Akay: Söylemleriniz için utanacaksınız

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay düzenlediği basın toplantısında geçtiğimiz hafta Çerkezköy Belediyesini eleştiren AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe'ye sert aç

Çerkezköy 24.11.2016 20:41:00 0
Akay: Söylemleriniz için utanacaksınız

ÖĞE’YE CEVAP VERDİ

 

Dün saat 13.00’de Belediye Meclis Salonu’nda basın mensupları ile bir araya gelen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe’nin iddialarına tek tek cevap verdi. Çerkezköy Belediyesi yönetimi ile ilgili “Belediyecilik faciası yaşanıyor, kara bulut gibi çöktü, belediyeciliği parklara makyaj yapmaktan ibaret sanıyor, Kızılpınar’a üvey evlat muamelesi yapıyor, hiçbir eser yapmadılar, göz boyamaya çalışıyorlar, 1 milyon TL’yi Özcan Sokağa gömdüler, -cek -caklı vaatlerde bulunuyorlar, sınavı kaybettiler” iddialarına cevap veren Akay “ Kafalarda soru işareti bırakmamak gerekiyor. Bizde bu nedenle basın toplantısı düzenleyerek hakkımızdaki iddiaları yanıtlamak istedik. Ayrıca biz yaptığımız çalışmaları anlatmaya fırsat bulamıyoruz. Bu tür eleştiriler bizim kendimizi halka anlatmamıza da vesile oluyor” diye konuştu.

 

“KIZILPINAR’IN K’SINI AĞIZLARINA ALMAYA HAKKI YOK”

 

Öğe’nin “ Belediyecilik faciası” söylemlerine cevap veren Akay “ Biz 30 Mart 2014’te Kızılpınar, Veliköy ve Çerkezköy Belediyelerini AK Parti’den teslim aldık. Bize yöneltilen tüm eleştirilerin 10 yıl boyunca bu üç belediyeyi yönetenlere ait olduğunu örnekleriyle göstereceğim. Kızılpınar’ı altüst edenleri, 40 icra dosyası ile belediyeyi bize teslim edenleri unutmadık. Bölgede su hattı çalışması yapıp, kazdıkları yolları kapatmayanları da unutmadık. Bunların Kızılpınar’ın K’sını ağızlarına almaya hakkı yok. Buradaki patates tarlası diye nitelendirdiğiniz yolların müsebbibi sizlersiniz. Şu anda Kızılpınar’da TESKİ’nin 7 milyon TL’lik kanalizasyon hattı çalışması devam ediyor. TESKİ ile koordineli çalışarak, bize teslim edilen noktalarda yol ve kaldırım çalışmalarımızı yapacağız ve siz bu söylemleriniz için utanacaksınız” dedi.

 

“SABAH GELİRSENİZ AKIP AKMADIĞINI GÖRECEKSİNİZ” 

 

Akay “ Tören yapmak, parklara makyaj yapmaktan ibaret bir belediyecilik var demişsiniz. Bunun hangisinden rahatsızsınız? Törenlerin coşku ile kutlanarak Atatürk ve Türk Bayrağı’na sahip çıkılmasından mı rahatsız oldunuz? Ramazan Ayı’nda iftar sofralarında buluşuyoruz. Çorba çeşmesi akmıyormuş. Sabah saat 06.30’da gelirseniz akıp akmadığını göreceksiniz. Cenaze, düğün, doğum gibi özel günlerde halkımızın yanında oluyoruz. Hoş geldin bebek projemizle hayata gözlerini yeni açan minik Çerkezköylü hemşerilerimize hayırlı olsun diyoruz. Türkan Saylan Eğitim Kültür ve Sanat Merkezini Belediye olarak aktif hale getirdik.Bu alan geçmiş dönemde FETÖ yapılanmasına verilmişti. 15 Temmuz’dan sonra alan boşaltıldı. Biz de alanı eğitim merkezi haline getirdik. 18 kursta yaklaşık bin 200 kursiyerimiz var. Yaz okullarında binlerce öğrencimizle buluşuyoruz. Öğrencilerimize, sporcularımıza sahip çıkıyoruz. Halkımızı İstanbul, Çanakkale ve Edirne’ye gezilere gönderiyoruz. Yakında halkımızı Ankara’ya Anıtkabir’e de göndereceğiz” açıklamasında bulundu.

 

“PROJESİ YAKIN VE YAKINDA İHALEYE ÇIKACAK”

 

Öğe’nin Çerkezköy Kapalı Pazar yeri ile ilgili eleştirisine de cevap veren Akay” 14 yıl önce yapılan Pazar yeri ile ilgili AK Parti döneminde hiç bir şey yapmadınız. Biz ise bu alanda yeni bir Pazar yeri yapacağız. Projesi yakın ve yakında da ihaleye çıkacak. Çerkezköy Belediyesi olarak mevcut yere ciddi bir masraf yapmayı düşünmüyoruz. Bu alandan sökülecek malzemelerle Kızılpınar’da Pazar Yeri yapacağız. Mevcut Pazar yerinin çatısında onarım çalışması yapacağız. Eğer AK Parti İlçe Başkanlığı çok yardım etmek istiyorlarsa Pazar Yeri ile ilgili kredi konusunda İller Bankası ile görüşebilirler. Bunun dışında örnek sokak projelerimiz var. Özcan Sokak’tan başladık. Trafiğe kapatma bahanesi ile imza topladığımız ifade etmiş. Biz burayla ilgili halkımızın ayağına giderek ne yapılmasını istediklerini sorduk. İşin yapımı sırasında da taleplere göre düzenlemeler yaptık. Bu projenin neresini beğenmediler bilmiyorum” dedi.

 

BURALARI BİZ DEĞİL, SİZ TERK ETTİNİZ

 

Abdullah Öğe’nin “Parklara makyaj yapmayı belediyecilik zannediyor” iddialarını da tek tek cevaplayan Akay “Biz makyaj yapmıyoruz ve onu bile yanlış anlıyorsunuz. Biz, sizin dönemlerinizde neredeyse tamamı işletmeye dönen alanları gerçek sahiplerine geri veriyoruz. Bundan rahatsız olan üç beş kişi var. Bugüne kadar 60 parkta 240 bin metrekare alanı yeniledik ve bu anlayışla da devam edeceğiz. İlkbahar ve sonbaharda çıkın dolaşın yada gelin birlikte parklara gidelim. Vatandaşlarımıza da memnun olup olmadıklarını birlikte soralım. Yaptığımız çalışmalarla tepe piknik alanının manzarası bile değişti. Ailelerin ve çocukların o alanda nefes alacakları yer yoktu. Ayrıca güreş sahasının arkasında 7 bin metrekarelik alanda 2017 yılı içinde çocuk oyun alanı oluşturacağız. Bunun dışında 10 yıl boyunca çürümeye terk ettiğiniz spor salonunu hatırlar mısınız? Hayvan barınağı haline gelmişti. Şimdi ise binlerce çocuğun ve gencin spor yaptığı bir kompleks haline geldi. Şimdi hemen yanına nizami ölçüde suni çimli etrafı koşu alanlı, tribünleri ile bir futbol sahası yapıyoruz. Yılsonunda orası da bitecek. Buraları biz değil, siz terk ettiniz” dedi.

 

“NE İŞ YAPILDIĞINI UNUTTULAR”

 

Akay “ 25 Aralık’ta Veliköy Modern Düğün Salonu’nun ihalesi yapılacak ve 2017 yılının sonuna doğru hizmete başlayacak. Büyükşehir Belediyesi, TESKİ 25 milyon TL’lik yatırımla dere hattı boyunca kollektör hattı inşaatını sürdürüyor. 10 yıldır görmediğiniz Cumhuriyet Mahallesi’nin kanalizasyonunu ormana boşalttılar. Onu da biz gördük. Yakında kanalizasyon inşaatı başlayacak. Bu çevre rezilliği sizin eseriniz.  Çerkezköy’de bir çevre felaketi vardı ve yandığı zaman da şehri pis duman kokusu sarardı. Temmuz 2015’te kapatıldı. Yarattığınız çevre rezilliğine dur dedik ve çöpler şimdi 25 kilometre uzağa naklediliyor. Son 2,5 yıldır Çorlu suyu ile mücadele ediyoruz. DSİ ile koordineli çalıştık. Pınarça deresinin önünde set gibi duran noktayı açarak Çorlu deresi ile bağlantısını sağladık. Basın mensuplarımızın katkılarıyla ise Hükümet Caddesi Köprüsü yenileniyor. TESKİ Çorlu deresi Ambardere Bölgesinde 1 milyon TL’lik yatırımla menfezleri yeniledi. 7 milyon TL’lik bir yatırım toprak altına gömüldü diye ne iş yapıldığını unuttular. Bu yatırımla birlikte sıkıntı oluşturan İmar Sitesi ve birçok nokta sular altında kalmaktan kurtuldu. 1800’lük hatlarla dere hattı yeni bir yağmur suyu hattına kavuştu. Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde kokuya ve çirkin görüntüye sebep olan Kavak Dere’nin DSİ tarafından yapılması gereken ıslahı Çerkezköy OSB ve Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılıyor. Yoğun yağış aldığı dönemde Demircan Sokak’ta sel baskını yaşandı. Yaklaşık 5 milyon TL’lik bir yatırım başladı. Biz de dere kenarında kalan gecekondu ve kaçak yapıları kaldırıyoruz. Sonrasında dere etrafını yaşam alanı olarak yenileyeceğiz.5 milyon TL’lik Kent güvenliği trafik denetleme sistemi ile şehrimiz daha güvenlik olacak. Vodafone firması ile sözleşme yaptık ve şehrimize fiberoptik internet hattı ile donatılıyor” diye konuştu.

 

“SINAVI MİLLETİN TAKDİRİ İLE KAZANDIM”

 

Çerkezköy Belediye hizmet binasının 1994 yılında yapıldığını ve o dönemden sonra 22 yıldır çivi bile çakılmadığını kaydeden Akay “ Bodrumu sular altında ve darmadağın haldeydi. 1 milyon 800 bin TL’lik yatırım ile hizmet binamızı yeniliyoruz. Büyükşehir Belediyesi tarafından 11 ilçeye 11 okul projesi kapsamında yapılacak okulun Kızılpınar’da yapılmasına karar verdik ve yakında da açılışını yapacağız. Peki biz tüm bunları neyle nasıl yapıyoruz? Biz üç belediyeyi toplam 82 milyon 320 bin TL borçla aldık.

 

Kızılpınar Belediyesi’nden 40 icra dosyası teslim aldık. Bununla ilgili 3,5 milyon TL icra ödemesi yaptık. Çerkezköy Belediyesi’nin piyasaya 15 milyon TL borcunu ödedik. 9 yıldır ödenmeyen vergi borcunu yapılandırdık ve 16,5 milyon TL’sini ödedik. Toplamda 40 milyon TL ödeme yaptık. Birileri belediyecilik faciasından mı bahsetti? Birileri kara buluttan mı bahsetti? İşte facianın faturası budur. Şu anda 5 milyon TL piyasa olmak üzere toplam 45 milyon 500 bin TL borcumuz var. Borçlarımızı ödemeye ve hizmet etmeye devam ediyoruz. Sınavı kaybettiğimizin farkında değilmişiz. Bizim haberimizin olmadığı bir sınav mı yapıldı? Ben 30 Mart 2014’te bir sınava girdim. O sınavı da Alah’ın izni ile bu milletin takdiri ile kazandım. Çerkezköy’ün kaybettirilen zamanını geri getirmek için çalışıyorum” diye konuştu. 

 

“ÇERKEZKÖY’Ü ASBES BORULARDAN KURTACAĞIZ”

 

Akay “ AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Öğe “cek-caklı vaatler” şeklinde eleştirilerde bulunmuş. Önümüzdeki aylarda 22 milyon TL’lik kültür merkezimizin temelini atacağız. Kentpark çalışması bu günlerde Adnan Kahveci Parkı’ndan başlıyor. Emlak konut bağlantı yolu kara yollarından olur bekliyor. Yarı olimpik yüzme havuzu ihaleye çıkacak. Bağlık Mahallesi’nde viyadük projesi hazır ve yakında ihaleye çıkacak. Şehrimizin girişlerini ışıklandıracağız ve asfalt yol ve kaldırım çalışmalarına başlıyoruz. TESKi 2017’de Ambardere’nin altyapısını yapacak. Çerkezköy’ün içme suyu şebekesi sorunuyla ilgili proje ihalesi yapıldı. Çerkezköy’de günde 20 su patlağı ile mücadele ediliyor. Bu manzara 10 yıl boyunca görülmedi mi? Görüldü ama görmezden gelindi. Görmemiş olamazsınız ama korkmuş olabilirsiniz. Çünkü bu iş, 100 kilometre kazı yapmak demek. Biz korkmayacağız ve bu kazıyı yapacağız. Çerkezköy’ü asbes borulardan kurtaracağız” diye konuştu.

 

ÖĞE’YE SORULAR YÖNELTTİ

 

Akay, toplantının sonunda ise AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe’ye “ Hükümet yatırımlarını Çerkezköy’e getirmek için ne yaptınız? Kızılpınar’da ikili öğretimle sınıflar 55 kişi haberiniz var mı? İlçede okullar yapılması için ne yaptınız? Ne sonuç aldınız? Spor Bakanlığı’nın 3 yıl önce başlattığı Gençlik Merkezinin tamamlanması ve ilçeye bir stat yapılması için ne yaptınız, ne sonuç aldınız? Çerkezköy’ün bütün girişleri zifiri karanlık. Karayolları aydınlatmıyor. Biz yapalım diyoruz, üste para istiyor. Bununla ilgili ne yaptınız? Her gün elektrikler kesiliyor, ilave alt yapı yatırımına ihtiyaç var. Bununla ilgili ne yaptınız?. Çerkezköy’ün başının derdi sel baskınları için yapılacak Ambardere Göleti gibi. Yerine planları işlenerek 550 Hektarlık bir alana yapılması planlanan termik santral geldi. Üç tarafı OSB ile çevrili Çerkezköy’ün nefes aldığı Halaçlı Istıranca Ormanları tarafına yapılacak termik santral çocuklarımızın geleceğini karartır. Bunu aklı başında hiç kimse istemez. Siz AK Parti İlçe Başkanlığı olarak termik santral istiyor musunuz, istemiyor musunuz?” sorularını yöneltti.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10