800 bin Türk'ün yanında yoksan amaçlarını nasıl gerçekleştireceksin?

CHP Tekirdağ Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divan Üyesi Emre Köprülü, dış politikada tutarsız ve yanlış politikaların en çok yurtdışında yaşayan vatandaşları ve soydaşları etkilediğini b

Tekirdağ 7.12.2016 20:47:00 0
800 bin Türk

“TEK MERKEZDE TOPLAYABİLİRİZ”

 

TBMM Genel Kurulu’nda, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın 2017 bütçesi üzerinde Cumhuriyet Halk Partisi grubu adına konuşan Köprülü, soydaşların ve akraba topluluklarına dönük çalışmaları tek merkezde toplamak, geliştirmek, koordine etmek ve sorunları gidermek amacıyla kurulan kurumun asıl işlevini yerine getiremediğini vurguladı.

 

“BAŞKA HİÇBİR İŞ YAPMAMIŞTIR”

 

Yurtdışındaki vatandaşların, soydaş ve akraba topluluklarının birçok sorunu olduğunun altını çizen CHP’li Köprülü, “Kurum şu anda maalesef ki, uluslararası öğrencilere burs vermenin ötesine geçememiş durumdadır.  Ayrımcılıkla mücadele, yabancı düşmanlığıyla mücadele, İslamofobiyle mücadele gibi sorunlarla sadece uluslararası öğrencilere burs vererek nasıl mücadele edeceğiz? Bu yolla, amaçlanan hedeflere nasıl ulaşacağız? Strateji geliştirecek, lobi faaliyetleri yürütecek, projeler üretecek olan kurum mutemetlik görevine soyunmuş, buna sıkışmış, yabancı öğrencilere burs vermek ve birkaç projeye nakdî yardımın dışında başka hiçbir iş yapmamıştır” dedi.

 

“BULGARİSTAN’DA NEDEN YOKSUNUZ”

 

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA)’nın yerine ihdas edilen kurumun da soydaş ve akraba toplulukların yaşadıkları yerlerde olmadığını vurgulayan Köprülü, “800 bin Türk'ün yaşadığı Bulgaristan'da, Gümülcine'de, İskeçe'de, İstanköy'de, Rodos'ta, 150 binin üzerinde Türk'ün yaşadığı Yunanistan’da, Irak'ta, Rusya'da, Çin'de yoksan amaçladığın gayeleri gerçekleştiremezsiniz. Biz alkışlayalım Meksika'da şube açtınız diye ama Bulgaristan'da yoksunuz.  800 bin Türk'ün yanında yoksan amaçlarını nasıl gerçekleştireceksin?” dedi. Köprülü konuşmasında, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı’nın kapsadığı amaçta, gayede, kuruluş felsefesinde yatan milyonlarca insanın yanında olmak zorunda olduğunu ve kuruluş gayesine dönmek zorunda olduğunu da ifade etti.


0282 726 91 91
0282 747 65 10