Tanyeri : Zehir solumak istemiyoruz

Çerkezköy Servis Araç Sahipleri Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Fikret Tanyeri   Çerkezköy'e kurulması düşünülen termik santrale tepki gösterdi. Tanyeri, termik santrale hayır de

Çerkezköy 7.12.2016 20:43:00 0
Tanyeri : Zehir solumak istemiyoruz

“TERMİK SANTRAL İLE YAŞAMIMIZI YOK ETMEK İSTİYORLAR”

 

Fikret Tanyeri “ Tüm dünya ülkeleri tek tek termik santralden vazgeçerken ülkemize termik santral kurulum çalışmaları çok yanlış. Ülke genelinde insanlarımız bu termik santrallere karşı olmasına rağmen bizi yönetenlerin ilada termik santral ısrarı niye. Termik santraller niçin kurulmak isteniyor bu konuda bir çok insanımız neyin ne olduğunu bilmiyor. Termik santraller elektrik üretimi için kuruluyor ama zararları hem canlılara  hem de doğaya  çok büyük kısa zaman içinde bölgede ot dahi bitmiyor. Devamlı olarak karbondioksit üretmesi nedeniyle zehir saçıyor. Biz ne Çerkezköy’ümüze ne de Trakya bölgesinin hiçbir yerine termik santral kurulmasını istemiyoruz. Kurulmasına kesinlikle karşıyız. Biz bölge halkı olarak yaşamımızı sağlığımızı yok olması için bölge halkı olarak direneceğiz” dedi.

 

“TERMİK SANTRALİN İYİ OLDUĞUNU SAVUNMASINLAR”

 

Tanyeri “ Yetkililer diyecek ki termik santralin şöyle böyle yararları var. Kesinlikle yok. Onların söylemlerine kesinlikle hiç kimse inanmasın. Bölgeye yağan yağmurları da bile tarlalarımız asitleşecek, kısaca üzerimize de asit yağacak. Yaptığım araştırmaya göre Türkiye’nin sahip olduğu en bol fosil kaynaklı yakıt, düşük kaliteli ve yüksek derecede kirlenmeye yol açan linyittir. Bunun değerlendirilmesi içinde termik santral kurulma çalışmaları yapılmak isteniyor. Ama insanların yaşamı ve doğanın yaşamı tehlikeye atılarak kısa zaman içinde yok olmaları sağlanacak. Ukrayna’da meydana gelen santral patlamasında ülkemizde binlerce insan kanserden öldü. Halen onun acısını çeken ve iyileşemeyen binlerce insanımız var. Bunlar neden göz önüne alınmıyor. Bu nedenle hiçbir yetkili ve makam Termik santrali savunmasın” diye konuştu.

 

“İLÇEMİZDE VE TRAKYA’MIZDA  ZEHİR SOLUMAK İSTEMİYORUZ”

 

Termik santral ile birlikte bölgedeki insan sağlığı, çevre sağlığının çok çeşitli biçimlerde etkileneceğini kaydeden Tanyeri “ Bu olumsuz etkileri şu şekilde sıralayabiliriz, asit yağmurları başlayacak. Bacalardan atılan kükürt ve azot oksitler, rüzgarlarla çevreye yayılacak. Bu baca gazları daha geniş bir bölgeye etki ederek bölgenin arazi yapısı ve hava koşullarına bağlı olarak, yüzlerce kilometreye kadar etkileyecek. Bölgede  tamamen hayvancılık da bitecek. Binlerce insan ölecektir. Bu yalnızca canlılar için değil, hakla gelen canlı cansız her şeyi etkileyecek  ve bu nedenle termik santraller çok tehlike oluşturmaktadır.  Çerkezköy halkı ve Trakyalılar olarak ne ilçemizde ne de Trakya’mızın başka bir yerinde zehir  solumak istemiyoruz.Tüm duyarlı vatandaşlarımız kendileri , gelecekleri, torunları, doğanın yok olmaması için termik santrale hayır demelidir” diye konuştu.

 

Haber / Seyit  SÜREN 


0282 726 91 91
0282 747 65 10