Güzel insanların özel günü

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi, 3 Aralık Engelliler Günü nedeniyle üyeleriyle birlikte yürüyüş düzenleyerek Atatürk Anıtına çelenk sundu. Polis korteji eşliğindeki yürüyüş

Çerkezköy 2.12.2016 20:04:00 0
Güzel insanların özel günü

ÇELENK SUNDULAR

 

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi, 3 Aralık Engelliler Günü nedeniyle dün saat 14.00’de yürüyüş düzenledi. Pera Pastanesi'nin önünde başlayan yürüyüş Atatürk Anıtı'nda çelenk sunumu ile sona erdi. sona erdi. Polis korteji eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüşe Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yusuf Hayri, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe, engeliler, STK’lar ve vatandaşlar katıldı.

 

PROGRAM HALK EĞİTİM MERKEZİNDE DEVAM ETTİ

 

Atatürk Atında sona eren program Halk Eğitim Merkezi’nde devam etti. Programa CHP Tekirdağ Milletvekili PM üyesi Candan Yüceer, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediyesi Başkanı Vahap Akay, İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, İlçe Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, diğer şube amirleri, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, STK temsilcileri, muhtarlar ve engelli vatandaşlar katıldı.

 

“BİNECEKLERİ BİR OTOBÜS YOK”

 

Bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde okunan İstiklal marşının ardından başlayan programda günün anlam ve önemine binaen konuşma gerçekleştiren CHP Tekirdağ Milletvekili Dr.Candan Yüceer “Müjgan Serkan Karagöz çiftini yaratıkları farkındalık ve hizmetleri dolayısıyla tebrik ediyorum. Devlet olarak vazifemiz engelli vatandaşlarımızın önünden engelleri kaldırmaktır. Engelliler için parklarımızı evlerimizi düzenlemezsek olmaz. Sosyal desteklerin sosyal alanlarla ulaşımla birlikte olması gerekiyor.  Okul, hastanenin eve ulaşması lazım. Ama maalesef baktığımızda çok güzel şeyler yapıldı, ulaşım için indirimler yapıldı ama engellilerin bineceği bir otobüs yok. Kaldırımların engelli vatandaşlara göre düzenlenmesi için bir 2005 yılında kanun çıkartıldı. Ama hala binalarımız ve kaldırımlarımız düzenlenmedi. Bizlere düşen ilk önceki görev, engellilerin önünde engel olmadığını, engel yaratanların biz olduğumuzu, zorlandıklarını görmemiz gerekiyor. Bizde bugünden sonra bu görevimizi hatırlayarak, hatırlatarak yolumuza devam edeceğiz" diye konuştu.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Tüm engellilerin 3 Aralık Engeliler gününü kutlayan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay “ Herkes imkânları ölçüsünde engellilerin yaşantısını kolaylaştıracak ir şeyler yapmak zorundadır. Onların sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak hepimizin ortak sorumluluğudur. Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına karşı göstereceğimiz ilgi insanımıza ve toplumumuza saygının önemli göstergesidir. Sorunların çözümüne yönelik geliştirilen çözüm yolları devletimizin yanı sıra sivil toplum kuruluşları ve hayırsever vatandaşlarında etkin rol göstermeleri etkilidir. İlçede büyük hizmetlerini gördüğümüz hayırsever Müjgan- Serkan Karagöz çiftine teşekkürü bir borç biliyorum. Önemli çalışmalar yapan ve ilçemiz belediyesinin destekleriyle de engelliler yaşam evini de Çerkezköy Şubesi Başkanı Hayrettin Çetinkaya’yı tebrik ediyorum” dedi.  Daha sonra ise hayırsever Serkan Karagöz göstermiş olduğu hizmetlerden ötürü Kaymakam Metin Kubilay’a çiçek takdim etti.

 

ÖZEL İNSANLARDAN MUHTEŞEM GÖSTERİ

 

Konuşmaların ardından 1. kademe engelli öğrencilerin hazırlamış olduğu rond gösterisi öğretmenleri eşliğinde  gerçekleştirilirken, “Queen'in  We Well Rock You” adlı şarkının ritim gösterisi ise büyük beğeni ile izlendi. Müjgan Serkan Karagöz Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi'nde öğrenim gören engelli bir çocuğun annesi Rukiye Şanal kürsüye gelerek engelli bir bireyin annesi olmanın ne demek olduğunu içeren kompozisyonunu okudu. Salonu hüzne boğan kompozisyon davetliler tarafından ayakta alkışlandı. Müjgan Serkan Karagöz Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi tarafından hazırlanan kısa filmin izlenmesinin ardından hazırlanan Halk Oyunları gösterisi büyük beğeni topladı.

 

Haber / Sibel BAL


0282 726 91 91
0282 747 65 10