"Yüceer: Kültür Merkezine 2017'de kavuşuyoruz"

CHP Parti Meclisi Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Tekirdağ'a 24 yıl önce temelleri atılan ancak bir türlü yapılmayan kültür merkezini  önergeyle Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcıâ€

Tekirdağ 5.12.2016 21:40:00 0

“30 MİLYON TL’YE YAKIN PARA HARCANMIŞTIR”

 

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer,  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun grup toplantısında da dile getirdiği Tekirdağ’da  çeyrek asır önce temelleri atılan ancak bir türlü yapılmayan kültür merkezini Meclis gündemine taşımıştı. Yüceer, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi vermişti. Yüceer’in önergesini yanıtlayan Bakan Avcı, “Tekirdağ Kültür Merkezi ile ilgili güçlendirme projeleri hazırlanmış, makinece elektrik tesisat projeleri yenilenmiştir. İkmal ihalesinin yapılarak 2017 yılında hizmete açılması planlanmaktadır. Fiziki gerçekleşme yüzde 60’tır. Bugüne kadar 29 milyon 893 bin 940 TL harcanmıştır. Tekirdağ Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı hesaplarında ikmal ihalesinde kullanılmak üzere 14 milyon 262 bin 254 TL ödenek mevcuttur” dedi.

 

TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

 

Tekirdağ için verilen her sözün takipçisi olacaklarını belirten Yüceer, “Çeyrek asır sonra nihayet kültür merkezine kavuşuyoruz. 24 sene önce temelleri atılan kültür merkezinin şimdiye kadar tamamlanmamış olması Tekirdağ’a haksızlıktır. Tekirdağ’ın merkez ilçesi ve halkının kültür ve sanat faaliyetlerinden yoksun bırakılması kabul edilecek bir durum değildir” dedi.  

 

ÇORLU ONAY BEKLİYOR

 

Çorlu'da yapımına 1993 yılında başlanan Kültür Merkezinin de aradan 17 yıl geçmesi nedeniyle temeli çürüdüğü gerekçesiyle 2008 yılında yıkılarak yeniden yapıldığını kaydeden Yüceer, Tekirdağ Valiliği İl Kültür Müdürlüğü tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletme Genel Müdürlüğü’ne Çorlu Kültür Merkezi’nin Büyükşehir Belediyemizce tamamlanarak İl Milli Eğitim ve İl Kültür Müdürlüğüyle ortak kullanabilmesi için imzalanan protokolün 5 aydır onay beklediğini belirtti.

 

TEKİRDAĞ KARŞILIĞINI ALAMIYOR

 

Tekirdağ’ın ürettiğini, en yüksek vergi veren ilk 10 il arasında olduğunu kaydeden Yüceer, buna rağmen karşılığını alamadığını bildirdi. Tekirdağ’a üvey evlat muamelesi yapıldığını kaydeden Yüceer,“8 yıldır bitirilemeyen 18 kilometrelik Saray-Kapaklı yolu, 11 yıldır bitirilemeyen Hayrabolu-Tekirdağ yolu,  24 yıldır yapılmayan kültür merkezi bunun en somut örneği” dedi.


0282 726 91 91
0282 747 65 10