yükünüz de ağır. Bir harf yükü bir dağ yükü gibidir. Harfle sembolleşen ilimdir, irfandır ve erdemdir. Medeniyet de işte bu harfte gizlidir. Medeniyetin bütün yükü bir harfin omuzlarındaysa yine medeniyet, bu harfi taşıyanların sırtındadır. O yüzden, sırtınızdaki yük sandığınızdan daha ağırdır. İyi bilin ki, işimiz vaktimizden çoktur. Ve lütfen şuna bütün eğitim ordusu inansın; kaybedecek hiçbir ferdimiz yoktur. Çünkü kaybettiğimiz eğitemediğimiz vatan ve millet aşkını veremediklerimizin başımıza ne büyük belalar açtıklarını yaşayarak öğrendik” dedi.

 

“FAKÜLTE OLMASI GEREKİYOR”

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş’ün konuşmasının ardından 24 Kasım öğretmenler günü münasebetiyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Kompozisyon yarışmasında 3. olan Pakize Narin Anadolu Lisesi öğrencilerinden Ebru Haceroğlu ile ''Öğretmenler Günü'' konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren  Başak Güneş, Ali Cengiz Gül, Melis Arif, Melek Özdemirbaş'a ödüllerini Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay verdi. Ödül töreninde konuşma gerçekleştiren Kubilay “ Çerkezköy'de Güzel Sanatlar Lisesi gibi başka eserlerle eğitimde marka kent olma yönünde ciddi adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz. Önümüzdeki eğitim öğretim yılı sonunda da 3.'sünü gerçekleştireceğimiz ''Çerkezköy Yıldızlarıyla Buluşuyor'' programına son derece önem veriyoruz. Eğitim Kampüsü projesi kapsamında Kızılpınar'da yeni bir eğitim kampüsü projemiz var. İnşallah ileride Çerkezköy'de bir yüksek okulumuzu fakülteye dönüştüreceğiz. Burada bir fakülte olması gerekiyor” dedi.

 

14 ÖĞRETMEN YEMİN ETTİ

 

Öğretmenler Günü konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında ikinci olan Burcu Önder, Zeynep Okumuş, Zeynep Duru Demirbağ ve Ecrin Törnük'e ödüllerini Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay verirken, yarışmada 3. olan Eslem Akkuş, Hamide Sİmal Şahin, Defne Kale ve Ece Naz Sönmez'e hediyelerini İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş verdi. Programda 2015 yılında emekliliğe ayrılan Nurettin Oylum, Sebahat Uslu, Rizvan Öztürk ve Orhan Çetin'e hizmet şeref belgelerini ise Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay verdi. Programın devamında ise mesleğe yeni başlayan ve asaletleri tasdik edilen toplam 14 öğretmen yemin etti. Yemin törenini Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi Coğrafya Öğretmeni Fikret Puza gerçekleştirirken, en genç öğretmen olan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi öğretmenlerinden Tuğba Karahan kürsüye gelerek duygu ve düşüncelerini ifade etti. Programın finalinde ise Şef Süleyman Özoğul yönetiminde Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi öğretmenlerinden oluşan Türk Halk Müziği korosu birbirinden güzel türküler seslendirerek programa katılanlara müzik ziyafeti verdi.

 

Haber / Pınar SANCAR


0282 726 91 91
0282 747 65 10