Meclis'te termik gerilimi sürüyor

Çerkezköy Belediyesi Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nın 2'nci oturumu dün saat 15.00'da Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.Bir önceki oturumda sert tartışmaların ya

Çerkezköy 2.12.2016 20:00:00 0
Meclis

OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

 

Belediye Başkanı Vahap Akay’ın bir programda bulunması nedeniyle katılmadığı meclis toplantısına Meclis Başkan Vekili Uğur Erem başkanlık etti. Toplantıya Ömer Kılınç ve Ayfer Dönmez dışındaki tüm meclis üyeleri katılırken, meclisin ilk gündem maddesinde bir önceki oturumda Tarife Komisyonu’na gönderilen asansör yönetmeliğindeki değişiklik konusu görüşüldü. Gündem maddesi konusunda açıklamada bulunan yetkililer “ Kullanılamayacak haldeki asansörlere vurulan mührün ilk sökümü için ücret talep edilmeyecek. İkinci söküm için 500 TL, 3 ve sonrası sökümler için de 1000 TL alınacak” diye konuştu. Komisyonun oy birliği ile aldığı uygunluk görüşü, meclis üyeleri tarafından da oy çokluğu ile kabul edildi. MHP’li meclis üyesi Hasan Sakallı bu gündem maddesi ile ilgili oylamada çekimser oyu kullandı.

 

HİSSE SATIŞINA AK PARTİDEN RED

 

Gündemin diğer maddesinde İmar ve Bayındırlık komisyonuna havale edilen belediye hisselerinin ortaklarına satışı dilekçeleri görüşüldü. Belediye hisselerinin ortaklarına satışı komisyon raporları doğrultusunda oy birliği ile karara bağlanırken, Fevzipaşa Mahallesi’nde 611 ada 2 nolu parselde bulunan 565 metrekarelik arsadaki 313 metrekarelik belediye hissesinin satışına AK Parti grubu red oyu kullandı. Gündem maddesine neden red oyu kullandıkları hakkında konuşan AK Parti Grup Sözcüsü Şükrü Dumanlar “ İlke olarak yüzde 50’den fazlası belediyeye ait olan arsalardaki belediye hisselerinin satışını kabul etmiyoruz” dedi. Hisse satışı AK Parti grubunun red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.

 

“UKALA BİR ŞEKİLDE ÜSLUP KULLANDI”

 

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından söz alan AK Parti Meclis Üyesi Remzi Garip” Birinci oturumda termik santral konusu hakkında konuşan bir meclis üyesi arkadaşımız oturduğu yerden ukala bir üslup kullandı. Bu tavrı gerçekten meclise yakışmıyor. Ben kendisine bir soru sormak istiyorum. Siz bizim karşı olup olmadığımızı sorduğunuz Termik Santral konusu hakkında ne biliyorsunuz? Kahvede duyduklarınızla gelip mecliste grubumuz hakkında ithamlarda bulunamazsınız. En azından 3 yıldır mecliste sesi çıkmayan meclis üyesi arkadaşımız, burada nasıl konuşması gerektiğini öğrenmiş oldu “ diye konuştu.

 

AK PARTİLİLERE TALİMAT VERİLDİ

 

Remzi Garip’in eleştirilerine cevap veren CHP’li meclis üyesi Ali Dede “ Ben sadece AK Partili meclis üyelerinin termik santrale karşı olup olmaklarını sordum. Termik Santral hakkında merak ettiğiniz bir şey varsa Bakanlığın sayfasından bakıp öğrenebilirsiniz” diye konuştu. Bu tür tartışmaların meclise yakışmadığını kaydeden CHP’li Meclis üyelerinden Enver Bayram” İlk oturumda Ali Dede kardeşimiz sizlere sadece “ Termik Santrale karşı mısınız?” sorusunu yöneltti. AK Partililer konuyu çarptırarak 15 Temmuz’a getirdi ve CHP’lilere meydanlara çıkmamaları yönünde talimat verilmiş gibi hava yaratıldı.

 

Ben meydanlardaydım. Eski Belediye Başkanı Ali Ertem ve Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan İnce ile göz göze de geldik. Maalesef bu olay bizim şehitlerimiz-sizin şehitleriniz seviyelerine kadar getirildi. Şunu açık bir şekilde de biliyorum” dedi. Bayram konuşmasının sonunda ise “ AK Partili arkadaşlarımıza termik santral hakkında açıklama yapmamaları ve sosyal medyada konuyla ilgili paylaşımlarda bulunmamaları için talimat verildi” iddiasında bulundu.

 

Haber / Pınar SANCAR

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10