Kadın Danışma Merkezinin açılışı gerçekleştirildi

Çerkezköy Kent Konseyi binasında 1 Eylül itibariyle hizmet vermeye başlayan Çerkezköy Kadın Danışma Merkezi'nin açılışı dün gerçekleştirildi.

Çerkezköy 5.12.2016 21:49:00 0
Kadın Danışma Merkezinin açılışı gerçekleştirildi

ALBAYRAK DA KATILDI

 

Saat 10.00’da gerçekleştirilen açılışa Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe, THK Çerkezköy Şube Başkanı Mustafa Zümbül, Türk Kızılayı Çerkezköy Şube Başkanı Ertan Aşut, Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman, Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı ve Bağlık Mahalle Muhtarı Tahsin Akgün, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ile vatandaşlar katıldı.

 

“ÜÇ MERKEZDE 12 PERSONEL BULUNUYOR”

 

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Tekirdağ Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Talat Atay konuşma gerçekleştirdi. Açılışa katılanlara teşekkür ederek konuşmasına başlayan Atay “ Bugün burada üç ilçemizde açacağımız Kadın Danışma merkezlerinden ilkini açıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak’ın talimatları üzerine ailenin gelişmesi, güçlenmesi ve sorun çözme kapasitelerinin gelişmesi amacıyla koruyucu, eğitici, geliştirici, rehberlik edici, psikolojik ve danışmanlık hizmetlerini vermek üzere Kadın Danışma Merkezlerinin resmi açılışını gerçekleştiriyoruz. Üç ilçemizde bulunan merkezlerimizde toplam 12 personel mevcut olup, 6 psikolog, 3 sosyal hizmet uzmanı, iki temizlik personeli ve bir şoför ile hizmet veriyoruz” dedi.

 

“MERKEZDEN FAYDALANACAKLAR”

 

Büyükşehir Belediyesi ve Çerkezköy Belediyesi’nin hedefleri arasında yer alan projeyi hayata geçirdikleri için mutlu olduklarını kaydeden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “ Türkiye’de son dönemlerde kadının yaşadığı sıkıntılardan, baskılardan ve şiddetten belki de bir danışma olarak paylaşabilecekleri bir ortamı sağlama hedefiyle burayı hizmete açıyoruz.Şiddet ve baskı gören kadınlarımızın gönül rahatlıyla gelip burada merkezden faydalanacaklarını duyurmak istiyoruz. Kadınlarımızı bir araya getirmeyi önemli bir vazife olarak görüyoruz. Türkiye’nin son dönemlerde yaşadığı sıkıntılar ortadadır. Kadın üzerindeki baskılar da ortadadır. Çeşitli örnekleriyle de her gün şahit oluyoruz. Bu konuda duyarlılığımızı bundan sonrada da göstereceğimizi düşünüyorum” dedi.

 

“BU BİR SİYASET DEĞİLDİR”

 

Çerkezköy Ambardere’de yapılması planlanan termik santral konusuna da değinen Akay “ Ben konuları fazla çeşitlendirmem ve çok fazla da daldan dala konuşma yapan birisi de değilim. Çerkezköy’ün önündeki meseleyi her platformda konuşma kararı aldığım için bugünde  ifade edeceğim. 25 bin ve 100 binlik planlara Çerkezköy’e termik santral yapılması Çevre Bakanlığınca 13 Kasım’da askıya asıldı. 13 Aralık’a kadar termik santral meselesi belasını Ambardere bölgesindeki 64 hektarlık alana ve geri kalan 480 hektarlık Çayırdere alanına kurmak niyetine Çevre Bakanlığı girdi. 15 gündür her platformda çağrı yapıyorum. Bu bir siyaset değildir. Çerkezköy 150 bin nüfusu ile üç tarafı sanayi kuruluşları ile çevrilmiş bir ilçedir. Nefes alan tek alanı olan Ambardere, Istranca bölgesine termik santral yapma hedefiyle niyetine hangi kurumlar evet diyor, hangi kurumlar hayır diyor bunu ısrarla soruyorum” diye konuştu.

 

“NEFESİMİZ BİLE KALMAYACAK”

 

Akay “ Geçtiğimiz günlerde Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı yaptığı açıklamasında termik santrale hayır dedi. Ben bu soruyu iktidar partisi ilçe başkanına sordum. Evelemeye gevelemeye gerek yok. Sorumu tekrarlıyorum. Termik santral istiyorlar mı?, istemiyorlar mı? adam gibi açıklasınlar. Çerkezköy’ün geleceğini karartacak, gelecek nesillerin sağlığını bozacak bu önemli meseleye evet mi ? hayır mı? dediklerini Çerkezköy ile paylaşsınlar. Bütün kurumlar da bu konuda ki tepkilerini ifade etsinler. Bütün kurumlar, yarın o termik santral oraya dikildikten sonra söyleyecek bir sözünüz kalmayacak, alacak bir nefesimiz bile kalmayacak. Siyaset uğruna bugün sessiz kalan herkes gelecek adına sorumlu olacaktır” diye konuştu.

 

“SAHİP ÇIKANLARI GÖRECEĞİZ”

 

10 Aralık Cumartesi günü 13.00’de 29 Ekim Spor Kompleksinde “Termik Santrale Hayır” demek üzere toplanacaklarını kaydeden Akay “ Çerkezköy ‘de nefes alan herkesi nefesine sahip çıkmak ve geleceğine sahip çıkma adına bekliyoruz. O gün gelenleri de gelmeyenleri de göreceğiz. O gün Termik santralin kurulmasına evet veya hayır diyenleri göreceğiz. Siyaset yapmadan Çerkezköy’ün geleceğine kimlerin sahip çıkıp kimlerin sahip çıkmadığını hep birlikte göreceğiz” dedi.

 

“HAYIRLI OLSUN”

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini kaydeden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak “  Bu anlamlı günde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kadın Dayanışma Merkezimizin açılışını birlikte yapıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak en önemli hedeflerimizden biri de ilçelerimize Kadın Dayanışma Merkezleri kazandırmaktı. Amacımız kadınlarımızın sorunlarına kalıcı ve bilimsel çözümler üretebilmek. Bugün de Çerkezköy, Çorlu ve Süleymanpaşa olmak üzere 3 merkezimizi, değerli kadın vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz.  Artık, karşılaşılabilecek en ufak herhangi bir zorlukta bile başvurabilecek, güven duygusu hissedilebilecek dayanışma merkezlerimiz var. Bu mutlu ve onurlu günde sizlere bu hizmeti veriyor olmaktan ve aranızda bulunmaktan dolayı duyduğum sevinci belirtmek istiyorum. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Kadın Dayanışma Merkezlerimizin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

 

“GÜCÜMÜZÜ GÖSTERECEĞİZ”

 

Termik santral kurulmasına karşı olduklarını kaydeden Albayrak “ Biz zaten planlara itiraz ettik ancak kabul edilmedi. İptali için de mahkemeye başvuracağız ve Aralık meclisinde de bununla ilgili büyük karar alacağız. 11 İlçe Belediye Başkanı ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak olarak kol kola vereceğiz. Termik santralin kurulmasına bizleri aşmadan güçleri yetmeyecektir. Bütün gücümüzle bu duruma karşı çıkacağız ve Cumartesi günü hep birlikte olup gücümüzü göstereceğiz “dedi.

 

AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

Konuşmaların ardından Kadın Danışma Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi. Açılışın ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu ile birlikte Çerkezköy Kadın Danışma Merkezi sorumlularından Uzman Psikolog Beril Buket Bağcı’dan Kadın Danışma Merkeziyle ilgili bilgiler aldılar.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10