Meclis'in termiği attı

Çerkezköy Belediyesi Aralık Ayı Meclis toplantısına termik santral konusu damga vurdu. Gündem dışı konuşan CHP'li meclis üyesi Ali Dede, termik santral konusunda Ak Parti heyetinin görüşlerini merak ett

Çerkezköy 1.12.2016 20:05:00 0
Meclis

BAŞKAN AKAY ÇALIŞTAYDA OLDUĞU İÇİN TOPLANTIYA KATILMADI

 

Çerkezköy Belediyesi Aralık ayı Meclis toplantısı Meclis Başkan Vekili Uğur Erem Başkanlığı’nda gerçekleştirildi. Dün saat 15.00’da başlayan toplantıya Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay Silivri de gerçekleştirilen çalıştayda bulunduğu için katılamadı. Açılış ve yoklamanın ardından Ak Parti grubu tarafından Kızılpınar ve Veliköy mahallelerinin nüfus yoğunluğu ve coğrafi konumları itibariyle birkaç mahalleye bölünmesiyle alakalı önerge verildi. Meclis Başkanı Uğur Erem de yaptığı açıklamada CHP gurubu olarak kendilerinin de böyle bir düşünceleri olduğunu ifade etmesinin ardından konunun önümüzdeki ayki meclise getirilerek karara bağlanması kararlaştırıldı.

 

TARİFE KOMİSYONUNA HAVALE EDİLDİ

 

Toplantıda gündeme alınması gereken dilekçeler okunarak 2.gündem maddesine oy birliğiyle alındı. Toplantıda ilk olarak İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 16.11.2016 gün ve 3194 sayılı Mühür Sökme Ücretinin Tespiti hakkındaki. müzekkeresinin müzakeresi görüşüldü. Yapılan bilgilendirmelerin ardından gündem maddesi görüşülerek karara bağlanmak üzere Tarife komisyonuna oy birliğiyle havale edildi.

 

ZİRAAT BANKASINA CEVAP VERİLMEMİŞ

 

İkinci gündem maddesinde ise Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün 21.11.2016 gün ve 1953 sayılı Belediye Hissesi hakkındaki müzekkeresi ile gündeme alınan dilekçeler okunarak karara bağlanmak üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından gündem dışı söz alan Ak Parti Meclis üyesi Dilaver Burak vatandaşların sıkıntılarını dile getirerek, “İstasyon mahallesinde ATM sıkıntı var ve vatandaşlar bu konuda çok dertli. Ziraat Bankası ile görüştüm ve sizlere yazı yazmışlar ve gereken cevap verilmemiş. Bu konunun biran önce çözülmesini istiyoruz” dedi.

 

DAHA İYİ BİR İZOLASYON UYGULANMALIDIR

 

Burak konuşmasının devamında ise, “Yıldırım Beyazıt mahallesinde bulunan mezarlığın bazı duvarları yıkılmış ve herhangi bir olumsuzluğa mahal vermemek adına gerekli çalışmaların yapılmasını istiyoruz. Diğer yandan Belediyenin etrafı kazılarak izolasyon çalışması yapıldığı ifade ediliyor. Ben bir inşaatçı olarak bu yapılan çalışmanın yanıl olduğunu ifade etmek istiyorum. Yazık günah düzgün yapılması gerekirdi ve bu yapılan çalışmanın ardından bodrum kat gene su alacak. Hazır belediyenin etrafı kapatılmamışken toprağın geri alınarak daha iyi bir izolasyon sistemi uygulanmalıdır” diye konuştu.

 

İKİNCİ BİR BÜZ KONULACAK

 

Dilaver Burak son olarak Kızılpınar mahallesinde başlatılan alt yapı çalışmalarına da değinerek, “Kızılpınar 1990 yılında belediye olunca İstiklal caddesine 200’lük boru döşenmişti. Şimdi yıl 2016 altı ve nüfus kat kat artarken hala 200’lük boru döşeniyor. Onların sökülerek 300’lük boru takılması gerekirdi” derken araya giren Meclis Başkanı Uğur Erem ise, “talep çok geldi ve yetmez denildi. Fen İşleri ile yaptığımız görüşmelerde de ikinci bir büz konulacağı ifade edildi” cevabını verdi.

 

AK PARTİ GRUBUNUN DÜŞÜNCELERİNİ MERAK EDİYORUM

 

Oturum kapatılmadan önce söz alan CHP’li Meclis üyesi Ali Dede, Ak Partili gruba yönelerek, “Termik santral yapılması hakkında Ak Partili arkadaşların görüş ve düşüncelerini merak ediyorum. Çerkezköy’ü kaderine terk mi edeceksiniz yoksa meydanlara çıkarak bu duruma tepki gösterecek misiniz” sorularını yöneltti.

 

BEN GEZİCİ DEĞİLİM SOKAĞA ÇIKMAM

 

Kısa süreli yaşanan gerginliğin ardından söz alan Dilaver Burak, “Ortada henüz resmi bir açıklama yok ve benim şahsi fikrim bu santrale karşıyım. Ayrıca 15 Temmuz gecesi bizler meydandayken sizler neredeydiniz ve sokağa çıkıp eylem yapılacaksa da ben gezici değilim, sokağa çıkmam” cevabını yöneltti. Kısa süreli söz atışmalarının ardından konu kapatılarak meclis toplantısı sona erdi. Aralık ayı meclis toplantısının ikinci oturumu bugün saat 15.00’da yapılacak.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10