Son umutları yargı oldu

Güvenerek topraklarını verdikleri müteahhidin tokadını yiyen vatandaşlar, yıllardır yaşadıkları evlerle ilgili gelen ihtarla şok olurken, uzun süre ise seslerini duyurmaya çalışmışlardı. Haberimi

Çerkezköy 28.11.2016 00:07:00 0
Son umutları yargı oldu

Çerkezköy Fevzipaşa Mahallesinde 624 ada 5, 6, 31 ve 33 parseller ile 609 ada 5 ve 8 parselleri 2010-2011 yılları arasında daire karşılığı müteahhit firmaya veren 20 aile müteahhit firma tarafından dolandırıldıklarını iddia etmişlerdi. Müteahhit firmanın kendilerini türlü türlü bahanelerle 2 yıl oyaladığını kaydeden vatandaşlar, aralarında kura çekimi yaptıktan sonra tapu için müracaat ettiklerinde dairelerin ipotekli olduğu ve tapuların ise başkalarının üzerinde olduğunu iddia ederek “ Avukat tuttuk, oda bu konuyla ilgili bir şey yapamadı ve konuyu savcıya atıyor” diyerek mağduriyetlerini dile getirmişlerdi.

 

DOĞAN OLAYIN TAKİPÇİSİ OLDU

 

Müteahhit zedeler Ensar Akın, Yavuz Şen, İsmail Hakkı Kırmızı, Halil Kaya, Recep Begen, Elif Turan Hasan Yılmaz Ebubekir Kelekçi ve ailelerinin sesine kulak veren AK Parti Tekirdağ Milletvekili Dt. Ayşe Doğan geçtiğimiz günlerde aileleri evlerinde ziyaret etti. Doğan konuyu TBMM’deki Adalet Komisyonundaki arkadaşlarıyla görüşeceğini ve mağduriyetlerinin giderileceğini ifade etmişti. Müteahhit kardeşler Cengiz P. ve Oğuz P. tarafından dolandırıldıklarını iddia eden aileler ve avukatları ile görüşerek konunun takipçisi olan AK Parti Tekirdağ Milletvekili Dt. Ayşe Doğan’ın gerekli girişimlerinin ardından Çerkezköy Cumhuriyet Savcılığı iddianameyi kabul etti. 6 aydır yargı yolunda mekik dokuyan müteahhit zedelere Doğan’ın destekleriyle de yargı yolu açılmış oldu.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10